7:1
(1:0, 3:1, 3:0)

03.08.2012 / Diana Váňová

03.08.2012 11:30, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda (od 32. Vacek) - Košař, Mandát, Port, Žůček, Půža, Kochánek - Salát, Severa, Jícha, Anděl, Beran, Mahút, Dvořák, Vykouk, Bambula, Indruch, Hotař, Kittler.
7

Hradec Králové

Hodek - Bezděk, Novotný, Souček, Novák, Pumr, Voříšek, Klust, Skála - Jaroš, Malinský, Šeps, Gančarčík, Voženílek, Šeda, Miškař, Drašnar, Dvořák, Viktor, Tvrdík.
1
Branky a nahrávky: 12. Dvořák (Port, Beran), 32. Hotař (Anděl), 37. Hotař (Bambula), 39. Bambula (Hotař), 42. Salát, 50. Salát (Beran), 58. Kittler (Port) - 36. Drašnar. Rozhodčí: Hejduk - Kotlík, Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Průběh utkání

Jihlavští mládenci začali poměrně zostra. Hned po úvodním buly se na brankáře Veselského rozjel Jiří Severa. Ani on ani dorážející Lukáš Jícha se však o senzační začátek nepostarali. Po dalších několika šancích Dukly se předvedli také hosté, a to rovnou pro Duklu v dost nepříjemné situaci. Vlastimilu Šedovi chyběli centimetry, aby puk zametl do odkryté branky. Poprvé však ruce nad hlavu stejně zvedali domácí, a to když Daniel Dvořák dostrkal za čáru dělovku Porta. Po této akci však aktivita Jihlavy značně opadla, většinu času bránili a do útočného postavení se dostali jen sporadicky. Hradec se sice snažil, seč mohl, ale vsítit do zaznění sirény se mu nepodařilo.

Přestávka domácímu celku pomohla k nabrání sil, a tak se začátek druhé třetiny opět nesl ve vyrovnaném duchu, podle hesla „každý chvilku tahá pilku“. Ve 32. minutě za delší kus provazu vzala Dukla, konkrétně Jaroslav Hotař, jenž před hostujícím gólmanem předvedl efektní kličku, kterou zakončil gólem do prázdné brány. Královští lvi se ale nenechali zahanbit a vzápětí snížili střelou Tomáše Drašnara – ten přesně zamířil do mezírky mezi Svobodovými betony. Radost jim mohl zchladit Lukáš Anděl, který jel nařízené trestné střílení za nedovolené bránění. Nadějný si sice skvěle rozpohyboval brankáře, ale střela mu příliš nevyšla. Jeho akce však odstartovala řadu velmi slibných situací, ze kterých Dukla vytěžila dva góly, o které se postaralo duo Hotař – Bambula.

Začátek poslední dvacetiminutovky patřil Danielu Salátovi, který pokračoval přesně tam, kde jeho spoluhráči před pauzou skončili, a přidal dvě branky. Situace už začínala být pro hosty beznadějná, když jiskru naděje vykřesal Vlastimil Šeda. Brankář Vacek však stačil puk z brankoviště vypíchnout, a tak na ukazateli stále svítilo poměrně jasné skóre 6:1. Poslední slovo nakonec také měli domácí, to když se prosadil Dominik Kittler z velmi ostrého úhlu.

Další přípravný zápas staršího dorostu je na programu příští středu, kdy Dukla přivítá krajského rivala z Havlíčkova Brodu.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (Královští lvi): Po včerejším utkání v Letňanech jsme dnes objevili další velké nedostatky, na kterých budeme muset v dalších dnech předzávodního období tvrdě pracovat. Hráči si musí uvědomit, že hokej není procházka růžovým sadem, ale dřina, dřina a dřina. Každý si musí své místo v sestavě vybojovat a říci si o něj svými výkony.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Tento týden jsme měli, jak se říká, třetí utkání v nohách, a já jsem rád, že hráči poslechli a výborně bruslili, snažili se bruslit celých šedesát minut. To, že jsme dali sedm gólů, je sice hezké, ale my se v této fázi přípravy nemůžeme koukat na to, jestli jsme porazili Hradec 7:1. Šlo nám hlavně o to, aby hráči pochopili, co po nich chceme, a to se, myslím, zatím daří. Jsem rád, že si to vzali k srdci a plní to, k čemu jsme je nabádali od samého začátku.