1:4
(0:0, 0:3, 1:1)

01.08.2012 / Zdeněk Drla

01.08.2012 17:30, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný (31. Hlávka) - Tobola H., Pavlas, Žáček, Dundáček, Polívka, Martínek T., Vítek, Hošek, Střecha, Vlček, Chlubna, Kuchta, Gregar, Vantuch, Přidal, Lupač, Řehulka, Ščerban
1

SK Horácká Slavia Třebíč

Dusík (31. Máj) - Roupec, Vondráček, Juráň, Abrahám, Pelikán, Peroutka, Vlašín, Marek, Horký, Šabatka, Krejčí, Hlaveš, Březka, Kohout, Brychta
4
Branky a nahrávky: 56. Vítek - 26. Horký, 31. Horký (Vondráček), 34. Abrahám (Vlašín), 58. Šabatka (Horký). Rozhodčí: Paulík - Polák, Šťastná. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Průběh utkání

Juniorku Třebíče trápí po prvním vzájmeném měření sil (minulý pátek vyhráli junioři Dukly Jihlava v Třebíči 4:2 - pozn. aut.) rozsáhlá marodka. Proto se ve středu odpoledne v dresu Horácké Slavie představili hned čtyři jihlavští hráči (Hlaveš, Březka, Kohout a Brychta).

Na první regulerní gól čekali diváci v ochozech Horáckého zimního stadionu až téměř do poloviny utkání. Horácká Slavia sice v první třetině dopravila puk za Šťastného záda, gólu ale bylo dosaženo vysokou holí a proto nemohl být v souladu s pravidly uznán.

Opravdová gólová radost přišla až ve 26. miutě. Radovali se ale hosté. Do samostatného úniku se dostal David Horký a bránícímu Michalu Hoškovi nezbylo než zatáhnout za záchrannou brzdu. Za pád pod nohy nařídil hlavní rozhodčí Paulík trestné střílení, které faulovaný hráč proměnil a dostal tak Horáckou Slavii do vedení. O necelých pět minut později se stejný hráč zapsal do listiny střelců podruhé, když zužitkoval souhru s Petrem Vodráčkem - 0:2.

Třetí zářez přidali Horáci o další necelé čtyři minuty později. Na 3:0 z pohledu hostujícího celku zvyšoval Jan Abrahám.

Jiskřičku naděje na přijatelnější výsledek pro Duklu vykřesal na sklonku šestapadesáté minuty Martin Vítek. Svěřenci trenéra Štěpána Moravce využili téměř dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu přesně jednu vteřinu před koncem prvního třebíčského trestu - 1:3.

Víc radosti nebylo jihlavským mladíkům v druhém přípravném utkání před novou extraligovou sezonou dopřáno. Naopak Třebíč přidala čtvrtý gól na začátku 58. minuty, kdy dal výsledku konečnou podobu po přihrávce Davida Horkého Tomáš Šabatka -1:4.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (trenér Jihlavy): Naši hráči zápas možná trošku podcenili, i když jsem jim před začátkem promlouvali do duše. Špatné nasazení, žádná bojovnost a hodně špatná disciplína dozadu. Propadali jsme vepředu, nechtělo se nám bruslit zpátky. Nebyl to kompaktní hokej. Tak se dneska hrát nedá. Můžeme si říkat, že jsme třeba neproměnili nějaké šance, ale Třebíč byla dnes lepší a zaslouženě vyhrála. Máme na čem pracovat, musíme změnit spoustu věcí.

Roman Mejzlík (trenér Třebíče): O výsledek až tak moc nešlo. Domluvili jsme se s trenéry Jihlavy, že zápas pojmeme spíše jako modelové utkání, abychom viděli co nejvíce hráčů v akci. My momentálně moc hráčů nemáme. Z minulého zápasu máme dva hráče zraněné, jeden dnes odjel na dvouměsíční přijímač na vojenskou školu, další tři začali trénovat teprve v pondělí. Proto hráli někteří jihlavští hráči za nás. Myslím, že utkání svůj účel splnilo. Pokud bude zájem, nebudeme se v budoucnu bránit další spolupráci a tomu, aby se v přípravě za nás představili i další jihlavští hráči, kteří nebudou v hrací den Dukly hrát.