1:2
(1:1, 0:0, 0:1)

Mladší dorostenci podlehli Pardubicím fotbalovým výsledkem

08.01.2012 / David Suchý

V rámci 22. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu zavítali na jihlavský led dorostenci z Pardubic. Souboj sedmé Dukly s pátými Pardubicemi byl od prvních minut plný pohledných šancí a celkově otevřené hry. Po zásahu na každá straně skončila první třetina, kdy se Dukla prosadila zásluhou Lukáše Zaymla. Naděje Dukly na tři body utnuly Pardubice v 57. minutě, když se jim podařilo využít přesilovou hru a uzavřít tak skóre zápasu na 1:2. Gólman Jihlavy David Vacek kryl 43 střel soupeře.
08.01.2012 10:00, Extraliga mladšího dorostu - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Reiterman, Port, Půža, Dörrer, Sobotka, Pospíchal, Wasserbauer - Tůma, Anděl, Kašpar - Šebesta, Bambula, Zayml - Hrala, Hubert, Salát - Svatuška
1

HC Dynamo Pardubice

Husár - Klimecký, Franc, Procházka, Budík, Faltýnek, Voltner - Kusý, Voženílek, Panna - Havrda, Špaček, Švarc - Musil, Hlaváček, Velínský
2
Branky a nahrávky: 8. Zayml (Port) - 6. Velínský (Hlaváček), 57. Hlaváček (Špaček). . Rozhodčí: Parýzek - Lamberský, Stehlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 31:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Už v první minutě mohl utkání strhnout na stranu jihlavských Tůma, ten byl po pasu Kašpara sám před poloprázdnou bránou, střelu ale namířil jen do Husárovy hrudi. Další vážnější šance už ale měli Pardubičští hráči, kteří obstřelovali brankaře Vacka jednou střelou za druhou. Vacek odolával až do 6. minuty, kdy nestačil na šanci Radka Velínského, který tak strhl vedení na stranu hostů. Útočný hokej plný gólových šancí na obou stranách přerušila až branka domácího celku. Lukáš Zayml se dokázal prosadit prudkou střelou přes obránce a srovnal skóre na 1:1. Po faulu Musila si Dukla vyzkoušela hru v početní výhodě. Přesilovka ale vážnější šanci nepřinesla. Musil se poté snažil svou chybu napravit a projel si celé útočné pásmo až před Vacka. Skórovat mu však jihlavský muž v masce nedovolil. První oslabení Jihlava zvládla, Vacek vyrazil Hlaváčkovu střelu na tyč.

Do druhé třetiny Pardubice vlétly ve velkém tempu a první minutu a půl se zjevovali v jedné šanci za druhou. V největší šanci se ale ukázal jihlavský Šebesta, kterého fantastickým semaforem vychytal Husár. Na druhé straně se předvedl Vacek, který ukázkovým švihem lapačkou vystavil stopku Špačkovi a držel tak i nadále vyrovnaný stav. V dalších minutách byla Dukla pod tlakem Pardubic, které svou převahu umocnili i přesilovou hrou. Proti změně stavu byl ale brankář Vacek, který skvělými zákroky likvidoval střelce. Na druhé straně hřiště se postupně pokusili o vstřelení branky Bambula, Šebesta a Hubert. Všechny tři šance ale skončili v rohu, po zásahu obránců nebo brankaře. Vedení měl na hokejce Anděl, který střelou přes obránce trefil spojnici Husárovy brány. Husár ale obrovský zmatek v brankovišti ustál a podržel hostující tým.

Fantastickým zákrokem odstartoval třetí třetinu Vacek, který vychytal Ondřeje Pannu v pokusu o forhendový blafák. Jakoby hráčům chyběla přesná koncovka. Šancí ke vstřelení branky bylo víc než dost, ale vždy pár centimetrů chybělo. Dukla se tlačila do útoku a soupeře začala dostávat pod tlak. Tlak Dukly umocňovala přesilovka. Největší šanci měli na holi Port a Zayml. Nejdříve Port vyslal prudkou střelu několik centimetrů od pravého horního růžku, a poté Zayml tváří v tvář Husárovy neuspěl střelou na bližší tyč. Osudnou se ale Jihlavě stalo vyloučení Huberta, kterého využil střelou pod horní tyč Martin Hlaváček a v 57. minutě tak strhl vedení na stranu hostů. Když se Dukla připravovala na hru bez brankaře, byl vyloučen hostující Špaček a domácí tak měli dvojnásobnou výhodu. Branku ale vstřelit nedokázala a zůstala tak bez bodu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Blažek (Pardubice):Utkání bylo vyrovnané, a i když my jsme byli o něco hokejovější, Jihlava výborně bránila a nepouštěla nás do větších šancí. Dobře zachytali gólmani, ale rozhodující bylo, že jsme měli větší štěstí u druhého gólu, který byl dvakrát tečovaný.

Jiří Jungwirth (Jihlava):Dnešní utkání bylo celkem vyrovnané. Soupeř měl o něco víc šancí a střel než my, ale i když jsme měli dobré pasáže, pořád nás trápí nahrávka odzadu a lepší pohyb útočníků. A za druhé individuální činnost hráčů, aby dokázali udržet puk pod tlakem, přehráli soupeře a vytvořili šanci. To nám v těch posledních zápasech chybí, v tom jsou soupeři o něco lepší.