4:5sn
(0:2, 3:0, 1:2 - 0:1)

26.01.2012 / Vojtěch Vopat

26.01.2012 18:00, Extraliga juniorů - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Polívka, Hlaveš, Jaroš, Tobola, Kolda - Matějka, Brychta, Gregar, Štěpán, Prokš, Pěška, Zídek, Svobodník, Brabec, Mikeš, Přidal
4

HC VERVA Litvínov

Nechvátal - Čejka, Strejček, Kokeš, Bittner, Kasal, Hora, Ejem - Jurčík, Šrámek, Macka, Zdeněk, Písařík, Šalka, Procházka, Mamula, Průša, Malec, Švarc, Smolka
5
Branky a nahrávky: 24. Přidal (Jaroš), 32. Pěška (Prokš, Jaroš), 39. Brabec (Matějka), 58. Brychta (Matějka, Brabec) - 2. Čejka (Procházka), 10. Mackal (Ejem, Písařík), 48. Jurčík (Smolka, Ejen), 60. Šrámek (Čejka), 65. Průša. Rozhodčí: Blecha - Klouda, Musil. Vyloučení: 2:1 navíc Šalka 5 min + OT do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 88. Střely na branku: 38:45. Průběh utkání: 0:2, 2:3, 3:3, 4:3, 4:5.

Průběh utkání

Ve čtvrteční podvečer sehráli jihlavští junioři utkání proti Litvínovu. Už ve 2. minutě přesně vystřelil Václav Čejka, který od modré čáry po přihrávce od Jakuba Procházky prostřelil Ritticha a kotouč skončil v pravé šibenici. Litvínov se dlouho držel v útočné pozici a to potvrdil i Jiří Mackal, který po přihrávce od Štefana Ejema trefil puk z kruhu tentokrát do levé šibenice - 0:2. K závěru první části hry ještě Štěpán zkoušel štěstí na druhé straně hřiště, když z mezikruží střílel na Nechvátala, tomu ovšem nedělalo problém puk ukrýt do lapačky.

Začátkem druhé třetiny fauloval domácího Erika Polívku Michal Šalka, který dostal za vražení na hrazení 5 minut plus osobní trest do konce utkání. Za necelou minutu na bránu hostů střílel od modré čáry Václav Jaroš a následně dorážel za záda gólmana Patrik Přidal. Další šance pro Duklu přišla za několik okamžiků, když byl vyloučen Marek Kasal za držení. Následně Ondřej Pěška přijel před Nechvátala, zvedl kotouč a poslal ho za jeho záda – 2:2. Těsně před koncem prostřední části hry se ještě dostali do vedení domácí, když Filip Matějka vystřelil od modré a kotouč před brankářem usměrnil ještě Martin Brabec.

Poslední dvacetiminutovka se hostům podařilo vyrovnat. Pavel Smolka stojící na modré čáře přihrál Ondřeji Jurčíkovi, který z kruhu trefil mezírku mezi betony Ritticha. Dukla ke konci strhla vedení na sebe, když Jakub Brychta trefil z mezikruží škvírku mezi betony Nechvátala - 4:3. Těsně před koncem se však ještě podařilo vyrovnat hostům, když Václav Čejka střílel od modré čáry a následně dorážel puk do brány Jakub Šrámek.

Prodloužení ani jednomu týmu nepomohlo a tak došlo až na samostatné nájezdy. Rozhodující nájezd dal Jaroslav Průža, když trefil malinkatý prostor mezi bruslí Ritticha a tyčkou. Po samostatných nájezdech tedy na světelné tabuli bylo skóre 4:5.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (trenér Litvínova): „V začátku utkání jsme měli víc ze hry a potom naše nešťastné vyloučení na pět minut. Domácí nás dostali do tlaku a využili tu pětiminutovku. Pak už byla ta hra vyrovnaná. V tom závěru a i v těch nájezdech hrálo roli štěstí a to se přiklonilo na naší stranu."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Měli jsme hodně špatnou první třetinu. Druhou třetinu se mužstvo nakoplo a proměnit to v náš prospěch. Velkou hrubkou jsme dostali na 4:4 a nájezdy to už je loterie."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie