5:1
(3:0, 2:1, 0:0)

17.12.2011 / Zdena Bobková

17.12.2011 14:00, Extraliga staršího dorostu - 0. kolo

BK Mladá Boleslav

Bača – Nastoupil, Plíšek Jakub, Kuka, Kochubej, Tržický – Marek, Šimek, Borovec, Semirád, Pokorný, Brzák, Boček, Ďurač, Birnbaum
5

HC Dukla Jihlava

Krejčík (15. Svoboda) – Půža, Severa, Lupač, Vantuch, Kuchyňa, Vítek, Březka, Anděl – Cívka, Tobola, Mandát, Štěrba, Mahút, Jícha, Port, Kohout, Střecha, Vykouk
1
Branky a nahrávky: 6. Semirád (Brzák, Marek), 7. Boček (Borovec, Plíšek Jakub), 15. Semirád (Boček), 33. Boček (Borovec, Podsedníček), 40. Marek (Semirád) – 43. Jícha (Severa) Rozhodčí: Wagner – Kájínek, Podrazil. Vyloučení: 11:10, navíc Borovec 5 + do konce utkání, Brzák (oba MBL) 10 min. OT - Lupač (JIH) 5 + 10 min. OT + do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 47. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila bojovněji Jihlava, Lupač s Mandátem vyzkoušeli Bačovu pohotovost. Pak se ale faulem provinil Mahút a Dukla se musela bránit. První přesilovou hru sehrál domácí celek bídně a nevytěžil z ní žádnou výraznější šanci, záhy ale Dukla faulovala znovu a Boleslavští si už hozené rukavice vážili více. Marek s Brzákem vybojovali puk za bránou a Jakub Semirád číhající pře bránou jej zasunul k levé tyči. Do minuty se skóre měnilo znovu. Po individuální akci vybojoval kapitán Šimon Boček puk za bránou a zasunul jej k tyčce – 2:0. Inkasovaná branka hosty hodně zaskočila a téměř přestali hrát, takže se Boleslavští dostali do tlaku a nepouštěli Duklu vůbec do pásma. Se střelou Mandáta neměl Bača vůbec žádný problém. Boleslavští se museli bránit téměř dvě minuty ve třech, ale Dukla si závažnější šanci nevypracovala. Pět minut před koncem první třetiny střílel z ostrého úhlu Jakub Semirád a vyhnal Krejčíka z branky, na jeho místo se postavil Svoboda. Jihlava ale nesložila zbraně a zkoušela to na Baču dál. Mandát si proklestil cestu a ostře pálil k levé tyči, Bača vyhodil jen před sebe a dojíždějící Jícha ještě mohl dorážet, ale pálil nepřesně.

Ve druhé třetině pokračovala přesilovka Mladé Boleslavi, ale domácí ji nevyužili. Do velké šance se v 22. minutě dostal hostující Štěrba, který pálil k pravé tyči. Poté sehráli Jihlavští velmi dobrou přesilovou hru se spoustou šancí, kdy prakticky neopustili pásmo Boleslavi. Hynek Tobola pálil od modré, ale hráči před bránou se nestačili zorientovat a srazit puk do branky se jim nepodařilo. Půža rozezvučil svou střelou tyč boleslavské brány. V polovině třetiny se do přečíslení dva na jednoho dostali domácí Pokorný a Boček, ale Svoboda střílejícího Bočka vychytal. Ve 33. minutě zvyšoval na 4:0 kapitán Šimon Boček. Po vstřelené brance byla Boleslav v euforii, naopak hosté neunesli nepříznivě se vyvíjející průběh zápasu a vyprovokovali hromadnou bitku. Za hrubost byli potrestáni Lupač a Borovec, kteří svorně odhodili helmy a rukavice a rozhodčí je od sebe jen stěží odtrhávali. Oba hráči po šarvátce opustili ledovou plochu a do utkání již nezasáhli. Debakl hostů dokonal osm vteřin před koncem druhé třetiny Ladislav Marek, který střelou pod víko rozjásal boleslavské ochozy.

Třetí třetina se víceméně dohrávala, Boleslavští hráči se stáhli do obrany a dovolili tak, aby se Jihlava dostala v první části třetiny do tlaku, kde si vytvořila nespočet šancí a podařilo se jí i skórovat. Ve 43. minutě snižoval gólem Lukáš Jícha, který mířil nad lapačku a do té doby bezchybně chytající Bača přišel o čisté konto. Hráče z Vysočiny vstřelená branka povzbudila a na ledě předváděli lepší hokej než doposud. Březka se Severou se postupně dostali do zakončení a oba rozezvučili tyč boleslavské branky. Na druhé straně to zkoušel Marek, ale zřejmě si své náboje vystřílel již v utkání s Olomoucí a netrefil ani nařízené trestné střílení, když se pokoušel rozpohybovat si Svobodu a nedostal se ani do zakončení. Do přečíslení dva na jednoho ujížděli Vykouk se Štěrbou, ale druhý jmenovaný nepřesně zakončil. Utkání se pak dohrávalo v poklidném duchu, jelikož o výsledku bylo prakticky rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Trenér BK Mladá Boleslav Jan Vidner

Shrnul bych to tak, že pro nás je to „snový víkend“, podařilo se nám získat 6 bodů, což nikdo nečekal (včera proti Olomouci a dnes proti Jihlavě). S výkonem hráčů jsem velmi spokojen. Srovnali si v hlavě to, co jsme jim říkali a pak na ledě fungují úplně jinak. Jak včera, tak dnes jsme měli hodně zbytečných vyloučení, dva naši hráči mají stop do dalšího utkání a včera se navíc zranil Hercig, který do bojů o záchranu už nezasáhne (zlomená stehenní kost, pozn. red) a má po sezoně.

Trenér HC Dukla Jihlava František Zeman

My jsme hráče upozorňovali na to, že Boleslav na malé hale hraje agresivně, a tak na mě dnes působili spíše ustrašeným dojmem. Nicméně si myslím, že do dnešního utkání příliš zasahoval rozhodčí.