0:6
(0:2, 0:3, 0:1)

08.12.2011 / Lukáš Chuchválek

08.12.2011 18:00, Extraliga juniorů - 23. kolo

BK Mladá Boleslav

Mahdal (41. Příhoda) - Vrba F., Čeček, Vrba L., Kulhánek, Kulik, Pánek, Budín - Rys, Piskoř, Lenc, Jankovský, Koudela, Protivný, Knap, Daráš, Marek, Brandejský
0

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Jícha, Polívka, Jaroš, Randa, Tobola - Brychta, Gregar, Vaculín, Štěpán, Prokš, Pěška, Vlček, Zídek, Brabec, Pekárek, Mikeš, Přidal
6
Branky a nahrávky: 1. Randa (Mikeš), 9. Prokš, 35. Tobola (Přidal), 36. Pěška (Štěpán), 37. Pekárek (Štěpán, Pěška), 52. Mikeš (Jícha). Rozhodčí: Schmejkal - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 42. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:6.

Průběh utkání

Bruslaři začali utkání velmi špatně. Martin Čeček se nechal už v první minutě vyloučit a hosté jeho prohřešek náležitě ztrestali. O první gól se v čase 1:00 zasloužil dalekonosnou střelou pod víko přes chumel hráčů Filip Randa. V osmé minutě měli díky faulu Randy možnost ke srovnání domácí, avšak ti s nabídnutou šancí naložili prachbídně, dokonce se dá říct, že katastrofálně. Ve vlastní obranné třetině se totiž Boleslav dopustila velmi hrubé chyby při rozehrávce, již Marek Prokš neváhal využít. Boleslav se z obou gólů snažila otřepat. Bránu Dukly však neohroženě střežil David Rittich, jenž si hravě poradil s jakoukoliv šancí, kterou si Mladá Boleslav vypracovala. Nebezpečná byla nejvíce v poslední čtyřminutovce první třetiny

Do další dvacetiminutovky vstoupili Boleslavští se zlepšenou obranou, avšak vlastní střelecká impotence jejich naděje na vstřelení kontaktního gólu rozmělnila. Zásluhu na tom měl gólman Dukly David Rittich, jenž si připisoval jeden skvělý zákrok za druhým. Domácí Mahdal se však také musel otáčet. Dukla totiž od 30. minuty zvýšila svou útočnou aktivitu a za necelých pět minut se i zásluhou mnoha individuálních chyb obrany domácích radovala z třetí branky díky prudké točivé střele Přemysla Toboly. Hosty to povzbudilo a za minutu se radovali z dalšího přesného, téměř totožného zásahu. Tentokrát za ním stál Ondřej Pěška. Na pátý gól diváci také nemuseli čekat dlouho. Ve 37. minutě se vhazovalo před Rittichem a hosté vyrazili okamžitě kupředu, zatímco Boleslav nestíhala. To skončilo povedenou střelou Jakuba Pekárka v konfrontaci s domácím brankářem Mahdalem jeden na jednoho.

Po skončení prostřední části sáhla Boleslav k výměně brankáře. Místo Mahdala se do klece staví Aleš Příhoda. Ten začal tým držet a pomohl zlikvidovat mnoho střel soupeře. Šanci na šestý gól v 50. minutě spálil Brabec, když jel nájezd přes téměř půl kluziště a marně ho stíhala tříčlenná obranná četa domácích. Smutnit však nemusel, poněvadž šestý a zároveň poslední gól padl v 52. minutě. Martin Jícha totiž poslal prudkou střelu od modré čáry, kterou Příhoda vyrazil. Odražený puk získal Roman Mikeš a ukončil dosavadní neprůstřelnost Aleše Příhody. Po této brance již obě mužstva hrála bez náboje a utkání se dohrávalo v tempu přátelského zápasu. To ale neznamená, že by se neútočilo. Boleslav toužila vsítit aspoň čestný gól, ale ani Jankovský, ani Marek neměli proti výtečnému Rittichovi sebemenší šanci. Utkání proto skončilo nelichotivým debaklem 0:6 a jihlavská juniorka si odvezla zaslouženě všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil, trenér BK Mladá Boleslav: Tohle bylo jednoznačně nejhorší utkání v sezóně. Jihlava se veze na vítězné vlně a doufám, že na ní naši hráči viděli, jak se dá hrát jednoduchý přímočarý hokej. Doufám, že si z toho vemou ponaučení, že hokej se nehraje na krásu, ale na efektivitu a jednoduchost. Takže mohu jedině Jihlavě pogratulovat k vítězství.

Petr Svoboda, trenér HC Dukla Jihlava: Na začátku jsme měli štěstí, to nás podržel gólman a pak jsme dali dva šťastnější góly. Jeden při přesilovce, samozřejmě bylo to po teči, ale ten nás v uvozovkách maličko zvedl. Pak druhý gól ve čtyřech, kdy udělal boleslavský hráč chybu a my jsme toho využili. Díky tomuto vedení 2:0 si myslím, že na boleslavských klukách bylo vidět, že nevyhrávají. Hrají sice dobré zápasy, ale prohrávají je o gól a jsou tam, kde jsou, psychika se na nich podepsala. U nás na druhou stranu si kluci věří, takže to tam potom ještě napadalo. Samozřejmě každý zápas je jiný a já jsem před začátkem měl obavy, protože s Boleslaví jsme vždycky hráli dobré zápasy, pamatuji ty naše dvě prohry v přípravě. Kádr teď nemáme kompletní, někteří kluci hrajou v áčku, jiní jsou nemocní nebo zranění, ale jsou v laufu, daří se jim a dneska to potvrdili.