2:5
(1:2, 1:1, 0:2)

Mladší dorostenci na Mladou Boleslav nestačili

22.01.2012 / Diana Váňová

Do nedělního 25. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu naskočili jihlavští mladíci s chutí. Hned ve druhé minutě šli zásluhou Lukáše Anděla do vedení. Bruslařský klub na to ovšem zareagoval dvěma rychlými brankami. O vyrovnání Dukly se postaral Jiří Bambula, který si připsal také asistenci u prvního gólu. Poté však svěřence trenéra Jungwirtha opustilo štěstí a žádnou z šancí už neproměnili. Zato Boleslavští dokázali vsítit další 3 branky a domů si odvezli plný počet vítězství. Zatímco hosté vyhráli potřetí v řadě, domácí už počtvrté po sobě smutnili z prohry. Tuto nepříliš lichotivou bilanci budou si budou moct Jihlavští napravit ve čtvrtek, kdy vyrazí do Brna na utkání s Kometou.
22.01.2012 16:45, Extraliga mladšího dorostu - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Dörrer, Půža, Reiterman, Kochánek, Salát, Pospíchal, Wasserbauer, Sobotka - Křížek, Kašpar, Hubert - Tůma, Anděl, Bambula - Bína, Svatuška, Hrala - Indra, Šebesta
2

BK Mladá Boleslav

Kváča - Mašek J., Tržický, Mattis, Mašek L., Mitter, Faulhammer, Planý - Ďurač, Sedmík, Durdil - Němec, Krejčík, Průšek - Veselý, Vajsejtl, Prokop
5
Branky a nahrávky: 2. Anděl (Bambula, Vacek), 29. Bambula (Reiterman, Anděl) - 5. Němec, 9. Durdil (Tržický, Ďurač), 33. Krejčík (Průšek, Němec), 44. Ďurač, 58. Němec (Krejčík). Rozhodčí: Sibera - Pekárek, Ryšavý. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.

Průběh utkání

Jihlavští mladíci vkročili do zápasu přímo ukázkově. Hned z první větší šance vstřelili gól, to když brankář Vacek nahrál na Bambulu, který do jízdy nabil Lukáši Andělovi. Nadaný centr pak sebevědomě zakončil až nad lapačku boleslavského Kváči. Poté se ještě dvakrát do šance dostal Jiří Bambula, ale skóre měnili až hosté. V 5. minutě překonal Vacka nadvakrát mezi betony Vojtěch Němec. Hned vzápětí mohli domácí snížit, ale Kryštof Hrala trefil pouze horní tyčku. Poté opět zaúřadovali Boleslavští. První lajna dlouho dorážela na jihlavského gólmana, až se jí podařilo cíl splnit. Jakub Durdil ležícího brankáře objel a lehkým přiklepnutím zastrčil puk do rohu branky. Poté aktivita hráčů poněkud opadla, vážnější akci vymyslel pouze Hrala, ale ani ten Kváču nepřekonal.

Druhá třetina se dlouho hrála „neslaně nemastně“, hráči se nemohli dostat přes obranu až k brankáři. Až vyloučení Tržického vlilo Duklákům energii do žil. Reiterman z mezikruží poslal puk na Jiřího Bambulu, který od pravé tyčky dorazil kotouč do poodkryté branky. Úderná druhá formace se ale postarala o další gól Boleslavi. Matěj Krejčík si před Vackem počkal na přihrávku a střelou do rohu nedal domácímu gólmanovi šanci. V závěru této dvacetiminutovky měl šanci nejprve mladoboleslavský Prokop, po chybě hostující obrany se však dostal k puku Svatuška, který mohl vyrovnat skóre. Kváča však puk lapačkou vyrazil, a tak zůstala tato třetina vyrovnaná – 1:1.

Úvod třetí třetiny byl trochu rozpačitý, ani jeden tým nechtěl dát soupeři šanci, a tak se dost bránilo. Poté se ale usmálo štěstí na Ivana Ďuriče, který už v předešlých dvacetiminutovkách pošilhával po gólu. Po několika pokusech na Vacka konečně vyhrál. Domácí stále nic nevzdávali, ale v dnešním zápase si vybrali také trochu smůly, puk nemohli do branky dorazit, ať se snažili sebevíc. Navíc mladoboleslavská obrana jim byla zdatným protivníkem. Z jedné vyložené šance Dukly dokonce hosté bodově těžili. Vojtěch Němec vyšťáral puk mezi shlukem hráčů před bránou a pelášil s ním k Vackovi. Rychlý protiútok zafungoval, Němec proměnil celou akci v gól, když poslal puk mezi betony domácího gólmana, čímž definitivně potvrdil převahu hostů.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): V poslední době se od nás trochu odvrátilo štěstí. Náš výkon nebyl až tak špatný, oproti minulým zápasům jsme se zlepšili. Kombinovali jsme, vytvářeli šance, ale to štěstí chybělo. Naše obdržené góly byly dost laciné, navíc dva z nich po naší vyložené chybě. Utkání bylo poměrně vyrovnané, přesto jsme prohráli.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Jsme rádi, že jsme vyhráli. Kluci bojovali, nic nevzdali, i když soupeř vyrovnal na 2:2. Dokázali jsme utkání otočit, i přes nějaké nepřesnosti ve třetí třetině. Vyhráli jsme třetí utkání v řadě, což se nám v této sezóně ještě nepodařilo, takže o to větší je ta radost.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie