8:1
(3:0, 3:0, 2:1)

Mladší dorostenci rozmetali Horáckou Slavii Třebíč 8:1

11.03.2012 / David Suchý

Utkání s Horáckou Slávií rozhodli mladší dorostenci už v první třetině, kdy dokázali vstřelit tři branky. Hosté byli víc než odevzdaní, čehož domácí dokázali využít a smést je 8:1. O dvě branky se postarala Dukla v oslabení. Jedním ze střelců v oslabení byl i útočník Jiří Bambula .
11.03.2012 17:00, Extraliga mladšího dorostu - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Salát, Port, Pospíchal, Kochánek, Wasserbauer, Půža - Šebesta, Hubert, Kašpar - Zayml, Anděl, Bambula - Hrala, Dvořák, Tůma - Svatuška, Křížek, Indra
8

SK Horácká Slavia Třebíč

Vejmelka - Veškrna, Hodek, Trnka, Hort, Kabelka, Valík, Michálek - Maštera, Kajnar, Všetečka- Ferda, -Matov, Urban - Dobeš V., Dobeš j., Březka
1
Branky a nahrávky: 2. Anděl, 11. Zayml (Anděl, Bambula), 16. Půža (Anděl), 25. Bambula, 26. Port (Zayml, Dvořák), 35. Anděl (Zayml, Wasserbauer), 50. Svatuška (Indra, Křížek), 50. Šebesta (Kašpar, Půža) - 58. Kajnar (Maštera, Všetečka). Rozhodčí: Kukeně - Honza - Stehlík. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 40. Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 8:0,8:1.

Průběh utkání

Derby s Horáckou SLavií Třebíč čekalo svěřence trenéra Jiřího Jungwirtha v neděli večer. Určitě dobře namotivovaná vstoupila Dukla do zápasu, protože tvrdým a technickým hokejem nepouštěla Horáky do větších šancí. Pouhá minuta a půl stačila domácím ke strhnutí vedení. Po souvislém tlaku a několika odražených střelách se k puku dostal Lukáš Anděl a doklepl puk za bezmocného Karla Vejmelku – 1:0. Jednobrankové vedení ale hráčům s Ježkem na prsou nestačilo, a tak se hnali za navýšením. Dukla drtila Třebíč v obraném pásmu a nepouštěla ji do šancí. Krásný hokejový moment přišel v jedenácté minutě z hole Lukáše Zaymla. Ten si projel okolo všech hráčů Třebíče, které zesměšnil sestavou kliček a backhandovou kličkou poslal na párek hostujícího brankaře – 2:0.

Po dalších neproměněných šancích Dukly přišlo vyloučení. Paradoxně oslabení pomohlo domácím k další brance. Po výborně sehraném oslabení, ve kterém si Horáci ani neškrtli, přišel další zásah. Krátce po návratu Bambuly z lavice hamby, po vyhraném buly po levici Vejmelky, se k puku dostal Václav Půža a vymetl pavučinky v pravé šibenici třebíčské svatyně – 3:0.

Neutichající hlad po gólech předvedli domácí ve druhé třetině. Dokonce dvě branky v jednom oslabení vstřelila Dukla v druhé části. Po vyloučení Indry asi všichni čekali, že bude zaměstnaný hlavně jihlavský gólman David Vacek, opak byl ale pravdou. Prvním střelcem se stal Jiří Bambula, který obral obránce o puk a z úhlu propálil Vejmelku – 4:0. Po necelých dvaceti vteřinách domácí udeřili znovu. Během početní nevýhody obsadili pásmo a rozpohybovali všechny Horáky. Na konce akce stál Vladimír Port, který tvrdou střelou málem protrhl brankovou síť – 5:0. Jakoby hráči nechali všechno štěstí v oslabení, protože tolik spálených šancí muselo být cítit až do Třebíče. Dalším hráčem, který prolomil smůlu v zakončení byl Lukáš Anděl. Ten dostal nahrávku přímo do jízdy od Lukáše Zaymla a kličkou do forhendu vyškolil brankaře Třebíče – 6:0. Do závěrečné části se tak šlo za už rozhodnutého stavu.

Zbytečnými fauly se domácí prezentovali po celý zápas. Hlavně díky nemohoucnosti soupeře ale držela Dukla stále nulu v kolonce obdržených gólů. V útoku si ale domácí dělali, co chtěli. Nejprve Bambula svou krásnou šanci proměnit nedokázal, Jihlavští se ale další branky přeci jenom dočkali. Minutu po Bambulovi si vzala puk čtvrtá domácí formace, které dokázala po ose Křížek – Indra –Jiří Svatuška dostat kotouč do brány – 7:0. Jakoby chtěli udržet průměr třech branek na třetinu, vypadali domácí. Pouhých čtyřicet vteřin jim stačilo k dalšímu zásahu. Daniel Šebesta se po nahrávce před poloprázdnou klec nerozpakoval a zatloukl osmý hřeb to třebíčské rakve – 8:0. O čestný úspěch hostů se postaral Radek Kajnar, který překonal střídajícího gólmana Jiřího Adama z dorážky – 8:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava): Pro nás to nebylo lehké utkání z toho pohledu, že přijel nejlehčí možný soupeř a my museli tvořit, což nám dělá problémy. Naštěstí nám tam padly tři branky během první třetině a mohli jsme být relativně v klidu. Jediná vada byla v neproměňování šancí.