0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

08.03.2012 / Vojtěch Vopat

08.03.2012 18:00, Extraliga juniorů - 43. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Hlaveš, Tobola H., Kolda, Tobola P. Polívka, Jícha - Brabec, Zídek, Prokš - Pěška, Mikeš, Polcar - Brychta, Matějka, Štěpán - Gregar, Vaculín, Přidal
0

HC Energie Karlovy Vary

Habal - Schusser, Troška, Funk, Gombár, Valeš, Urbančok - Harkabus, Kverka, Tomeček - Švec, Vrána, Půlpán, Kubáč, Baar, Svoboda
2
Branky a nahrávky: 33. Švec (Vrána), 59. Švec. Rozhodčí: Pokorný - Kotlík, Rampír. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 34:21. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

V začátku čtvrtečního utkání se pokoušel prosadit Ladislav Hlaveš, ovšem jeho střelu brankář Habal vyrazil a následně hosté kotouč poslali až na zakázané uvolnění. V půlce první třetiny byl vyloučen Marek Švec za držení. Po chvíli se Ladislav Hlaveš dostal do útočného pásma a nahrál puk Vojtěchu Zadražilovi. Ten bez váhání poslal kotouč zpět Hlavešovi a ten z mezikruží okamžitě vystřelil. Habal byl však na střelu připraven a ukryl puk do lapačky. Ke konci první třetiny se ještě dostal do šance Ondřej Pěška. Roman Mikeš mu přihrál a následně z mezikruží Pěška vystřelil. Puk ale skončil pouze u brankáře Habala.

V druhé části hry Štěpán Zídek tečoval střelu Vojtěcha Zadražila, který střílel od modré čáry, ovšem kotouč letěl vedle brány. Po pěti minutách se dostal k puku Lukáš Vrána, kterého bránil Zadražil. Ovšem nechtěně se srazil s jihlavským brankářem Davidem Rittichem a tak chvíli brána byla úplně prázdná. Nejdříve toho chtěl využít Vrána, ale trefil pouze tyčku. Puk se ovšem odrazil k Marku Švecovi a ten už bez problému branku trefil. Následně byl ještě vyloučen Štěpán Zídek za podražení, ovšem tuto výhodu už hosté nevyužili.

Poslední třetinu měli opět oba týmy dost šancí. Příkladem může být střela Josefa Koldy, kterému přihrával Roman Mikeš. Puk ale letěl těsně vedle brány Habala. Tři minuty před koncem se domácí rozhodli pro hru v šesti. Ale netrvalo dlouho a jihlavský gólman Rittich byl opět zpátky v bráně. Hned druhé buly vyhráli hosté a puk drželi téměř celou dobu. Obránce Karlových Varů nakonec poslal puk vysoko nad hráče. Jícha chtěl puk doskočit, ovšem na kotouč nedosáhl. Mezitím ke kotouči dojel Marek Švec, který ještě popojel s pukem do útočného pásma a následně poslal kotouč do prázdné brány – 0:2. Hosté ještě mohli zvýšit, když byl vyloučen jihlavský Erik Polívka za vražení na hrazení minutu a půl před koncem zápasu, ovšem jihlavská obrana se nevzdávala.

Utkání tedy po základní hrací době skončilo v neprospěch Dukly 0:2.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „První třetina nebyla špatná, bohužel dnešní zápas rozhodla jediná chyba, kterou soupeř potrestal. Ale z nějakých těch šancí jsme gól dát měli. Kluci podali dobrý výkon."

Karel Mlejnek (trenér Karlových Varů): „Pro nás je to velmi cenné vítězství. Věděli jsme, že to bude těžký zápas a přijelo nás poměrně málo, ale kluci si s tím velmi dobře poradili. Z naší strany to byl povedený zápas."