2:7
(2:2, 0:2, 0:3)

Mladším dorostencům se zápas s Třebíčí nevydařil

09.08.2012 / Diana Váňová

Mladší dorostenci za sebou mají další přípravný zápas. Tentokrát se střetli s krajským rivalem z Třebíče. Mladíci sice hned od začátku dotahovali brankové manko, dvakrát se jim ale podařilo vyrovnat a začít znovu. Ve druhé třetině však hráči Horácké Slavie přidali na obrátkách a domácí už jim nestačili a utrpěli vysokou porážku 2:7. Nejlépe si z domácích vedl Josef Berka, který zaznamenal gól a asistenci.
09.08.2012 18:00, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář J. (Škarek) - Havelka, Šlapáček, Hráček, Hynek, Kroupa - Mareček, Berka, Mejzlík, Osčádal, Kořenář M., Hendrych, Chylík, Jančí, Šulák, Kouba, Klaga
2

SK Horácká Slavia Třebíč

Loubal (Šoustal) - Trnka, Sysel, Mahelka, Valík, Dobeš - Strnad, Procházka, Erat, Ferda, Novák, Urban, Mlynář, Kajnar, Mašter, Michálek, Březka, Sigmund, Bednář, Šilpoch
7
Branky a nahrávky: 3. Berka (Hendrych), 12. Chylík (Berka) - 2. Mlynář (Kajnar), 10. Ferda (Urban), 25. Mašter (Kabelka), 38. Kajnar (Mašter), 50. Ferda (Urban, Mlynář), 59. Novák (Bednář, Šilpoch), 59. Ferda. Rozhodčí: Ryšavý A. - Polák, Šťastná. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:7.

Průběh utkání

Hosté začali zápas velice odhodlaně. Již po minutě rozezněli sirénu, když Josef Berka využil vyhraného vhazování. Domácí si ale přichystali rychlou odpověď a po necelých dvou minutách zásluhou Josefa Berky, který puk doslova dotlačil za brankovou čáru, vyrovnali. Tím však přetahovaná mezi oběma týmy neskončila. Dukla ve vlastní třetině založila útok, před brankou však o puk přišla a už nestačila zareagovat na protiútok Radima Ferdy. Jihlava se však opět natlačila před branku a do dvou minut se jí střelou Kryštofa Chylíka podařilo skóre znovu uhladit. První třetina tedy skončila tak, jak začala – nerozhodným stavem.

V úvodu druhé části Slavia opět odskočila na brankový rozdíl. S tím se domácí nehodlali smířit, největší šanci na vyrovnání měli Kroupa s Mejzlíkem, ani jeden však puk do brány nedostal. Zato druhá strana opět měnila skóre – Radek Kajnar dostal svůj tým již do dvoubrankového odskoku. Obdržený gól byl pro Jihlavské pořádně ledovou sprchou, od té doby již na ledě po většinu času kralovala Třebíč.

Poslední dvacetiminutovka s sebou přinesla hodně osobních soubojů, tvrdých střetů a také nepozornosti ze strany domácích. Dukla měla velké potíže dostat se z pásma a ve vlastní třetině často ztrácela puk. Z toho pramenila častá přečíslení hostů a tedy jejich převaha. Když v přesilovce podruhé udeřil Radim Ferda, vypadalo to, že Jihlavští už nemají síly vzdorovat.

Celkový dojem z hokeje určitě nepatřil k tomu nejlepšímu, co by se dalo vidět. Šestý gól Třebíče ale rozhodně patřil k nejhezčím momentům zápasu. Šilpoch si před brankou na poslední chvíli rozmyslel střelu a nahrál přijíždějícímu Bednářovi. Ten však pouze ověřil tvrdost Kořenářových betonů. Odražený puk se ale dostal k Matěji Novákovi, který jej zametl až za záda nešťastného gólmana. Poslední ránu zasadil Dukle opět Radim Berka, který zkompletoval svůj hattrick.

Další přípravný zápas mají na programu mladší dorostenci v úterý, kdy vyrazí do pardubické ČEZ Arény. Doma můžete mladé naděje Dukly podpořit příští pátek, kdy se kluci představí proti vrstevníkům z Písku.