4:1
(1:1,2:0,1:0)

01.03.2012 / David Suchý

01.03.2012 18:00, Extraliga juniorů - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Hlaveš, P. Tobola, Kolda, Polívka, Jícha, H. Tobola - Brabec, Zídek, Prokš - Pěška, Mikeš, Polcar - Brychta, Matějka, Štěpán - Gregar, Vaculín, Svobodník
4

HC Škoda Plzeň

Polívka - Ruprecht, Blumentrit, Slavík, Andrlík, Šimandl, Karpíšek, Varačka, Tichý, Houfek - Kubalík, Hájek, Pacanda - Němec, Pejchar, Schleiss - Váchal, Pašek, Bastl - Pour, Noga.
1
Branky a nahrávky: 20. Brabec (Zídek, Hlaveš), 34. Zídek (Prokš, Hlaveš), 35. Matějka (Brychta), 55. Brychta (Tobola , Polívka) - 18. Pacanda (Hájek). Rozhodčí: Němec - Jindra - Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1,1:1,4:1.

Průběh utkání

Ve čtvrteční podvečer přijel juniorům soupeř z Plzně. Dukla byla od začátku aktivnější a svým agresivním pojetím hry nepouštěla hráče s indiánem ve znaku do větších šancí. Domácí sice měli pár větších šancí, skórovat se jim z nich ale nepovedlo a přišel trest. V 18. minutě měli hosté přesilovou hru. Dukla hrála oslabení výborně, ale jediná přesilovková akce skončila brankou. Tomáš Pacanda si vybruslil od levého mantinelu a střelou pod lapačku načal skóre zápasu. Rittich si sice na puk sáhnul, ale i tak dokázal kotouč smolně doklouzat za brankovou čáru – 0:1. V poslední minutě se Dukla vydala ještě na poslední nápor první třetiny a úspěšně. Domácí nebezpečně kroužili okolo Polívkovy branky a zkoušeli střílet ze všech úhlů. Přesně ale zamířil až Martin Brabec, který dokázal střelou o tyč srovnat šest vteřin před koncem první části – 1:1.

Do druhé části vlétli namotivovaní Dukláci ve velkém tempu. Pouze Polívka držel plzeňské šance na strhnutí vedení. Hostující brankař se měl co ohánět hlavně při vyloučení Pejchara, kdy ho Dukla zasypávala dalšími a dalšími střelami. Branku se jim však povedlo vstřelit až v následující početní výhodě. Po vyhraném buly si domácí poslali pár přihrávek a Štěpán Zídek na konci akce, nedal hostujícímu brankařovi šanci a nekompromisně napálil puk mezi betony – 2:1. Domácí se dostali do tempa a tlačili se za nevýšením skóre. Pouhou minutu po Zídkovi navýšil vedení Filip Matějka, který se nejlépe vyznal ve zmatku v plzeňském brankovišti a doklepl puk pod brankařem do branky – 3:1. Dobře rozjetí junioři z Jihlavy se hnali ještě za navýšením, to se jim ale nepovedlo a po druhé třetině tak odcházeli s dvoubrankovým vedením.

Jako vždy perfektní nástup do třetiny předvedli domácí. Červenožlutí se neustále tlačili do koncovky a byli aktivnějším týmem. Jedna akce za druhou ale končila na brankaři Indiánů. Polívka dále držel svůj tým. Poněkud přitvrzená hra vyhovovala spíše domácím, kteří dál tlačili soupeře ze západu. Že utkání mělo náboj, dokázala i šarvátka Prokše s Pacandou. Po ukázce síly přišel čtvrtý hřebíček do plzeňské rakve. Po dlouhém tlaku a střele od obránce uklidil puk do síťe z backhandovou dorážkou Jakub Brychta – 4:1. Do konce utkání se už ale nikdo prosadit nedokázal a za zmínku stála už pouze akce hostů, kterou Rittich se štěstím zlikvidoval. Domácí tak uhájili tři body a vyhráli počtvrté v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Jihlava): Za dnešní výkon musím kluky pochválit. Nebáli se kombinovat a v útočném pásmu si dělali co chtěli. Odehráli výborný zápas. Neměli jsme příliš dobrou první třetinu, ale inkasovaný gól nás paradoxně zvednul a od té doby jsme na hřišti dominovali. Parádní byla hlavně druhá třetina, ve které jsme zlomili zápas. Výhra zasloužená, nutno ale dodat, že nám soupeř výhru dost usnadnil.

David Bruk (Plzeň): Dnešní utkání jsme neodehráli dobře. Vyjma první třetiny na ledě vládli domácí.