8:0
(2:0, 3:0, 3:0)

28.01.2012 / Diana Váňová

28.01.2012 12:00, Extraliga staršího dorostu - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Půža, Tobola, Kohout, Čermák, Březka, Vítek, Brussmann - Mandát, Jícha, Severa - Vantuch, Mahút, Střecha - Beran, Vykouk, Lupač
8

HC Dynamo Pardubice

Stibůrek (od 29. Veselý) - Petira, Pilný, Divecký, Fridrich, Kracík - Bohuněk, Bureš, Špaček - Schneider, Chvojka, Havel - Kysela, Žemlička, Moravec - Žilák, Polák
0
Branky a nahrávky: 7. Střecha (Mahút, Vantuch), 15. Mandát (Severa), 21. Severa (Tobola, Mandát), 27. Mandát (Střecha), 33. Vantuch (Střecha, Vykouk), 42. Čermák (Střecha), 47. Střecha (Tobola), 50. Vítek (Lupač, Mandát). Rozhodčí: Čech - Lukš, Reich. Vyloučení: 4:10 navíc Ondřej Bohuněk (PCE) 10 MIN OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 46:25. Průběh utkání: 8:0.

Průběh utkání

Jihlava začala zápas velice dobře. Díky dvěma za sebou jdoucím přesilovkám si našla místo před bránou, které si udržela prakticky po celou třetinu. Soustavný tlak mohl využít už ve 4. minutě Jan Mandát, jeho střela však mezi betony Stibůrka nakonec nezamířila. O pár minut později už se ale zadařilo. Jan Mahút se pokusil oblafnout z blízka pardubického gólmana, ten však jeho střelu vykryl betonem. Puk se ale odrazil na druhou stranu brankoviště k Tomáši Střechovi, který už kotouč do prázdné branky doťuknul. Hosté se stále nemohli dostat z obranného pásma, za první třetinu vystřelili pouze čtyřikrát. Zato Jihlavští pálili z každé situace. Jan Mandát musel dlouho zkoušet střelbu, než Stibůrka překonal. V 15. minutě se mu to ale konečně povedlo, když si počkal na nahrávku a z levého rohu navýšil skóre.

Druhá třetina začala velmi svižně – gólem. Jihlavští lépe zvládli vhazování před brankou hostů a Jiří Severa zvedal ruce již po 14 vteřinách hry. Pardubice však rychle zareagovaly protiútokem, kotouč se však pouze odrazil od horní tyčky. Ačkoliv hosté nabídli k využití druhé dvojité oslabení, domácí byli bezzubí a dokázali se prosadit, až když byli všichni hokejisté na ledě. Ve 27. minutě se podruhé radoval Jan Mandát, který využil toho, že se brankář zvedal z rozkleku, a pohodlně zavěsil nad jeho rameno. Po tomto gólu se do branky postavil Michal Veselý, ale ani on dlouho čisté konto neudržel. Po necelých pěti minutách už musel lovit puk ze sítě, tentokrát za to mohl Marek Vantuch. Během oslabení jihlavského týmu však Pardubice začaly ostřelovat domácí branku, Svoboda si však vychytanou nulu bránil zuby nehty. Ani Martin Havel, ani Radovan Chvojka na domácího brankáře nestačili.

První minuta poslední dvacetiminutovky sice také patřila hostům, poté se ale Roman Čermák zmocnil puku a poslal do klece další gól. Pardubičtí hráči si ještě vypracovali několik šancí, za zmínku stojí ta Chvojky a Žiláka, domácí brankář však puk na poslední chvíli zalehnul. Hned vzápětí se ale do samostatného úniku dostal Tomáš Střecha, čímž už hostům vzal naději na body. V 50. minutě domácí konečně využili přesilovku a zpečetili vítězství Jihlavy. Svobodovo čisté konto se ještě ohrozili Michael Špaček a Luděk Pilný, ani jeden však tváří v tvář jihlavskému gólmanovi neuspěl. Havlovo nahození v závěru už vypadalo pouze jako váhavá zkouška.

Ohlasy trenérů

Jiří Seidl (HC Pardubice): Neměli jsme skoro žádné šance. Jihlava nás dnes ve všech směrech přehrála, na všech postech, i na postu brankáře. Dnes jsme si nezasloužili snad ani dát branku. Včera jsme prožili trochu nešťastné utkání, i když jsme vyhrávali 4:1, tak jsme nakonec prohráli. Vrátili jsme se pozdě domů, možná na hráče padla únava. Také jsme přišli před zápasem o dva obránce. Další náš bek byl v zápase zraněný, takže jsme z jednoho útočníka museli obránce udělat. Všechno se to takhle sešlo. Myslím si, že ta stopa ze včerejšího nešťastného utkání v nás zůstala, ale tím nechci náš výkon omlouvat, Jihlava dnes prostě hrála daleko lépe.