1:6
(0:3, 1:2, 0:1)

Mladší dorostenci vysoko podlehli Kometě Brno

22.03.2012 / Jan Frühbauer

V předposledním 35. kole Eliod extraligy se mladší dorost Dukly Jihlava utkal s Kometou Brno. Hosté, kteří ještě bojují o druhé postupové místo do závěrečného turnaje, byli od první minuty utkání aktivnější. I díky první třetině, kterou vyhráli 0:3, se mohli radovat z vysoké výhry a přiblížení se k postupu. Jediný gól dal v druhé třetině, po krásné nahrávce Kryštofa Hraly, Jakub Tůma. I přes vysokou prohru dorostenců byl nejlepším hráčem Dukly gólman David Vacek , který pochytal několik tutovek Komety Brno.
22.03.2012 17:15, Extraliga mladšího dorostu - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Dörrer, Port, Wasserbauer, Půža, Salát, Kochánek, Sobotka - Zayml, Anděl, Bambula - Tůma, Dvořák, Hrala - Svatuška, Křížek, Šebesta - Indra, Bína
1

HC Kometa Brno

Ptáček - Šnajnar, Štancl, Hájek, Švejda, Gotthard, Kališ, Jambor - Dvořák, Biolek, Koblížek - Balaštík, Král, Dymáček - Jenyš, Boltvan, Garčic - Kratochvíl, Marcello, Horký
6
Branky a nahrávky: 27. Tůma (Hrala, Dvořák) - 3. Dvořák (Koblížek), 8. Dymáček (Král), 11. Dymáček (Balaštík), 23. Gotthard, 25. Koblížek (Dvořák, Biolek), 43. Král (pen.). Rozhodčí: Pokorný - Horký, Rampír. Vyloučení: 3:3, navíc Švejda Jan (KOM) 10 min. OT za nesportovní chování. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.

Průběh utkání

Kometa do utkání vletěla a už ve druhé minutě se mohla radovat. Radek Koblížek a Filip Dvořák měli před sebou jen jednoho jihlavského obránce. Ukázkově prvně jmenovaný přihrál Filipu Dvořákovi a ten zakončil do odkryté branky – 0:1 . Na druhý gól nemuseli hosté dlouho čekat. Za Vackovou brankou stál Tadeáš Král, ten posunul puk podél mantinelu na Romana Dymáčka , který překvapivou ranou prostřelil jihlavského strážce brány – 0:2 . Přesně za tři minuty Kometa akci zopakovala. Zpoza brány nahrál Vojtěch Balaštík volnému Romanu Dymáčkovi a ten přidal svůj druhý gól v utkání– 0:3 .

I začátek druhé třetiny se Kometě povedl na jedničku a už po čtyřech minutách vedla 0:5. Prvně do obranného pásma Dukly proletěl Lukáš Gotthard a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:4 . A poté se Filip Dvořák probojoval přes dva domácí obránce za bránu a zpětnou přihrávkou našel Radka Koblížka , který se štěstím překonal Davida Vacka – 0:5 . Svěřenci Jiřího Jungwirtha se ale nevzdali a dali alespoň symbolický gól. Mladší dorostenci přečíslili Kometu při ztrátě puku a přes oba kruhy i hostující obránce krásně nahrál Kryštof Hrala volnému Jakubu Tůmovi a ten zakončil do odkryté branky – 1:5 . Po vstřeleném gólu dorostencům narostla křídla a začali tlačit Kometu. Bohužel už nikdo nenašel recept na to, jak překonat brněnského gólmana Martina Ptáčka.

V tlaku pokračovala Dukla i ve třetí části. Už ve druhé minutě mohl snížit a dát domácím naději velmi aktivní Jiří Bambula, ale zblízka nedokázal Martina Ptáčka překonat. Tento tlak ovšem ukončil následný protiútoku Komety, kdy byl Václavem Půžou hákován Richard Garčic a bylo nařízeno trestné střílení. Na Davida Vacka se rozjel Tadeáš Král a blafákem zvýšil vedení Komety – 1:6 . I po gólu se dorostenci Dukly snažili alespoň snížit, i Kometa ale měla několik šancí vstřelit další gól. V úplném závěru utkání nejmenší hráč na ledě, domácí Jan Bína, projel přes dva brněnské obránce, ale tvrdou střelu vyslal nad hostující branku. Výborně chytající David Vacek a Martin Ptáček už nikomu nedovolili upravit skóre a tak utkání skončilo nešťastně pro domácí Duklu 1:6.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Dukla Jihlava): Soupeř přijel s tím utkání vyhrát, aby měl ještě šanci na druhé místo v tabulce a závěrečném turnaji. První třetina od nás byla zbytečně ustrašená a dostali jsme tři góly. Brno lépe bruslilo, i fyzicky byli lepší a toho se možná kluci trochu zalekli. Druhá třetina ale ukázala, že jde hrát s každým. Šance jsme měli a výsledek je pro nás krutý. Kometa určitě byla lepší, ale rozhodla první třetina, kterou jsme nezvládli.

Marek Moskal (Kometa Brno): Mysleli jsme si původně, že utkání bude těžší. Nakonec jsme ho zvládli dobře, hlavně první třetinu, kde jsme dali rychlé tři góly a dostali se do pohody. První třetina podle mě rozhodla o vývoji celého utkání. I když domácí ještě ve zbytku utkání nějaké šance měli, nám výborně zachytal gólman Ptáček.