3:2p
(0:1, 1:0,1:1 - 1:0)

13.01.2012 / David Suchý

13.01.2012 18:00, Extraliga juniorů - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Jaroš, P. Tobola, Hlaveš, Polívka, Kolda, - Gregar, Zídek, Prokš - Pekárek, Mikeš, Přidal - Brychta, Matějka, Brabec - Pěška, Šťepán
3

HC Oceláři Třinec

Hollý - Repe, Hurtík, Běhal, Bezuška, Burzala, Juhász - Bumbál, Bajtek, Kapica - Kasperlík, Ižacký, Franek - Kajaba, Pargáč, Chomič
2
Branky a nahrávky: 29. Prokš, 59. Zadražil (Jaroš, Zídek), 61. Zídek (Zadražil) - 9. Bajtek (Kapica), 52. Kajaba (Franek) . Rozhodčí: Křivohlavý - Homola - Zídek. Vyloučení: 2:3, Kasperlík (TRI) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Už od prvních minut chtěla Dukla ukázat, že je tady doma a vstřelit první branku. První branka ale padla do Rittichovi klece. Nejdříve Dukla kroužila kolem branky Hollého, naneštěstí přebrala puk první třinecká formace. Nejdříve Kapica nastřelil puk z kruhu, na ten ještě Rittich stačil, avšak na dorážku Adriana Bumbála už byl krátký. Dukla se hnala za vyrovnáním, ale v cestě jí stál Ocelář Hollý, který srovnání stavu nechtěl připustit. Asi v největší šanci byl jihlavský Matějka, který po střele Jaroše mohl dorazit puk ležící pár centimetrů před brankovou čárou. Třinecký muž v masce ale kotouč zalehl a po několika seknutích i ustál šarvátku v brankovišti. Dukla tak v první třetině vyrovnat nedokázala.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, kteří první minuty obstřelovali Rittichovu bránu a tlačili se do šancí. Největší překazil Kolda. Do přečíslení dva na jednoho se dostali Bumbál s Bajtkem, nahrávku před prázdnou branku ale srazil bruslí do rohu právě Kolda. V dalších minutách Dukla začala nabírat na obrátkách a hnát se za vyrovnávací brankou. I v oslabení se hráči z Jihlavy pokoušeli vyzrát na třineckou obranu. Kouzlo třineckého brankaře odčaroval až Marek Prokš, který během přesilové hry ukázal, že se hry na puku nebojí a po krasojízdě celým útočným pásmem srovnal backhandovou střelou do levého, horního růžku. Pouze štěstí chybělo Jihlavským k otočení skóre. Nejdříve tyč a poté famózní zákroky Hollého drželi i nadále vyrovnaný stav utkání. Do třetí třetiny se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Honbou za body začala závěrečná část utkání. Poslední třetina byla hlavně představením třineckého brankaře Juraje Hollého, který držel Třinec i v těch nejnebezpečnějších akcích Dukly. V obrovské šanci se ukázal Brabec, který kombinaci na jeden dotyk ale do klece usměrnit nedokázal. V 52. minutě se Dukle vymstilo příliš velké zapálení do útoku a po nahrávce od Franka využil přečíslení dva na jednoho René Kajaba a znovu zvýšil na 1:2. Vzdát se budů ale Dukla nechtěla, a tak zkusila v závěru powerplay, ve které nedal ranou o břevno Hollému šanci Vojtěch Zadražil a v čase 58:36 poslal zápas do prodloužení.

Prodloužení začalo ve svižném tempu a bylo vidět, že je Dukla z vyrovnání nabuzená dost. Už v 61. minutě se k odraženému puku dostal Štěpán Zídek a dokonal tak jihlavský obrat a vystřelil Dukle bod navíc.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Třinec): Nebylo to si myslím povedené utkání z obou stran, spíš to bylo o bojovnosti a o nějakém bruslení a taktické stránce to nebylo. Nás mrzí pokažený závěr včetně prodloužení a ztráta dvou bodů.

Lubomír Pěška (asistent trenéra Jihlavy): Myslím si, že Třinec byl velmi kvalitní soupeř, o čemž svědčil i průběh utkání. My jsme zápas vyloženě vybojovali, za což samozřejmě děkuji celému kolektivu. My jsme body potřebovali a kluci je ve třetí třetině a prodloužení získali hlavně už zmiňovanou bojovností.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie