5:6
(1:0, 2:2, 2:4)

11.12.2011 / Jaroslav Wollmann

11.12.2011 11:15, Liga mladších žáků 2000-2001 (5.třída) - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí (31. Lepeška) - Tomek, Komín, Buzek, Koláček, Jančí, Žižka - Chlubna, Svoboda, Brož, Čermák, Vaněk, Rampír, Sapík, Mareček, Racek, Pittner
5

SKLH Žďár nad Sázavou

6
Branky Jihlavy: Chlubna 2, Svoboda, Komín, Rampír. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Tomáš Chlubna, Pavel Svoboda, Dominik Sapík.

Průběh utkání

„Myslím si, že bylo k vidění velice zajímavé utkání s dramatickým závěrem. Stejně jako v předešlých dvou zápasech byl začátek zápasu v naší režii, kluci výborně napadali a neustále byli v pohybu, bohužel v 1. třetině proměnili jen jednu šanci, což se opět vymstilo. Ale i tak jsme po druhé třetině byli stále ve vedení a měly nakročeno k vítězství. Žďár měl ve svých řadách jednoho velice šikovného hráče, na kterém stál celý jejich výkon. I když kluci na to byli upozorňováni, tak se tento hráč dokázal prosadit a sám obrátil výsledek. Bylo i znát, že nám chyběl klíčový obránce a ostatní kluci si v obranné činnosti s tímto hráčem nevěděli rady. Nicméně kluci makali naplno po celý zápas, hráli aktivní hokej nahoru dolů, vytvářeli si šance a dneska vyhrál šťastnější tým.

Velkým pozitivem je, že i kluci ročníku 2002 se začínají prosazovat proti soupeřům r. 2000 a taktéž začínají plnit pokyny i v obraných činnostech. A dále také to, že k 1. útoku, kteří jsou v každém zápase tahouni a podávají stabilní výkony se zápas od zápasu začínají víc prosazovat i zbylé dvě útočné formace. Na druhou stranu velkým negativem je naše koncovka a hra některých obránců, kterým chybí pohyb a i přes neustále upozorňování, že po rozehrávce na útočníky pro ně akce nekončí a naopak musí dobruslovat za útokem, tak často se stávají pouze „stojícími diváky", a když přijdou naši útočníci o kotouč třeba na útočné modré, tak soupeřovi útočníci mají celé střední pásmo na nabrání rychlosti a obránci pak na vrcholcích kruhu ve stoje je horko težko zastavují. Musíme na těchto nedostatcích začít více pracovat a odstranit je," řekl po utkání trenér Dzurik.