4:1
(2:1, 1:0, 1:0)

24.08.2012 / Zdeněk Drla

24.08.2012 17:30, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Tobola P., Žáček, Tobola H., Vítek, Polívka, Dundáček, Březka, Pavlas - Horký, Pěška, Prokš - Zídek, Mikeš, Štěpán - Kuchta, Šterba, Gregar - Vantuch, Fusek
4

HC Rebel Havlíčkův Brod

Hlávka (Zvolánek) - Křesťan, Novotný, Kříž, Doležal O., Hošek, Diviš, Szilva, Zdražil, Kubát, Hynek, Brebera, Chlubna, Wasserbauer, Doležal J., Kapec
1
Branky a nahrávky: 3. Pěška (Vantuch, Polívka), 9. Štěpán, 36. Mikeš (Štěpán), 60. Štěpán (Gregar) - 2. Brebera (Kříž). Rozhodčí: Vokurka - Kotlík, Polák. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 88. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Druhé měření sil Jihlavy s Havlíčkovým Brodem nabídlo svižný hokej už od prvních minut. V nich se hned dvakrát měnilo skóre na světelné tabuli. Jako první se prosadili hostující Rebelové - před Fučíkovou brankou se ve druhé minutě nejlépe zorientoval Lukáš Brebera, který zužitkoval příhru Martina Kříže - 0:1. Domácí odpověděli o 67 vteřin později. Z mezikruží vyslal dělovku po ledě Ondřej Pěška a bylo vyrovnáno - 1:1.

Dukla měla měla o pár chvil později čtyřminutovou početní výhodu, když na trestnou lavici postupně putovali Martin Kříž a dvě vteřiny před vypršením jeho trestu i Radek Novotný. Ten byl potrestán za faul kolenem na autora jihlavského vyrovnávacího gólu Ondřeje Pěšku, který musel ze zápasu odstoupit pro podezření na zraněné vazy v koleni. Dlouhou přesilovku ale domácí hráči nedokázali přetavit ve vedoucí gól.

Ten ale přišel vzápětí. V deváté minutě začalo gólové představení Jana Štěpána. Jihlavský útočník se poprvé do zápisu o utkání dostal poté, co na hranici kruhu získal po chybné brodské rozehrávce puk, předvedl ukázkovou stahovačku a přesně mířenou ránou zavěsil do horního rohu Hlávkovy svatyně - 2:1. To byl i konečný účet prvního dějství.

Po první přestávce se snažili havlíčkobrodští hráči o srovnání stavu, proti byli nejen bránící domácí borci, ale v jihlavské bráně Tomáš Fučík, třebíčský gólman, který by měl v sezoně v Dukle hostovat.

Polovina zápasu byla poznamenána nepříjemným zraněním jednoho z mladých Rebelů. Při dohrávání puku u mantinelu zůstal na ledě nehybně ležet obránce Vít Křesťan. Pro podezření na zranění krční páteře byl po prvotním ošetření zdravotníkem převezen záchrannou službou do jihlavské nemocnice.

Po krátké pauze se znovu začalo hrát. Ve 36. minutě se opět střelecky prosadili mladíci ve žlutých dresech. Ve vlastním oslabení poslal Jan Štěpán do brejku Romana Mikeše a ten bekhednovou střelou pod horní tyčku nedal brodskému gólmanovi šanci - 3:1.

K poslední změně na ukazateli skóre došlo půlminutu před koncem zápasu. V tandemu se na brodskou bránu řítili Martin Gregar a Jan Štěpán. Prvně jmenovaný se snažil sjet před gólmana Rebelů, při pokusu o střelu z otočky byl ale přetlačen bránícím hráčem, přenechal proto puk dojíždějícímu Janu Štěpánovi, ten si srovnal puk na forhend a propálil betony brodského gólmana - 4:1.

Druhý vzájemný zápas mezi Duklou a Rebely tak vyznělo příznivěji pro domácí barvy. V prvním duelu totiž prohráli jihlavští junioři v Kotlině 0:3.

Ohlasy trenérů

Václav Adam (trenér Havlíčkova Brodu): Jihlava byla dnes silnější než při tom prvním zápasu u nás. Bylo vidět, že zřejmě posílila o hráče z áčka. Byli bruslařsky lepší, byli i lepší na puku, měli rychlejší zpracování. My jsme jim chvílemi nestačili. Je vidět, že Dukla do extraligy s těmi hráči, kteří dneska hráli, patří. My jsme dnes použili i starší hráče, protože hráčů, kteří za nás můžou hrát, máme jenom osm. Se čtyřmi výjimkami, které budou, jich bude dvanáct. Z toho máme dva, po dnešku už tři, zraněné. Takže nás na tréninky není moc.

Štěpán Moravec (trenér Jihlavy): Soupeře jsme ze začátku trochu podcenili. Klukům jsme říkali, že to bude trochu jiný zápas, než ty dva předchozí (v Mladé Boleslavi a Českých Budějovicích vyhrála Dukla 8:2, resp. 2:1 - pozn. aut.). Pro mě tam bylo trochu vlažnější nasazení, vlažné tempo. Měli jsme docela dost šancí, ale nedávali jsme góly. Někteří kluci to pak začali brát na sebe a tahali to sami, což zase vedlo k tomu, že jsme ztráceli kotouče. Jsem rád alespoň za ty čtyři góly. Oproti předchozím dvěma utkáním ale moc spokojení nejsme.