10:2
(1:0, 4:1, 5:1)

Dorostenci potupili Rebely desítkou

24.02.2012 / David Suchý

Dlouhých 94 dní museli mladší dorostenci čekat na tříbodový zisk. V dnešním utkání na sobě ale nenechali nějakou nervozitu domácí znát a převálcovali Rebely 10:2. Po vyrovnané první třetině, ve které se trefil pouze Bambula přišly brankové hody v následujících třetinách. Druhá třetina byla v režii Dukly. Lukáš Anděl, Bína a Hrala dokonce dvakrát dokázali skórovat během prostřední periody. Dalších pět branek přidali domácí v poslední třetině a zabalili tak hostům na cestu do Kotliny desetibrankový příděl.

24.02.2012 15:00, Extraliga mladšího dorostu - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (46. Adam) - Wasserbauer, Port, Reiterman, Kochánek, Pražák, Salát - Zayml, Anděl, Bambula - Svatuška, Dvořák, Hrala - Šebesta, Kašpar, Tůma - Indra, Bína.
10

HC Rebel Havlíčkův Brod

Brož ( 41. Novák) - Bláha, Mendl, Bancíř, Suchý, Vacek, Lacina, Bušek - Málek, Nováček, Nguyen - Semrád, Polák, Maki - Vala, Kraučuk, Jelínek.
2
Branky a nahrávky: 2. Bambula, 21. Anděl (Zayml), 25. Hrala, 33. Hrala (Svatuška), 34. Bína (Tůma), 41. Anděl (Zayml, Bambula), 42. Salát (Bína), 47. Kašpar, 49. Kochánek, 50. Bambula - 25. Vala (Jelínek), 48. Kraučuk. Rozhodčí: Kotlík - Doležal - Polák. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 48:24. Průběh utkání: 3:0,3:1,7:1,7:2,10:2.

Průběh utkání

Derby mělo od prvních minut očekávaný náboj. Tvrdé souboje byly k vidění na každém centimetru ledu. Na první vyloučení se proto nemuselo dlouho čekat. Domácí Zayml zahákoval jednoho z Rebelů a musel pykat. Kdo čekal, že se Rebelové hned prosadí, musel pořádně koukat, protože do vedení šli domácí. Brodští drželi Jihlavu v šachu a přesnými nahrávkami tlačili Duklu, ale po jedné pomalejší nahrávce mezi obránci vypíchnul puk domácí Jiří Bambula a po stíhací jízdě přes celé hřiště dokázal v početní nevýhodě skórovat – 1:0. Další akce postrádaly na přesnosti. Největší šanci hostů měl Semrád. Brodský útočník ale sám před brankou zazmatkoval a málem přestřelil i ochranou síť. Hra byla dost neurovnaná a tak se hráči do šancí dostávali jen z těžka, i když domácí dokázali Brože potrápit mnohem víc než hosté Vacka. Oba maskovaní hráči ale nechybovali, a tak šli do druhé části domácí s vedením 1:0.

Pár peprných slov zřejmě použil během přestávky při proslovu k hráčům domácí trenér. Jako by na led vyjelo mužstvo o třídu vyšší šarže. Pouhá minuta stačila, aby se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Lukášové Anděl se Zaymlem si pohráli při přečíslení s obráncem i brankařem a Lukáš Anděl dokázal po ledě procedit touš do branky – 2:0. Uspokojení z vedení se ale nedostavilo a Dukla válcovala Rebely vesele dál. Po pár neproměněných šancí přišel úder z hole Kryštofa Hraly, který dokázal doklepnou bloudící puk do Brožovy svatyně – 3:0. V zápětí přišlo snížení zásluhou Lukáše Valy. Tento brodský Rebel dostal po závaru nahrávku od Jelínka a trefil přesně – 3:1. Domácí branka viditelně trošku rozhodila, ale zastavit je nedokázala. Podruhé v zápase se podařilo trefit Kryštofu Hralovi. Jihlavská devatenáctka se dostala mezi kruhy k odraženému puku s ničím se nepárala a napálila ho do sítě – 4:1. Jako by domácím narostly křídla a štěstí se jim přilepilo na hokejky. Další branku totiž dokázal vstřelit Jan Bína. Ten se dostal k šťastně odraženému puku a mířil přesně - 5:1.

Závěrečná část se změnila v brankovou explozi. Už po čtyřiceti vteřinách se podruhé prosadil Lukáš Anděl, který po výborné nahrávce nedal brankaři sebemenší šanci – 6:1. Po necelé minutě přidal zásah i Daniel Salát – 7:1. Snížit se hostům povedlo po šťastné střele z hole Jakuba Kraučuka – 7:2. Exhibiční akci předvedl po pár vteřinách Michal Kašpar. Kašpar se na modré zmocnil puku a prokličkoval si pásmo. V zakončení si dovolil neskutečnou kličku a poslel puk po ledě do prázdné branky - 8:2. Domácí ale nic nevymýšleli a po minutě se prosadil po výborné souhře Tomáš Kochánek – 9:2. Desátou branku domácího týmu napálil Jiří Bambula. Jihlavský hráč si projel pásmo a schoval střelu za obránce – 10:2. Domácí už se dál dopředu nehnali a dokázali zvítězit rozdílem třídy. Dukla dokázalo bodovat za tři body po 94 dnech.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava): Tak my máme po delší době důvod k radosti, protože jsme si dnes zápas užili a hráli jsme hokej, který hráče bavil. Dlouho sme hráli utkání, ve kterých jsme vítězství museli vybojovat. Soupeř měl v sestavě dost mladých hráčů, proto působil tak odevzdaným dojmem. My teď budeme doufat, že si takovou pohodu odneseme i do dalších utkání.

Richard Cachnín (Havl. Brod): Od druhé třetiny to bylo jednoznačné utkání. Na ledě bylo jenom jedno mužstvo a výhru si zasloužilo. My jsme přijeli v sestavě složené z hráčů, kteří jsou mladší a soutěž si teprve oťukávají. Mrzí mě, že máme v týmu hráče, kteří byli myšlenkami někde jinde a nepodali maximum. Domácí si výhru rozhodně zasloužili, i když mě mrzí že byla tak vysoká.