4:0
(1:0, 2:0, 1:0)

07.01.2012 / David Nekvinda

07.01.2012 12:30, Extraliga juniorů - 28. kolo

HC Kometa Brno

Barus - Vágner, Dujsík, Peslar, Koukal, Sedlák, Dittrich - Fusek, Wasserbauer, Jurák, Novák P., Kozák, Jankovič, Buhaj, Boček, Novák J., Maša, Káňa
4

HC Dukla Jihlava

Rittich - Jaroš, Jícha, Polívka, Tobola H., Tobola P., Vítek - Matějka, Brychta, Gregar, Vaculín, Štěpán, Zídek, Vlček, Brabec, Polcar, Pekárek, Mikeš, Přidal
0
Branky a nahrávky: 2. Kozák (Buhaj, Dittrich), 21. Novák P. (Peslar, Dujsík), 26. Novák J. (Jurák, Novák), 57. Koukal (Boček). Rozhodčí: . Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Samotný vstup do zápasu se lépe povedl domácímu týmu, což se také brzy promítlo ve skóre na světelné tabuli. Tomáš Buhaj našel ve středním pásmu skulinku mezi dvěma beky Dukly a vyslal kolmici na Jiřího Kozáka. Brněnská šestnáctka nabrala rychlost a efektní kličkou překonala Ritticha v brance Jihlavy.

I v dalších minutách byla Kometa o kousek lepší, ale hra se začala pomalu vyrovnávat. Při první přesilovce Dukly se zaskvěl Filip Barus, když paží vyrazil Polcarovu dorážku do zdánlivě prázdné branky. I když se i nadále hrál hokej v solidním tempu, moc šancí diváci v KAJOT ARENĚ v průběhu první periody neviděli. Na konci úvodní dvacetiminutovky si hosté dokázali několikrát vytvořit slušný tlak, ale nijak výrazně domácí branku neohrozili.

I do druhé třetiny vlétla lépe domácí letka. A tentokrát se skóre měnilo přesně po minutě hry. V přesilovce vypálil Dujsík, puk se odrazil k Peslarovi a ten jej přeposlal na volného Patrika Nováka, který z voleje zametl puk pod břevno.

I nadále tahali domácí za delší konec pomyslného provazu. Ve dvacáté šesté minutě jeli tři hráči Komety na jediného borce v dresu Dukly. Patrik Novák žabičkou od pravého mantinelu poslal puk na Romana Juráka, ten jej lehce popostrčil na Jakubu Novákovi a ten našel skulinku mezi betony Ritticha.

Několik následujících minut měla Kometa drtivý tlak, hosté se prakticky nedostali z obranného pásma. Avšak žádná z šancí se neujala a postupně dokázala Jihlava zase srovnat krok. Nejblíže snížení byla Dukla po několikrát tečované Jíchově střele, ovšem Barus měl štěstí a puk nakonec směřoval doprostřed branky.

V závěrečné třetině se úroveň hry poněkud snížila. Oba týmy měly několik dobrých šancí, které přesnými zákroky likvidovali brankáři Barus s Rittichem. Jenomže druhý jmenovaný nakonec dostal kuriózní branku. Štěpán Koukal se lobem ze středního pásma snažil poslat do brejku Kozáka. Ten sprintoval za pukem a Rittich zvolil stejnou variantu, tedy rychle vyjel z brankoviště. Nakonec se oba borci dostali k puku ve stejný okamžik, což oba rozhodilo tak, že ani jeden netrefil puk. Neposedný touš se tak dokutálel až do branky. Zbytek zápasu se dohrál v poklidu, o bodech bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Dnes jsme podali výborný výkon, ve všech třetinách jsme hráli podle našich představ, nepustili jsme Jihlavu prakticky do ničeho. Bylo zde spousta zdařilých akcí a kluky musím pochválit. Sice říkávám, že se nemá chválit, ale dnes to jinak nejde. Podali jsme hokejový výkon a Jihlava neměla šanci.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Brno nás dnes předčilo úplně ve všem. V osobních soubojích, dravosti, tlaku do branky. Obrovský rozdíl byl dnes v obráncích. My jsme si dnes nedokázali pod tlakem nahrát. Brno dnešní zápas zvládlo velice dobře a zaslouženě vyhrálo.