2:3
(0:0, 1:1, 1:2)

02.08.2012 / Zdeněk Drla

02.08.2012 14:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (31. Svoboda) - Košař, Mandát M., Port, Kochánek, Žůček, Půža, Salát, Vykouk, Jícha L., Bambula, Beran, Anděl, Mahút, Severa, Indruch, Dvořák, Hotař, Kittler
2

Banes Motor České Budějovice

Kadlec (Sochor) - Matoušek, Břečka, Vavřík, Malovec, Šergl, Kadlec, Šesták, Suchánek, Smejkal, Samohejl, Vácha, Michálek, Šafář, Koukal, Brož, Panáček, Kubeš, Mulica
3
Branky a nahrávky: 34. Půža (Bambula), 60. Anděl (Jícha L.) - 27. Smejkal (Vácha), 45. Samohejl, 60. KOukal (Samohejl). Rozhodčí: Paulík - Kotlík, Polák. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

O minutu déle než ve středečním zápase juniorů s Třebíčí čekali diváci na Horáckém zimním stadionu na čtvrteční první gól. A znovu, v duchu tradice, se radovali hosté. Tentokráte Jihočeši. V čase 26:28 se prosadil Jiří Smejkal - 0:1.

Domácí našli odpověď až po střídání gólmanů v polovině utkání. Po závaru před budějovickou brankou se k přihrávce Jiřího Bambuly dostal obránce Václav Půža a bylo vyrovnáno - 1:1. Dukla měla možnost strhnout vedení na svoji stranu v závěru druhé třetiny, kdy měla téměř minutovou výhodu dvou hráčů v poli. S přesilovkou 5:3 ale nenaložili svěřenci trenéra Fratiška Zemana valně a tak oba týmy mladíků nastupovaly do třetího dějství za vyrovnaného stavu.

Ve 45. minutě poslal českobudějovický Mountfield do vedení Pavel Samohejl, když si jeho střelu do vlastní brány srazil nešťastně domácí gólman. Po několika šancích na obou stranách se poté ještě objevilo, žádný z pokusů se ale neujal.

Když čtyřicet vteřin před koncem srovnal jihlavský Lukáš Anděl, zdálo se, že domácí mohou počítat s pomyslným bodem za remízu 2:2. Jihočeši byli ale proti. Po pouhých osmi vteřinách se na světelné tabuli znovu měnilo skóre, to když ruce nad hlavu zvedal na oslavu gólu Martin Koukal.

Jihlavský starší dorost podlehl ve svém druhém přípravném zápase Českým Budějovicím 2:3.

Ohlasy trenérů

František Zeman (trenér Jihlavy): Celých šedesát minut jsme dobře bruslili. Toho si poté, co kluci absolvují v tréninku, s kolegou ceníme. Náš herní projev srazily ty tři chyby, které jsme udělali a soupeř je potrestal. Hráči šli do šedesáté minuty jak se říká na krev . Věřím, že se podobných hloupých chyb, které jsme dneska udělali, propříště vyvarujeme.

Filip Turek (asistent trenéra Českých Budějovic): Zápas jsme brali jako druhou fázi tréninku, asi stejně jako Jihlava. Byl to náš první zápas v přípravě, byl těžký, takový upracovaný. Z prvního zápasu se nedá nic usoudit.