7:1
(2:0, 4:1, 1:0)

04.02.2012 / Jan Frühbauer

04.02.2012 12:00, Extraliga staršího dorostu - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Půža, Tobola, Pavlas, Vítek, Březka, Čermák, Kohout, Brussmann - Mandát, Jícha, Severa - Vantuch, Mahút, Lupač - Beran, Vykouk, Střecha - Bambula, Anděl
7

BK Mladá Boleslav

Plíšek Jan - Nastoupil, Plíšek Jakub, Kochubej, Tržický - Semirád, Brzák, Boček - Podsedníček, Šulc, Borovec - Bašus, Sedmík, Pokorný
1
Branky a nahrávky: 13. Střecha (Čermák), 15. Střecha, 25. Střecha (Anděl, Beran), 28. Jícha (Tobola, Vantuch), 30. Mahút (Čermák, Vykouk), 31. Bambula (Mandát), 51. Vantuch (Čermák, Půža) - 23. Podsedníček (Borovec). Rozhodčí: Ondřej - Kotlík, Svoboda. Vyloučení: 5:9, navíc Mandát (JIH) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Průběh utkání

V první třetině se hrálo převážně ve středním pásmu. Oba týmy bojovali, ale v zakončení byli lepší starší dorostenci Dukly. O první gól se postaralo duo, Střecha – Čermák. Druhý jmenovaný poslal přes kruhy, mezi dvěma hostujícími obránci, milimetrovou přihrávku Tomáši Střechovi , a ten se zakončením neměl problém – 1:0 . To svěřencům Františka Zemana vlilo krev do žil. O minutu a půl později, se znovu aktivní Tomáš Střecha vydal do útočného pásma. Sám projel kolem dvou hostujících obránců a krásně zakončil mezi Plíškovi betony – 2:0.

Druhou část začali lépe Boleslavští dorostenci. Svobodovu branku objel Borovec, předložil puk volnému Podsedníčkovi, který snížil na 2:1. Ihned po obdrženém gólu, se Dukla vrhla do útoku a hattrick dokončil Tomáš Střecha. Po nahrávce Berana a Anděla, si znovu projel přes dva hostující hráče, zkušeně si položil gólmana a zvýšil vedení na 3:1. V průběhu druhé třetiny se hostům zranil další obránce, a tak měl hlavní trenér Boleslavi, Jan Vidner, k dispozici už jen tři beky. I díky této velké marodce Boleslavi, začala mít Dukla velkou převahu. V 28. minutě, v přesilové hře, nahrál na modrou čáru Hynek Tobola Lukáši Jíchovi a ten se trefil přesně k tyči – 4:1. O dvě minuty později, při hře 4 na 4, si trojice Vykouk, Čermák a Mahút, rozebrala hostující obranu a posledně jmenovaný upravil stav na 5:1. Okamžitě po vstřeleném gólu, projel již viditelně unavenou obranou Jan Mandát a posunul puk volnému Jiřímu Bambulovi – 6:1.

V závěrečné třetině už byli oba týmy značně unavené. Dvě utkání za dva dny se na obou celkách výrazně podepsaly. Proto, první polovinu poslední třetiny, byli k vidění převážně zákroky obou gólmanů. Až v 51. minutě, při přesilové hře 5 na 3, se zblízka prosadil do odkryté klece Marek Vantuch – 7:1. Poté měli ještě jihlavští dorostenci další šance, ale nikomu z nich se nepodařilo hostujícího gólmana překonat. Ani dvě minuty před koncem, když byl jihlavský Severa zahákován Tržickým a bylo nařízené trestné střílení, se samotnému Jiřímu Severovi nepovedlo vyzrát, bekhendovou kličkou, nad Janem Plíškem. Poté se utkání již jen dohrávalo a starší dorostenci Dukly Jihlava tak zvítězili nad Mladou Boleslaví vysokým výsledkem 7:1.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): Splnili jsme to, co jsme si řekli, udělali ze dvou zápasů šest bodů, takže po právu je tady spokojenost. Dnešní utkání jsme měli dvě třetiny ve své režii a v třetí třetině za stavu 6:1 se Boleslav na nic nezmohla. Naši hráči výsledek kontrolovali a zaslouženě vyhráli 7:1, takže dnes jsem maximálně spokojený.

Jan Vidner (Mladá Boleslav): Tohle už se stalo poněkolikáté. Na druhou stranu, s 13 hráči o záchranu extraligy bojovat nejde. Navíc, ještě v průběhu, se zranil další hráč. Potom už jsme měli jen dvanáct hráčů. A s jedním gólem, co jsme dali dnes i včera, o záchranu takto opravdu hrát nelze. Tohle si musí kluci sami srovnat v hlavě. Bohužel, aby nebylo pozdě.