2:1p
(0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

10.03.2012 / Vojtěch Vopat

10.03.2012 12:00, Extraliga juniorů - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Hlaveš, Tobola H., Kolda, Tobola P. Polívka, Čermák, Jícha - Gregar, Zídek, Prokš - Pěška, Mikeš, Svobodník - Vaculín, Matějka, Přidal - Brychta, Brabec, Štěpán
2

HC Olomouc

Lukáš - Škůrek, Schejbal, Brandýs, Jergl, Šaur, Vondra - Hes, Heža, Vodný - Smetana, Haas, Lehečka - Brada, Novotný
1
Branky a nahrávky: 25. Mikeš (Prokš, Zadražil), 64. Zídek (Prokš) - 22. Jergl. Rozhodčí: Blecha - Klouda, Samuel. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 54. Střely na branku: 28:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Hned ze začátku utkání vystřelil Marek Prokš, ovšem trefil pouze brankáře hostů. Následně byl vyloučen jihlavský Kolda. Hosté sice měli několik šancí, ale stav neproměnili. K závěru třetiny ještě odjel na trestnou lavici Ondřej Svobodník. Před koncem přesilové hry se dostal sám před Ritticha Dominik Novotný, ale bránu těsně minul.

V úvodu druhé dvacetiminutovky se mohla radovat Olomouc. Jiří Jergl využil škvírky mezi brankářem Dukly a konstrukce brány a poslal hosty do vedení. Neradovali se však dlouho. Po minutě byl vyloučen Jakub Šaur a následně také Jan Lukáš dostal dvouminutový trest. Pro domácí to znamenalo necelou půl minutu hry 5 na 3. Jihlava využila přesilové hry, když Roman Mikeš poslal z kruhu po nahrávce od Vojtěcha Zadražila kotouč do vzdálenějšího zadního rohu brány - 1:1. K závěru třetiny ještě měl šanci Jakub Lehečka, ovšem bránu těsně minul.

Poslední třetinu byl vyloučen jihlavský Patrik Přidal. Jakub Lehečka při této příležitosti střílel na Ritticha a následně ještě dorážel Dominik Novotný, ovšem bránu těsně minul. Ke konci třetiny měli ještě dvakrát hosté výhodu jednoho muže v poli, ale nepodařilo se jim vážněji ohrozit jihlavskou bránu.

Muselo tedy následovat prodloužení, které už o vítězi sobotního utkání rozhodlo. Marek Prokš střílel na Lukáše, ovšem puk se od obránce hostů odrazil k Štěpánu Zídkovi, který neváhal a poslal kotouč nad beton olomouckého gólmana. Utkání tedy skončilo 2:1 po prodloužení.