10:7
(2:3, 4:4, 4:0)

11.02.2012 / Jaroslav Wollmann

11.02.2012 11:15, Liga mladších žáků 2000-2001 (5.třída) - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí - Rašín, Jančí, Buzek, Mikeš, Mareček - Vaněk, Tomek, Brož, Rampír, Čermák, Racek, Volák, Žižka, Sapík, Přibil
10

HC Litomyšl

7
Branky Jihlavy: Brož 4, Chlubna 3, Racek, Žižka, Sapík. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Vítězslav Brož, Patrik Rašín.

Průběh utkání

„Úvodní třetina z naší strany nebyla příliš povedená, klukům chyběla včasná přihrávka a do stavu 0:3 to rozhodně nebyl výkon, který bych si od nich představoval. Dvě slepené branky ke konci třetiny nám naštěstí dost psychicky pomohly, protože i když opět začátek 2. třetiny nebyl ideální a znova soupeř odskočil do vedení, tentokrát 2:5, kluci poznali, že je můžou přehrávat, pokud začnou hrát svojí kombinační hru a budou je aktivně napadat ve dvou hráčích. Z toho pramenily naše branky a snížení skóre na 6:7 do konce druhé části.

O přestávce jsme si trochu řekli něco jak k naší obranné hře tak k útočné a z kluků bylo vidět odhodlání otočit výsledek ve svůj prospěch. Třetí třetinu předvedli bojovný výkon a vytvořili si šance, z čehož vyplynulo vedení 8:7. V této pasáži nás gólman Krejčí podržel dvěma velice důležitými zásahy, což se ukázalo jako klíčové, jelikož jsme následně přidali 2 branky a utkání si již pohlídali. Herní projev sice mohl být zdaleka lepší, hlavně v obranné činnosti, na druhou stranu dost pěkných hokejových věcí hlavně směrem do předu se klukům povedlo a zejména mě těší jejich nasazení a touha po vítězství," řekl po utkání trenér Dzurik.