9:1
(2:0, 6:1, 1:0)

24.02.2012 / Jan Frühbauer

24.02.2012 18:00, Extraliga staršího dorostu - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Brussmann, Půža, Tobola , Vítek, Kohout, Březka - Severa, Lupač , Mandát - Vantuch, Mahút, Jícha - Beran, Střecha, Vykouk
9

PZ Kladno

Černý - Větrovec, Procházka, Dorociak, Krpelan, Hájek, Rajter - Cigánik, Sýkora, Bakula - Hanuš, Hovsepjan , Veselý - Zima, Kobes, Marks
1
Branky a nahrávky: 17. Střecha (Mahút, Vantuch), 20. Jícha (Střecha, Tobola), 26. Mahút (Beran, Střecha), 27. Mandát (Vykouk), 35. Beran (Střecha, Mahút), 36. Střecha (Vantuch), 37. Beran (Střecha), 39. Lupač (Mandát, Jícha), 43. Severa (Půža) - 37. Veselý (Hanuš, Marks). Rozhodčí: Kladník - Měkýš , Šustr . Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 63:17. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 9:1.

Průběh utkání

Starší dorostenci Dukly Jihlava měli od prvních minut podle očekávání navrch nad posledním PZ Kladnem. Ale i díky špatnému zakončení se až do 16. minuty nedokázali prosadit. K odraženému puku se dostal Tomáš Střecha a poprvé rozvlnil síť kladenské brány – 1:0. Už to vypadalo, že se první třetina dohraje za stavu 1:0, ale jihlavští v poslední minutě zatlačili Kladno do jejich obranného pásma. Buly vyhrál Lukáš Jícha pro Hynka Tobolu, ten přihrál za bránu Tomáši Střechovi, který poslal puk před bránu znovu Lukáši Jíchovi a ten se sám před kladenským Martinem Černým nemýlil – 2:0.

Druhá třetina začala znovu náporem Dukly. Už v prvních minutách měli několik šancí, ale ty jihlavští dorostenci nedokázali využít. Až Simon Beran projel přes dva hráče, zpětnou přihrávkou před bránou našel volného Jána Mahúta a ten vymetl pravý roh kladenské branky – 3:0. O minutu později tu samou akci zopakovali Lukáš Vykouk s Janem Mandátem a ten zakončil za bezmocného gólmana – 4:0. Jak se využívá protiútok, ukázali Simon Beran a Tomáš Střecha. Druhý jmenovaný předložil krásnou přihrávku Simonu Beranovi a ten zakončil samostatný únik k pravé kladenské tyči – 5:0. O chvilku později tu samou akci zopakoval skvěle hrající Tomáš Střecha, kterému tentokrát asistoval Marek Vantuch – 6:0. Ovšem PZ Kladno nesložilo zbraně a vstřelilo alespoň jeden gól. Závaru před jihlavskou bránou využil Petr Veselý a snížil na 6:1. Svěřencům Františka Zemana se ale druhou třetinu skvěle dařilo a stačili jim jen další dvě minuty na vstřelení dvou gólů. Třicet vteřin po kladenské brance nahrál znovu Tomáš Střecha Simonu Beranovi a ten zvýšil na 7:1. Po rozehrání ukázal skvělé individuální schopnosti Marek Lupač, projel přes dva hostující obránce a zakončil ranou k tyči – 8:1.

Poslední část už byla ve více bojovném duchu. Kladno se soustředilo výhradně na obranu a ani jihlavští dorostenci se už tolik netlačili do zakončení. Už v první minutě třetí třetiny byl vyloučen jihlavský Jan Brussmann, ale Dukla hosty do útoku vůbec nepustila. Naopak do protiútoku vyjel Jiří Severa a zpoza obránce překvapil kladenského Martina Černého – 9:1. Zbytek třetiny už ani jeden z týmů nedokázal využít své šance a tak starší dorostenci Dukly Jihlava zaslouženě zvítězili nad PZ Kladnem 9:1.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Dukla Jihlava): Pro nás to bylo důležité utkání, protože kdybychom ho zvládli tak bychom měli jistotu pro příští rok, což jsme splnili. Dvě třetiny jsme hráli velice dobře a do třetí třetiny jsme šli za rozhodnutého stavu a podle toho ta hra vypadala. Ve třetí třetině se mi ten výkon už vůbec nelíbil. Jsem rád, že jsme to utkání zvládli. Jediným stínem je zranění Lukáše Vykouka a toho musíme na zítřejší zápas nahradit jiným hráčem. Tu povinnost jsme splnili a já jsem za to rád.

Ivo Kyndl (PZ Kladno): Dnes jsme sem přijeli bez šesti hráčů, kteří jsou zranění nebo mají kázeňské přestupky. Bohužel jsou to všichni kluci, na kterých to mužstvo stavíme. Takže jsme sem přijeli hodně oslabení, ale i přesto jsme chtěli uhrát co nejlepší výsledek. Bohužel ta marodka je vidět že zasáhla hodně do naší sestavy. Po první třetiny byl ještě výsledek přijatelný, ale bohužel nám udělalo tenhle špatný výsledek 14 minut ve druhé třetině. Ale ta třetí třetina už byla zase o něco lepší, bohužel těch čtrnáct minut udělalo ten výsledek takový, jaký je.