5:4
(2:1, 2:2, 1:1)

Mladší dorost těsně podlehl Českým Budějovicím

25.03.2012

V neděli 25. března se mladší dorostenci rozloučili se sezónou v Českých Budějovicích. Do vedení poslal jihlavské mladíky na konci 11. minuty Jiří Bambula. Domácí však duel otočili a v polovině utkání vedli 3:1. Hosty tento stav ale nepoložil a do konce druhé dvacetiminutovky byl stav jen 4:3 pro Jihočechy. Dukla se dokonce dočkala vyrovnání v 50. minutě, když se podruhé v zápase prosadil Kryštof Hrala. České Budějovice se 3 minuty před koncem dostaly do vedení, na což už Jihlavané odpověď nenašli. Svěřenci Jiřího Jugwirtha zakončili sezónu na 8. místě a za nimi skončili oba rivalové z Vysočiny.
25.03.2012 12:30, Extraliga mladšího dorostu - 36. kolo

Banes Motor České Budějovice

Sova - Zajíc, Dudek, Matoušek, Tintěra, Vavřík, Stehlík - Ondráček, Šulek, Jáchym, Samohejl, Bárta, Smejkal, Šafář, Fencl, Hlavica, Mašek
5

HC Dukla Jihlava

Vacek - Dörrer, Kochánek, Port, Půža, Salát, Sobotka, Wasserbauer - Anděl, Bambula, Bína, Dvořák, Hrala, Indra, Kašpar Svatuška, Tůma, Šebesta, Zayml
4
Branky a nahrávky: 13. Samohejl (Smejkal, Matoušek), 15. Šafář (Fencl), 27. Bárta (Matoušek), 35. Stehlík, 57. Samohejl (Jáchym) - 11. Bambula (Půža), 33. Anděl (Šebesta, Bambula), 37. Hrala (Půža), 50. Hrala (Dvořák). Rozhodčí: Ondřej - Mertl, Jírovský. Vyloučení: 3:6, navíc Jáchym (CEB) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 75. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava): Budějovicím šlo v tomto utkání o vše a také my jsme se chtěli rozloučit se sezónou výhrou. Na soupeři byla přeci jenom znát asi větší nervozita, a proto jsme se ujali zaslouženě vedení 1:0 a mohlo to být i vedení vyšší. Soupeř poté vyrovnal v přesilovce 5 na 3 a hned vzápětí obrátil skóre ve svůj prospěch. Další průběh utkání přinášel šance na obou stranách až jsme deset minut před koncem srovnali na 4:4.

Měli jsme možnosti výsledek otočit v náš prospěch, ale o osudu utkání rozhodla nejprve chyba pana rozhodčího, který nám vyloučil 4 minuty před koncem zápasu hráče za zdržování hry i když byl puk zjevně nadvakrát tečován mimo hřiště a v následujícím oslabení pak chyba v komunikaci mezi obráncem a brankářem po které soupeř vstřelil rozhodující branku na 5:4. Prohráli jsme letos s Budějovicemi třetí utkání o branku a mrzí nás, že jsme se nerozloučili vítězstvím, ke kterému jsme nebyli daleko. Rozhodlo neproměnování našich velkých šancí, kterých jsme měli více jak soupeř.