1:2p
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

25.02.2012 / Diana Váňová

25.02.2012 15:00, Extraliga staršího dorostu - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Půža, Tobola, Čermák, Vítek, Březka, Kohout, Brussmann - Anděl, Jícha, Mandát - Beran, Mahút, Střecha - Vantuch, Lupač, Severa
1

Rytíři Kladno

Kaňka - Bunda, Vojík, Hulcr, Potekhin, Novák, Christl - Jirák, Janešek, Seidl - Šilhavý, Slánský, Čejka - Kuzďas, Paták, Hoffmann
2
Branky a nahrávky: 26. Střecha (Beran, Anděl) - 8. Janeček, 63. Čejka (Slánský). Rozhodčí: Coufal - Král, Musil. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

V první části úvodní dvacetiminutovky Kladno domácí Duklu přehrávalo. Proto nebylo divu, když šlo v 8. minutě zásluhou Petra Janečka do vedení. Šanci navýšit vedení měli hned o minutu později, kdy brankář Vacek vyrazil proti Čejkovi, který se dostal do brejku. Domácí gólman však stihnul vyrazit puk dříve, než ho Čejka dojel, i když se musel rychle vrátit do klece, aby stačil útočníka vychytat. O chvíli později se větší šancí předvedli domácí, Tomáš Střecha se ale tváří v tvář Kaňkovi neprosadil, poslal puk pouze do náručí kladenského brankáře. Další možnost na vyrovnání měl na hokejce Marek Vantuch, který dojížděl k puku poskakujícímu těsně před brankovou čárou. Domácí forvard ale na kotouč hokejkou nedosáhl. Hosté tak odcházeli do kabin s nejtěsnějším náskokem.

Podobná situace se opakovala i na začátku druhé třetiny, tentokrát však byli nešťastnými aktéry, kteří nedokázali puk do branky usměrnit, Jan Mandát a Martin Vítek. Avšak aktivita domácích značně vzrostla. Nejprve prověřil Kaňku Lupač, o minutu později Tomáš Střecha, který již byl úspěšný. Také hokejisté Kladna si vybrali trochu smůly, když se Petr Janeček a Vojtěch Šilhavý nedokázali dostat k volnému puku v brankovišti. Janeček si o chvíli později mohl spravit chuť, když se dostal do brejku, příležitost však nevyužil, Vacek mu puk vypíchnul. Po vyloučení Waltera Christla operoval před bránou Martin Vítek. Jeho pokus však mířil těsně nad horní tyčku, a i když se kapitán Lupač snažil, puk do klece se mu srazit nepovedlo. Ke konci třetiny už se Kladno znovu vzpamatovalo, Michael Čejka dokonce nastřelil horní tyčku, skóre však po dvou třetinách zůstalo nerozhodné.

Třetí třetina s sebou přinesla hodně nepřesností. I když měly oba týmy v úvodu k dispozici přesilové hry, nedokázaly si vytvořit nebezpečnější šanci. Až v 50. minutě se oba brankáři pořádně zapotili. Domácí Vacek vyrazil kotouč vleže betonem, hostující Kaňka si ho za záda málem sám srazil. V posledních 5 minutách měli oba týmy obrovskou příležitost strhnout vedení na svou stranu. Nejprve se předvedl kladenský Martin Slánský, který svou dělovku vyslal mimo branku, střela se však odrazila od mantinelu k levému rohu branky, kde už stál Petr Janeček. Ten však zblízka Vackův beton překonat nesvedl. V 58. minutě pak Hynek Tobola nastřelil horní tyčku. Protože šedesát minut o vítězi klání nerozhodlo, přišlo na řadu prodloužení. V něm sice byli u puku více domácí, hosté je však sevřeli ve vlastní třetině. Klíčový byl poté souboj dvou devítek, jihlavského Hynka Toboly a kladenského Martina Slánského. Druhý jmenovaný byl úspěšnější, a tak mohl nahrát Michaelu Čejkovi, který dorazil puk do poodkryté branky.