5:9
(1:5, 2:4, 2:0)

11.12.2011 / Jaroslav Wollmann

11.12.2011 13:15, Liga starších žáků 1998-1999 (7.třída) - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek (33. Šťastný) - Habermann, Jančí, Zápotočný, Havelka, Kozel, Kouba - Slabý, Šulák, Chvátal, Matějka, Novák, Němec, Kolátor, Lupač, Prokš, Mareš
5

SKLH Žďár nad Sázavou

9
Branky Jihlavy: Prokš 2, Slabý, Chvátal, Kozel.

Průběh utkání

„Do utkání s 1. týmem tabulky, který ještě nepoznal hořkost porážky, jsme vstoupily se zbytečným respektem a malým pohybem, čehož soupeř využil a rychle se ujal vedení. Soupeřův pohyb ve třetině a rotace nám dělali velké problémy. Až po našem prvním gólu kluci zjistili, že se snima dá taky hrát hokej. Také dvě zbylé třetiny skončily poměrem 4:4. Je sice pravda, že i nadále byl soupeř vpředu nebezpečnější a nadále nás hlavně v osobních Soubojích 1 na 1 přehrával, ale určitě už ne tolik jak v 1. třetině.

Kluci začali víc plnit to, co jsme si řekli v kabině, aby na soupeře zbytečně nevyráželi do rohu a nekončili na mantinelu někde v rohu a soupeř nám z toho vyjížděl do šancí, ale hrát naopak chytře, nechat je hrát po rozích a jen je vytlačovat postupně k mantinelu a poctivě hrát ve třetině situace 1 na 1 kde každý má své úkoly a svého hráče. Takže i když soupeř je výkonnostně někde jinde, tak od druhé části jsem hlavně s nasazením, odhodláním hrát i za nepříznivého stavu až do konce, spokojený. Jediný dvě věci co mě mrzí je teda spousta prohraných soubojů 1 na 1, což budeme muset vypilovat a za druhé závěrečné minuty utkání, kdy hostující hráči za rozhodnutého stavu si ještě chtěli dokazovat i svojí fyzickou vyspělost dost zákroky na hraně," řekl po utkání trenér Dzurik.