5:3
(1:1, 2:1, 2:1)

Mladší dorostenci podlehli Hradci Králové

23.02.2012 / Martin Voltr

Jihlavští mladíci nevstoupili do utkání vůbec špatně. V 10. minutě otevřel skóre Lukáš Anděl, Hradci se však podařilo ještě v průběhu úvodní dvacetiminutovky srovnat. V periodě následující pak Dukla na druhou branku domácích nalezla odpověď, na zásah s číslem 3 však již nikoliv. Závěrečná třetina patřila taktéž Východočechům, kteří přidali další dvě trefy do černého. Necelé tři minuty před koncem klání zkompletoval hattrick jediný jihlavský střelec Lukáš Anděl. Mladší dorost si tak veze z Hradce Králové porážku 3:5.
23.02.2012 12:00, Extraliga mladšího dorostu - 29. kolo

Hradec Králové

Červený, Čech, Veselý, Luštinec, Hronek, Souček, Voříšek, Pumr, Bureš - Hejna, Zahradník, Miškář, Malík, Drašnar, Hofman, Malinský, Vik, Gančarčík, Pavlík
5

HC Dukla Jihlava

Vacek - Pražák, Wasserbauer, Reiterman, Kochánek, Salát, Port - Šebesta, Hubert, Indra, Bína, Kašpar, Dvořák, Tůma, Bambula, Hrala, Svatuška, Anděl, Zayml
3
Branky a nahrávky: 11. Hejna (Miškář), 30. Pavlík (Vik), 33. Gančarčík (Bureš), 51. Miškář (Pavlík), 55. Gančarčík (Drašnar) - 10. Anděl (Kochánek), 32. Anděl, 58. Anděl. Rozhodčí: Svoboda - Pechánek, Hidveghy. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 88. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3.

Ohlasy trenérů

František Tomášek (HC VCES Hradec Králové): Zápas průměrné úrovně jsme vyhráli díky bojovnosti především v poslední třetině. V průběhu zápasu jsme soupeře často tlačili, ale z rychlých protiútoků jsme dostávali góly, což bývá hodně nepříjemné. Jihlava dlouho nevyhrála a myslím, že dnes se to hodně snažila zlomit. Jak říkám, opět jsme zvítězili hlavně bojovností, což je pro mladší dorost typické.

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): Pohoda momentálně není na naší straně, neboť se nám nedaří a máme dlouhou sérii proher. To se projevilo i v dnešním zápase, který byl poměrně vyrovnaný, i když domácí měli o něco víc šancí než my. Dva nebo tři góly jsme jim umožnili svými obrovskými chybami, kterých se nejsme schopni vyvarovat. Hradec jich udělal míň, a proto zaslouženě vyhrál. Jinak to nebyl žádný hokej na krásu, spíše boj, kdy jen málo hráčů na obou stranách dokázalo něco vytvořit.