2:6
(1:1, 1:4, 0:1)

Mladší dorost prohrál po bojovném výkonu s Libercem 2:6

19.02.2012 / Jan Frühbauer

Mladší dorostenci Dukly Jihlava sehráli již čtvrté utkání v této sezóně se suverénně prvními Bílými Tygry Liberec. První třetina skončila nerozhodně 1:1 i přes převahu hostů. Ve druhé třetině už začal mít mnohem více navrch Liberec a vedl 5:2. V poslední části přidali Bílí Tygři jen jeden další gól, díky skvěle chytajícímu Davidu Vackovi a jihlavští dorostenci prohráli 2:6.

19.02.2012 17:00, Extraliga mladšího dorostu - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Reiterman, Půža, Sobotka, Port, Salát, Kochánek , Wasserbauer - Bína, Kašpar, Hubert - Hrala, Anděl, Dvořák - Křížek, Šebesta, Indra - Svatuška, Tůma
2

Bílí Tygři Liberec

Stezka - Pyrochta, Slaboch, Havlín, Klinger, Němeček, Mečíř, Suchý, Balabán - Gecko, Zacha, Chlapík - Solenský, Král, Lakatoš - Babec, Šír, Heřmánek - Ordoš, Zachar, Husa
6
Branky a nahrávky: 15. Křížek (Dvořák), 26. Hubert (Kašpar) - 4. Ordoš (Solenský, Lakatoš), 21. Zacha (Pyrochta), 23. Pyrochta (Zacha, Král), 32. Chlapík (Šír, Heřmánek), 37. Král (Zacha, Gecko), 57. Zacha (Král). Rozhodčí: T. Kukeně - M. Honza, V. Stehlík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 20:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6.

Průběh utkání

Utkání začal lépe hostující Liberec, který se ihned po vhazování natlačil do útočného pásma. Ve 4. minutě střílel Samuel Solenský. Jeho střelu ještě David Vacek vyrazil, ale k dorážce se dostal Jan Ordoš, který se ranou pod břevno nemýlil – 0:1. Po obdrženém gólu, se jihlavští dorostenci zvedli a za svou snahu byli odměněni přesilovou hrou. Bohužel dvěma fauly proti hostům se o nápor připravili. Jen díky skvělým zákrokům Davida Vacka Liberec svoje vedení nenavýšil. Po nevyužité přesilovce pět na tři se jihlavským mladíkům podařilo proměnit alespoň dklasickou přesilovou hru. Závaru před brankou hostujícího Aleše Stezky využil Lukáš Křížek – 1:1.

I druhou třetinu začali lépe Bílí Tygři. Po 26 vteřinách hry nahrál přes střední pásmo Filip Pyrochta volnému Pavlu Zachovi a ten blafákem překonal Davida Vacka – 1:2. O dvě minuty později si oba hráči vyměnili pozice a Filip Pyrochta navýšil vedení Liberce na 3:1. V první vážnější akci Dukly ve druhé třetině se objevil David Hubert a jeho pohotová střela od mantinelu zaskočila hostujícího gólmana– 2:3. Po snížení Liberec zatlačil Jihlavu a následnou přesilovou hru využil Filip Chlapík – 2:4. I dál měli Bílí Tygři více ze hry a to se projevilo o pět minut později. Radek Šír nahrál Janu Heřmánkovi, ten se neúspěšně pokusil zakončit, ale odražený puk se dostal ke Zdeňku Královi, který se zakončením neměl problém – 2:5.

Poslední část utkání začali svěřenci trenéra Jiřího Jungwirtha přesilovou hrou. Přes pozorné liberecké obránce se ale nedokázali dostat a museli většinu času bránit. Stejně to vypadalo až do 56. minuty, kdy si v samostatném úniku puk vyměnili Pavel Zacha se Zdeňkem Králem a prvně jmenovaný zakončil za bezmocného jihlavského gólmana – 2:6. V závěru utkání byl vyloučen jihlavský Lukáš Křížek a Liberec mohl ještě zvýšit svoje vedení, ale skvěle chytajícího Davida Vacka se už nikomu nepodařilo překonat. Utkání tak skončilo výsledkem 2:6.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava): Liberec ukázal svoje kvality. Momentálně na ně nemáme, ale kluci bojovali a snažili se. První třetinu měli víc šancí než my, ale skončila 1:1. Potom už to strhli na svou stranu, protože mají ve svém středu individuality, které jsou schopné puk udržet, přejít přes hráče a vytvořit šance pro ostatní. Zvítězili zaslouženě, ale naše kluky bych určitě pochválil za bojovnost.

Jan Šťastný (Liberec): My jsme sem jeli s obrovským respektem, protože v tom prvním zápase, který jsme tady hráli, jsme prohráli na nájezdy. Víme, že soupeř je kvalitní a vždy se proti nám motivuje. Na toto utkání jsme se připravovali a jsem rád, že jsme ho zvládli.