2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

17.02.2012 / Diana Váňová

17.02.2012 17:30, Extraliga juniorů - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Hlávka - Zadražil, Hlaveš, Polívka, Kolda, Tobola P., Jícha - Brabec, Zídek, Prokš - Pěška, Mikeš, Polcar - Pekárek, Matějka, Přidal - Brychta, Štěpán
2

Berani Zlín

Zavadil - Janota, Buchta, Zábojník, Řezáč, Urbanec, Strojil, Pelc - Haloda, Sedláček, Janeba - Kučera, Hrazdíra, Kovařík - Doležálek, Burša, Matula - Popelka, Mika
0
Branky a nahrávky: 38. Polcar (Mikeš), 41. Prokš. Rozhodčí: Talpa - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

První třetina se nesla hlavně v duchu nepřesností, žádná výraznější šance však nepřinesla. Ani přesilovky, které si oba týmy během prvních dvaceti minut vyzkoušely, nebyly hokejově moc pohledné. V první části vystřelila Dukla na zlínského Zavadila pouze devětkrát, hosté vyslali na domácí klec dokonce ještě o dvě střely méně. Brankáři tedy neměli příliš práce, o většinu ran se postarala obrana, která v pátek fungovala ukázkově. Jako dobře sestavený se však předvedl druhý útok Jihlavy ve složení Pěška – Mikeš – Polcar. Tato trojice se po celý zápas starala o pohledné akce, ani oni však v úvodu neskórovali, do kabin se tedy odcházelo za bezbrankového stavu.

Prostřední část hry začala poněkud svižněji, jelikož hosté dohrávali přesilovou hru. Početní výhodu mohl využít Jaroslav Janeba, ale Hlávka horní růžek branky vykryl. Na druhé straně zaútočil na bránu Marek Prokš, ale puk se nakonec za brankovou čáru nedostal. Již zmiňovaný druhý útok mohl skórovat již ve 35. minutě, dorážka jim ale nevyšla podle představ. Ve 38. minutě už měli větší štěstí – po nahrávce Romana Mikeše vymetl pravý roh Zavadilovy branky Michael Polcar. V posledních vteřinách mohl navýšit ještě Jakub Brychta, který obral beka Janotu před bránou o puk, provinilec ale na poslední chvíli svou chybu napravil a jihlavskému útočníkovi opět kotouč vzal.

Co Jihlavští nestihli v prvních dvou třetinách, doháněli ve třetí. Hned zkraje vyvezl Martin Brabec puk před Zavadila, ten však jeho střelu lehce vychytal. Kotouč však zůstal ve hře. V závaru před zlínskou brankou se nejrychleji zorientoval Marek Prokš, který neváhal a poslal puk za záda mírně dezorientovaného gólmana hostů. Soupeři Dukle však nechtěli vítězství darovat zadarmo. Kristian Kučera namířil střelu těsně nad horní tyčku. Hlávka proti ráně vyrazil efektní zákrokem lapačkou, za což sklidil potlesk od jihlavské střídačky. Domácí gólman se vůbec v pátečním zápase předvedl ve velmi dobrém světle – startoval v této sezoně vůbec poprvé (David Rittich dosud odchytal všechny zápasy – nejvíce z celé extraligy, poz. aut.) a hned si připsal čisté konto. To brankář Zlína Zavadil musel v 59. minutě z klece pryč. Beranům se ale potřebný gól přidat nepovedlo, naopak trefit se mohli nejprve Zídek, poté Pěška, ale oba minuli. Utkání tedy skončilo stavem 2:0 pro domácí Jihlavu, která v tabulce přeskočila právě Zlín.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Chyby se dají najít v každém zápase, ten dnešní není výjimkou. Už dlouho jsem ale u kluků neviděl takto dobrý týmový výkon, hodně pomohli Milanovi Hlávkovi k nule, za což jim děkuju. Dnes se mi ten výkon prostě líbil.