3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

08.08.2012 / Ladislav Vácha

08.08.2012, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Křesťan, Novotný, Kříž, O. Doležal, Varga, Ficek - Szilva, Zdražil, Kubát, Žemlička, J. Doležal, Havel, Chlubna, Kuchta, Brebera.
3

HC Dukla Jihlava

Krejčík (od 30. Fučík) - Tobola, Pavlas, Žáček, Vítek, Březka, Dundáček, Ščerban - Řehulka, Gregar, Vantuch, Brychta, Lupač, Štěpán, Schronner, Vlček, Střecha.
0
Branky a nahrávky: . Rozhodčí: 25. Szilva (Zdražil, Novotný), 28. Chlubna (Kříž), 42. Havel (Žemlička). Vyloučení 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Hráči obou táborů vstoupili do utkání s velkou chutí, což s sebou přineslo vysoké tempo a rychlé přelévání hry ze strany na stranu. Brankáři museli hned na začátku předvést několik povedených zákroků, protože o střelecké projektily rozhodně neměli nouzi. Do první gólové šance se dostal brodský útočník Kubát, jenž se prosmýkl soupeřovou obranou a zblízka pálil bekhendem nepřesně.

Jihlava se nenechala zahanbit a odpověděla stejným způsobem. V samostatném úniku se po přesné přihrávce do jízdy ocitl Gregar, ale byl zezadu faulovaný vracejícím se Rebelem a v rozhozeném postavení minul Dolejšovu svatyni. Na konci první dvacetiminutovky ještě dostal dvouminutový trest domácí Chlubna, ale hosté toho nedokázali využít ve svůj prospěch.

Úvod prostřední části se odvíjel ve vyrovnaném duchu, přičemž na ledě dominovaly hlavně obě pozorné obrany. Po chvíli si však Rebelové vytvořili tlak, ze kterého vytěžili hned dvě velké příležitosti. Nejdříve se probil do zakončení zblízka důrazný Chlubna, jenž trefil Krejčíkovy betony, a po dorážce z několika kroků neuspěl ani Kuchta. Potom si zpracoval kotouč mezi kruhy havlíčkobrodský forvard Kubát, který měl kolem sebe dostatek místa, ale těsně minul jihlavskou bránu.

Dlouho však smutnit nemusel, protože se svými spoluhráči slavil ve 25. minutě první vstřelený gól. Kotouč putoval po ose Radek Novotný - Michal Zdražil - Vladimír Szilva, přičemž posledně jmenovaný dokázal z dobré palebné pozice prostřelit gólmana Krejčíka - 1:0. Dukla mohla bleskově vyrovnat ve vlastním oslabení, ale Lupač v úniku nepropálil pozorného Daniela Dolejše. Udeřilo tak na opačné straně ledového kolbiště. Puk od Martina Kříže doputoval na hůl Tomáše Chlubny, který si od mantinelu sjel volným prostorem až před branku a z bezprostřední blízkosti nechytatelně zavěsil pod horní tyčku. Vedení havlíčkobrodské družiny mohl ještě navýšit Szilva, ale ideální Kubátovu nahrávku neumístil zblízka do odkryté brány.

V závěrečném dějství sledovali fanoušci vyrovnaný hokej, kterému dominovala velká střelecká aktivita obou mužstev. Už brzy se v další jihlavské „ložence“ objevil aktivní Lupač, který po přesném pasu zblízka bez přípravy vypálil, ale trefil bleskově přesunutého brankáře Dolejše, jenž skvěle vychytal i dorážejícího Řehulku. Přísloví „nedáš-dostaneš“ tak znovu navštívilo Kotlinu a vneslo radost do havlíčkobrodských řad. Lukáš Žemlička adresoval přesný pas Marku Havlovi, jenž se před bránou rychle zorientoval a navýšil vedení svého týmu.

Celku z krajského města se nedala upřít snaha s nepříznivým stavem něco udělat, ale Daniel Dolejš v brankovišti neustále předvádět předváděl svou kvalitu a trápil jihlavské střelce. Pokazit čisté konto mu mohl znovu Lupač, ale ani sérií dorážek z předbrakového prostoru neprocedil puk do sítě, když poslední pokus sice překonal strážce svatyně Rebelů, ale před brankovou čarou pohotově zasáhl obránce Kříž a zamezil pohromě. Havlíčkův Brod tak vyhrál v derby Vysočiny 3:0.