2:2
(1:1, 0:1, 1:0)

21.08.2012 / Zdeněk Drla

21.08.2012 11:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (31. Svoboda) - Košař, Půža, Port, Čermák, Mandát M., Žuček, Kochánek, Brussmann - Mandát J., Jícha, Anděl - Hotař, Bambula, Beran - Severa, Juráň, Dvořák
2

IHC Králové Písek

Pechek - Řebíček, Červinský, Hanus, Horažďovský, Hájek, KOutenský, Sýbek, Schwamberger, Točík, Šuhaj, Volf L., Vlk, Dudák, Volf J., Březina, Marcilis, Rod, Křenek
2
Branky a nahrávky: 5. Bambula (Beran), 51. Jícha (Mandát J.) - 15. Šuhaj (Točík), 40. Točík (Schwamberger). Rozhodčí: Hejduk - Kotlík, Polák. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.

Průběh utkání

Chuť uspět, zvítězit a připsat si tak další dobrý výsledek v letní přípravě. To bylo cítit už od začátku utkání. Jihlavští mladíci kombinovali, tlačili se do brány a výborně chytajícího píseckého Jana Pechka prověřovali víc než důkladně. Ten však odolával.

Ujala se až dorážka Jiřího Bambuly z páté minuty, kdy hrála Dukly první a vlastně i poslední přesilovku. Střelu Simona Berana Pechek ještě vyrazil, odražený puk se dostal ke zmiňovanému Bambulovi, který doklepl puk k levé tyčce poodkryté písecké branky - 1:0.

Jihočeši chtěli okamžitě kontrovat, přidali na důrazu a jali se dobývat Vackovu svatyni. Také jihlavský gólman potvrdil, že je v tomto zápase mužem na svém místě a likvidoval jednu šanci hostů za druhou. Ztroskotali na něm kupříkladu Točík s Lukášem Volfem i další hráči v modrých dresech.

Vyrovnávací gól vytasili Písečtí v patnácté minutě. Do přečíslení dva na jednoho se poté, co na červené čáře upadl jeden z bránících jihlavských hráčů, dostali Dominik Točík s Jakubem Šuhajem, po přesně sehrané kombinaci, kdy zakončoval druhý jmenovaný do protipohybu jihlavského gólmana, se mohli spolu se svými spoluhráči radovat - 1:1.

V první třetině se střídaly šance na obou stranách. Dukla dokonce ve vlastním oslabení vsítila. Hlavní rozhodčí ho ale po poradě s kolegou na čáře neuznal - dle jejich názoru byl puk do brány kopnutý bruslí. Na nerozhodném stavu se tedy nic neměnilo.

Po první pauze se obraz hry nijak výrazně nezměnil od předešlého dějství, oba týmy zkoušely najít cestu do soupeřova pásma. Když už se jim to povedlo, končily pokusy střelců na bezchybných gólmanech.

Písek šel do vedení v samém závěru druhé třeiny, kdy, stejně jako Jihlava v třetině první, využil přesilovou hru - 1:2.

Ve třetí třetině už bylo poněkud znát, že mladíci mají za sebou náročný program. Jihlava ještě ráno trénovala, Písek se účastnil o víkendu turnaje v Přerově. Pohledné akce tak sem tam střídaly pasáže hry, které mnoho hokejové krásy nepobraly. Bojovalo se ale o každý puk.

Důraz před brankou soupeře předvedla na začátku poslední desetiminutovky první útoční formace Dukly. Po přihrávce Jana Mandáta dostal puk do písecké klece Lukáš Jícha - 2:2.

Na skóre se v základní hrací době už nic nezměnilo, Písek se snažil v posledních vteřinách strhnout vedení na svoji stranu, ale jihlavští obránci a gólman Svoboda, který v polovině zápasu vystřídal Vacka, byli proti. Oba dva soupeři, kteří se budou v sezoně potkávat v extraligové skupině Střed, se tak rozešli smírně.

Netradičně nerozhodně skočily i samostatné nájezdy, které následovaly bezprostředně po skončení zápasu. Oba týmy se dohodly na sérii tří nájezdů s tím, že následovat bude, stejně jako v souteži, pravidlo náhlé smrti. Na první úspěšný střelecký pokus v této disciplíně si hrstka diváků musela počkat až do desátého pokusu (!), kdy se prosadil písecký Jakub Volf, následně Jan Mandát dělovkou dostal puk mezi betony do branky hostů a tak se začínalo odznova. Po dalších dvou pokusech (celkově jelo na každé straně dvanáct hráčů) byly za stavu 1:1 samostatné nájezdy ukončeny.

Ohlasy trenérů

František Zeman (trenér Jihlavy): Hra odpovídala tomu, že máme za sebou náročný program. Kluci toho mají hodně v nohách, ještě ráno jsme měli trénink. Nicméně v dnešním utkání se ukázalo, že když pracují tak, jak si řekneme, dá se na hru koukat. Cením si toho, že šli až do šedesáté minuty za vítězstvím. Bohužel gólman soupeře byl výborný a stál nám v cestě k úspěchu. Výsledek 2:2 pro mě není dnes prioritou, pro mě je důležitější, co hráči předvedli na ledě. Ukázali, že chtějí hrát a pracovat. Konec utkání jsme chtěli klukům zpříjemnit samostatnými nájezdy, bohužel ledová plocha už byla taková jaká byla. Nemůžeme se na to ale vymlouvat ani jedna strana.

Roman Heindl (trenér Písku): Během čtyř dnů jsme odehráli šest zápasů, o víkendu jsme byli na turnaji v Přerově. Myslím, že dnes kluci podali, i přes tu únavu, výborný výkon. Jihlava bude pro nás v sezoně těžký soupeř. A nájezdy? Ty nás trápí už druhý rok. Na nájezdy jsme loni vyhráli asi dva zápasy - byly to ale ty nejdůležitější v play-off. Musíme na nich zapracovat, je to individuální činnost, hráči nám je moc jezdit nechtějí, asi si málo věří.