2:4
(0:1, 1:2, 1:1)

14.08.2012 / Diana Váňová

14.08.2012 11:15, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Tobola H., Březka, Polívka, Tobola P., Žáček, Dundáček - Martínek, Prokš, Vala, Vlček, Vantuch, Gregar, Řehulka, Štěpán, Matějka, Mandát
2

Bílí Tygři Liberec

Sobotka - Zuzaník, Pálek, Procházka, Mrázek, Turek, Pilař - Slavík, Pyrochta, Psotta, Urban, Dlouhý, Langhammer, Chlapík, Zacha, Vlk, Mikyska, Frk, Žďárský, Klíma, Krudsjý
4
Branky a nahrávky: 25. Kadlec (Matějka), 44. Mandát (Vala) - 2. Dlouhý, 22. Langhammer (Pyrochta), 38. Chlapík (Mikyska), 55. Langhammer. Rozhodčí: Hejduk - Kotlík, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Hned úvodní minuty nastínily budoucí průběh zápasu – liberecký Adam Dlouhý potrestal nedisciplinovanost domácích a proměnil přesilovkovou kombinaci hostů. Severočeši byli neustále o krok napřed a domácím vzalo dotahování brankového manka dost sil. Velké potíže činili domácím hlavně osobní souboje a protiútoky, ze kterých vzešlo hned několik podařených šancí hostů.

Tygři vkročili lépe i do druhého dějství a opět dali rychlý gól, tentokrát k němu nepotřebovali ani výhodu muže v poli. Jakub Langhammer si doslova pohrál s domácími obránci a gólmana Fučíka svojí střelou znatelně překvapil. Domácí na odskok zareagovali vcelku rychle, ve 24. minutě se opět dostali na nejtěsnější rozdíl. Na tento gól Liberečtí jistě nebudou vzpomínat rádi. Filip Matějka, obklopený protihráči, vyslal střelu na branku, kde se prosmýkl Jakub Kadlec a lehce puk tečoval za zaskočeného Sobotku, který ani nečekal, že by puk k bráně doklouzal. Oba gólmani si ale pověst napravili, když během perné prostřední části předvedli několik brilantních zákroků. Více práce měl ale rozhodně domácí Fučík, který musel být neustále ve střehu. Na konci této dvacetiminutovky si mohli vlasy rvát i Jihlavští, střela Adama Chlapíka se nešťastně odrazila gólmanovi od výstroje a skončila v bráně. Po předvedeném výkonu ale stav utkání 1:3 odpovídal.

Převahu hostů na jihlavském ledě trochu zmírnil Jan Mandát, který vstřelil kontaktní gól. Liberečtí však svoji nadvládu dokazovali také přechodem do útočného pásma, kde Dukla poněkud zaostávala. Poslední úder zasadili Severočeši v 55. minutě. Po povedené akci Kadlece ukořistil Jakub Langhammer odražený puk a z protiútoku zpečetil výhru Liberce nad Jihlavou 4:2.

Další atraktivní soupeř čeká mladíky již ve čtvrtek, dorazí totiž brněnská Kometa. Junioři na sebe již jednou v přípravě narazili, souboj pro Duklu však příliš lichotivě nevyzněl, prohrála 2:7. „Na zápas s Brnem se těšíme. Už jsme spolu hráli, tak víme, jaké mají hráče, ale protože jich je hodně, nevíme, jestli nepřijede jiný tým, než se kterým jsme se již střetli,“ podotýká trenér juniorů Štěpán Moravec.

Dukla řeší přesně opačný problém – hráčů má kvůli rozsáhlé marodce nedostatek a musí si povolávat posily z A-týmu (do úterního zápasu nastoupili Kadlec, Prokš a Matějka – pozn.aut.), proto by se jí hodil „šestý hráč na ledě“ v podobě fanoušků. Přijďte podpořit jihlavské mladíky již ve čtvrtek od 17:00 a zkraťte si tak čekání na další zápas „áčka“!

Ohlasy trenérů

Petr Haken (HC BT Liberec): Myslím si, že jsme byli lepší, spokojený jsem hlavně s prvními dvěma třetinami, ve třetí jsme pár situací docela podcenili a navíc jsme měli asi jen šest střel. Dali jsme soupeři šanci, aby nám dal náhodný gól a výhru nám ztížil, to se naštěstí nestalo.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Musím souhlasit, že soupeř byl první dvě třetiny lepší. My jsme měli nešťastný vstup do utkání, hned jsme po vyloučení dostali gól a hned od začátku jsme museli dohánět. Liberec čtyřicet minut úžasně bruslil, přehrávali nás hlavně při hře jednoho na jednoho. Nám trochu trvalo, než jsme si uvědomili, co chceme hrát. V třetí třetině si ale myslím, že jsme byli lepší my, oni ten závěr malinko vypustili. Je škoda, že místo abychom branku dali, tak jsme další inkasovali.