1:5
(0:0, 1:4, 0:1)

21.01.2012 / Ondřej Kubát

21.01.2012 12:00, Extraliga juniorů - 32. kolo

HC Olomouc

Dusík – Brančík, Brandýs D., Dufek, Jergl J., Schejbal, Šaur, Vondra – Brada, Číp, Hes J., Heža O., Lehečka, Machala, Miczek, Novotný, Ostřanský, Sedlář, Smetana, Voznica.
1

HC Dukla Jihlava

Rittich – Zadražil, Polívka, Hlaveš, Jaroš, Tobola, Kolda – Matějka, Brychta, Gregar, Vaculín, Prokš, Zídek, Vlček, Brabec, Mikeš, Přidal, Štěpán.
5
Branky a nahrávky: 23. Brančík (Jergl J., Lehečka) – 28. Prokš (Jaroš, Zídek), 34. Brychta (Matějka), 34. Zídek, 40. Brabec (Zídek, Jaroš), 50. Prokš. Rozhodčí: Jeřábek ml. – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 11:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Průběh utkání

Druhá třetina se v utkání dvaatřicátého kola NOEN extraligy juniorů ukázala jako rozhodující. V té první byl k vidění vyrovnaný souboj, ovšem domácí měli víc šancí. Platné jim to ale bylo jako pito alkoholikovi.

Góly padaly až ve druhém dějství. A první se prosadila právě Olomouc. Bekhendem zblízka se nemýlil David Brančík. Mora poté měla ještě minimálně dvě jasné šance, úplně sami na Ritticha uháněli Machala a Sedlář, jihlavský brankář však svůj tým podržel.

A mělo to smysl, neboť tým z Vysočiny následně rozjel svou kanonádu. V osmadvacáté minutě propálil Dusíka Marek Prokš a bylo srovnáno. V dalším průběhu dostala Jihlava k dispozici čtyřminutovou přesilovku a dokázala ji využít.

Zblízka se prosadil Jakub Brychta a hosté vedli. Uběhlo jen jednadvacet vteřin a jihlavští junioři už v hře pět na pět udeřili potřetí, do prázdné po pohledné akci zakončoval Štěpán Zídek.

Necelou minutu před druhou sirénou pak poslal puk za ležícího olomouckého strážce kasy Martin Brabec a zdálo se, že je rozhodnuto. Deset minut před koncem to střelou pod víko potvrdil Marek Prokš, který ujel olomouckým hráčům hned poté, co Jihlava dokázala odbránit oslabení.

Závěr duelu už kromě spousty vyloučených nic nenabídl. Jihlava si tak na Vysočinu odvezla po vítězství 5:1 všechny body, naopak Olomouc zůstala znovu s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Narozdíl od minulých zápasů jsme ten dnešní odehráli ve slušném tempu a v dobrém nasazení. Vedli jsme 1:0 a poté jsme neproměnili tři samostatné nájezdy. Následně jsme inkasovali dva laciné góly a hra se nám trochu zbořila. Neříkám to často, ale i přesto, že jsme dostali pět gólů, byl náš výkon celkem slušný, prohra nás až tam mrzet nemusí. Hrajeme na čtyři lajny, zbytečně se nehoníme za body, zapojujeme hráče z dorostu. V rozhodujících okamžicích nechodí na led ti nejsilnější, ale ti, co jsou na řadě. Věřím, že se nám to příští rok vrátí a že letošní zkušenosti za rok zúročíme.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas jsme nezačali moc dobře, dostali jsme první branku, ale ta kluky nakopla, a pak jsme to dokázali otočit díky pracovitosti a větší produktivitě, což dneska rozhodlo. Co se týká toho, že hrajeme s jedním brankářem, máme jich pět na marodce a abych sem tahal nějakého kluka z osmé třídy nemá cenu. Musíme doufat, že se Rittich nezraní, protože nějakou další záložní variantu už prostě nemáme.