6:3
(1:0, 2:2, 3:1)

03.02.2012 / David Suchý

03.02.2012 18:00, Extraliga staršího dorostu - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Půža, Pavlas, Čermák, Březka, Vítek, Kohout, Brussman - Jícha, Severa, Mandát - Vantuch, Mahút, Střecha - Beran, Vykouk, Lupač.
6

HC Letci Letňany

Švihálek - Rulf, Štosek, Machala, Vacek, Vacek, Kraus, Šír, Hes, Janda - Bejcha, Chvátal, Ječný - Neuman, Litera, Kaplan - Uhlíř, Arnošt, Nebský - Kafka, Jenček
3
Branky a nahrávky: 20. Tobola (Vantuch), 22. Beran (Střecha, Vantuch), 31. Mandát, 44. Beran (Čermák, Vantuch), 48. Mahút (Vantuch , Vítek), 50. Mandát (Vítek, Půža) - 25. Nebeský, 31. Chvátal, 56. Ječný (Kaplan). Rozhodčí: Hejduk, Guth, Rittich. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.

Průběh utkání

První část utkání se jevila dost neurovnaným hokejem. Hokej nahoru – dolu plný nepřesností postrádal hlavně na klidu a přesnosti. Jako první mohl rozvlnit síť Kraus, který vyslal nečekaně rychlou střelu přímo k Svobodově tyči. Svoboda ale předváděl po celou první třetinu, že si místo jedničky zaslouží a likvidoval dotírající letce jednoho po druhém. Jako jediný hráč se dokázal prosadit Hynek Tobola. V první přesilové hře Jihlavy vyslal Vantuch kotouč na volného Hynka Tobolu, který vymetl pravý horní růžek Švihálkovi branky – 1:0.

Pořádný proslov musel mít trenér jihlavského celku o přestávce. Už po minutě hry šla Dukla do vedení. Kombinaci na jeden dotek zakončil do branky Simon Beran – 2:0. Hosté ale nesložili zbraně a po pár vteřinách kontroval Richard Nebeský – 2:1. V dalších šancích se zjevoval hlavně Mandát, který se snažil navýšit vedení ještě víc. Jan Mandát vstřelil branku ve 30. minutě. Jihlavská desítka si povodila letňanského brankaře a zakončila do prázdné branky – 3:1. Hosté ale opět dokázali snížit. Při závaru v brankovišti se k puku dostal jako první letńanský David Chvátal – 3:2.

Dalším přesilovkovým zásahem odstartovali Jihlavští závěrečnou část. Simon Beran ukázal, že dokáže hrát důrazně a navýšil z dorážky – 4:2. O tom, že mají utkání zcela ve své režii přesvědčili domácí během dalších tří minut, kdy dokázali vstřelit další dvě branky. Nejdříve se opět důrazem prosadil Jan Mahút, který natřikrát překonal letňanského muže v masce – 5:2. Hned o pár okamžiků později se do střeleckého zápisu podruhé zapsal Jan Mandát. Mandát si počkal osamocený na kruhu až se brankař pohne a střelou o břevno mu nedal šanci – 6:2. V závěru se ještě podařilo hostům snížit zásluhou Filipa Ječného. Hostující útočník dostal pas na vzdálenější tyč a do prázdné branky se nemýlil – 6:3. Hosté s utkáním už nic udělat nedokázali a domácí tak uhájili plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

František Zeman (trenér Jihlavy): My jsme věděli, že přijíždí silný soupeř, kterého nebude lehké porazit. Od prvního buly to soupeř jenom potvrzoval. Dnes jsme si dokázali, že když budou hráči hrát jak chceme tak jde všechno. Rozhodl především náš výborný vstup do závěrečné periody. Celkově jsme dnes byli lepší a zápas jsme měli pod kontrolou.

Štěpán Moravec (trenér Letňan): Nám se povedla první třetina. I přes to, že jsme prohrávali o branku tak to nebyla špatná třetina. Ve druhé části byl lepší soupeř a v závěrečné taky. Rozhodly hlavně tři využité přesilovky domácích a náš špatný vstup do třetí třetiny. Soupeř byl dnes prostě lepší. Soupeři bych chtěl k výhře pogratulovat.