5:2
(1:0, 2:1, 2:1)

05.01.2012 / Diana Váňová

05.01.2012 18:00, Extraliga juniorů - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Jaroš, Tobola P., Kolda, Polívka, Jícha, Tobola H. - Polcar, Zídek, Prokš - Pekárek, Mikeš, Přidal - Brychta, Matějka, Brabec - Gregar, Štěpán, Vlček
5

HC LERAM Orli Znojmo

Vrba - Pražák, Latner, Kovář, Liška, Tichý, Hobza, Romanov - Telesz, Horváth, Nováček - Rada, Kastner, Janoušek - Pelikán, Zika, Špaček - Mikulášek,
2
Branky a nahrávky: 20. Tobola P. (Přidal), 24. Mikeš (Kolda, Pekárek), 39. Zadražil (Jaroš ), 41. Zídek (Polcar), 47. Jícha (Matějka, Gregar) - 36. Kastner (Kovář), 57. Zika (Latner, Horváth). Rozhodčí: Dvořák - Mertl, Jindra. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

První třetina příliš napětí nepřinesla. Ačkoliv by se to nemuselo podle tabulky zdát, bylo Znojmo Dukle vyrovnaným soupeřem. Hosté skvěle bránili, ale stejně jako domácí se do šancí příliš nedostávali. Většina akcí končila tak, jak začala – obráním o puk. I tak museli oba brankáři několikrát zakročit, největší příležitost měl znojemský Jakub Zika, který svou střelou Ritticha znejistěl, domácí gólman však nakonec puk vylovil z výstroje. V poslední minutě uháněl k brance Milan Kastner, domácí obrana ho ovšem puku zbavila a založila protiútok, který skončil vítězně, v brance Znojma. Po střele Přemysla Toboly se Vrba natahoval marně, a tak po dvaceti minutách odcházeli Jihlavští do kabin s hubeným náskokem.

Na začátku druhé části zlobila pořadatele časomíra, jihlavští hráči se ovšem touto nepříjemností nenechali rozhodit a vyvíjeli od počátku na Orly tlak. Nejprve měl šanci zvýšit Michael Polcar, jeho střele však stál v cestě znojemský hráč, dorážku pak vyrazil Tomáš Vrba betonem. Po půl minutě už ovšem znojemský strážce branky jen smutně lovil puk ze sítě. Po zakázaném uvolnění se před ním vhazovalo, čehož využil Roman Mikeš, který se po několika neúspěšných možnostech z předchozích minut konečně prosadil. S náskokem Dukly se nechtěl smířit Aleš Pelikán. Nejprve chtěl Rittichovi protlačit puk nad betonem, poté ještě zkusil střelu zdálky, na kterou si domácí brankář přichystal náruč. Po chvíli rozpačitých střel se dostali ke slovu znova Znojemští. Dvě šance Rittich stačil pokrýt, když mu však hráči v oslabení bránili ve výhledu, musel také kapitulovat. Jihlavským se v závěru také podařilo využít přesilovky. Zatímco dva ze soupeřů seděli na trestné lavici, dotlačil puk do branky Vojtěch Zadražil.

Třetí třetinu začali domácí junioři tak, jak jí skončili – brankou. Štěpán Zídek si vyjel k brance, zmátl všechny protivníky, kteří mu stáli v cestě, a zakončil. Ve 47. minutě zařídil Dukle pohodlný náskok Martin Jícha. Za stavu čtyři na čtyři mohli skórovat domácí pošesté, Tomáši Vrbovi se ale nakonec povedlo puk uhlídat. V závěru hry se ještě snažili Orli s výsledkem něco udělat. Hodně aktivní byl Jakub Zika, který napoprvé v tlačenici před Rittichem sice neuspěl, ale o něco později již nezaváhal a nabídnutou šanci využil. Dukle se podařilo přerušit sérii tří porážek, další body si může připsat v sobotu, kdy se představí na ledě brněnské Komety.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím, že se na nás projevila pauza, kterou jsme přes Vánoce měli. Nešli jsme před bránu, první třetina od nás určitě nebyla dobrá. V druhé se to o něco zlepšilo, i když tam byla chyba, po které jsme dostali gól. Celkově s utkáním nejsem spokojen. Dnes jsme se sice dostali do šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Práce dozadu taky nebyla nejlepší. Do příště se musíme zlepšit.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie