3:1
(1:0, 0:0, 2:1)

Mladší dorostenci oplatili Warrioru porážku

28.08.2012 / Diana Váňová

V úterním přípravném zápase přivítali mladší dorostenci Dukly soupeře z brněnského Warrioru. Týmy už se letos jednou setkali, z výhry 3:0 se tehdy radovali hráči z jihomoravské metropole. Tentokrát však byl zápas v režii domácích. Aktivní přístup hráčů, jako například Lukáše Anděla, nakonec zajistil Dukle vítězství 3:1.
28.08.2012 11:45, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář (od 40. Vítešník) - Pospíchal, Havelka, Wasserbauer, Huňáček, Pražák, Váňa - Bambula, Anděl, Křížek, Havránek, Najman, Kousal, Oščádal, Mejzlík, Hrala, Indra, Peschout
3

HCM Warriors Brno

Gerža - Svoboda, Haman, Lejska, Hladký, Petrla, Wágner - Jarolím, Lainka, Hussein, Dinga, Roubal, Tondl, Dvořák, Nosek, Lecián, Kuntoš, Paulík
1
Branky a nahrávky: 2. Mejzlík (Hrala, Oščádal), 44. Kousal (Najman, Havránek), 47. Křížek - 49. Dvořák (Petrla. Rozhodčí: . Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

První třetina byla zcela v režii domácího týmu. Hosté se ještě na ledě nestačili rozkoukat, a už musel Gerža lovit puk za svými zády – Tomáš Mejzlík ztrestal nepozornost brněnské obrany. Ještě notnou chvíli činilo Jihomoravanům problém dostat se z pásma, když už ale obě modré přejeli, drželi se u Kořenáře zuby nehty. Ani přesilové hry, které měly k dispozici oba týmy, už žádnou větší příležitost, natož branku, nepřipravily, a tak domácí odcházeli do kabin s hubeným náskokem 1:0.

Začátek prostřední dvacetiminutovky byl o šance, zavánějící gólem, poněkud ochuzen. Gólové manko z úvodu však hravě dorovnala druhá část této třetiny. Asi největší šancí byla spolupráce Anděla a Hraly – první jmenovaný vystřelil, druhý se pokoušel o dorážku, to mu však znemožnila pohotová brněnská obrana. Po čtyřiceti minutách tedy o vítězi nebylo o nic víc jasno než po dvaceti.

Jihlava začala poslední třetinu s druhým gólmanem, mezi tři tyče se postavil Vítešník. Možná i on s sebou do hry přinesl pomyslné gólové štěstí. Ve 44. minutě domácí navýšili na 2:0 zásluhou Najmana a Pavla Kousala, když první jmenovaný nejprve prověřil Geržu z práce s lapačkou, a druhý pak uklidil odražený puk do odkryté klece. Nedlouho poté se projevila pravá mladická dravost - Lukáš Křížek se natlačil k rohu branky a po několika pokusech se mu povedlo překonat ležícího brněnského muže v masce. Chvíli to vypadalo, že Jihlavští oplatí Warrioru porážku na chlup stejným výsledkem, tedy 3:0, když se do situace vložil Filip Dvořák a snižující brankou zachránil brněnskou čest. Hosté se v závěru ještě pokusili dvoubrankovou ztrátu dotáhnout a vytvořili si k tomu spoustu příležitostí, chyběla jim však potřebná přesnost, a tak už se skóre na světelné tabuli neměnilo.

Domácí Dukla zvítězila nad brněnským Warriorem v poměru 3:1 a předvedla jeden z nejlepších výkonů v letošní přípravě. Poslední přípravný zápas čeká jihlavské mladíky již ve čtvrtek, kdy změří síly s havlíčkobrodskými Rebely.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth: Tenhle zápas jsme brali tak trochu jako generálku na extraligu, ve čtvrtek nás sice ještě čeká utkání s Havlíčkovým Brodem, ale začátek soutěže už se blíží, proto s námi dnes hráli i Anděl a Bambula, kteří už patří ke staršímu dorostu. Začátek jsme měli výborný, to bylo klíčové. Padla nám tam branka, i když si myslím, že jich mohlo být i víc. Postupně se hra vyrovnala, soupeř byl dokonce místy důraznější. Po technické stránce jsme na tom dobře, ale musíme zlepšit osobní souboje.