3:2p
(2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)

07.09.2012 / Vojtěch Vopat

07.09.2012 18:00, Extraliga staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Čermák, Brussman, Košař, Žuček, Půža, Mandát M., Kochánek - Anděl, Jícha, Mandát J. - Beran, Mahút, Juráň - Severa, Bambula, Vykouk - Dvořák, Hotař
3

Hradec Králové

Veselý - Bezděk, Skála, Havránek, Klust, Novotný, Matějček, Pumr, Voříšek - Šeps, Pilař, Jebavý - Voženílek, Gančařík, Drašnar - Musil, Jaroš, Wolf - Souček, Malinský
2
Branky a nahrávky: 13. Anděl (Mandát , Čermák), 19. Beran (Jícha, Anděl), 65. Čermák (Jícha, Mandát) - 26. Šeps (Pilař), 26. Voženílek. Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:8, navíc Malinský (HKR) 5 min + do konce utkání, Drašnar a Voženílek (oba HKR) 10 min OT za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 76. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Hned v úvodu pátečního zápasu z otočky vystřelil Marcel Juráň, ovšem těsně vedle minul bránu hostujícího gólmana Veselého. Jeho nepřesnou střelu ale nakonec napravil Lukáš Anděl, který po přihrávce od Jana Mandáta nabral rychlost a při střele přesně trefil mezeru mezi vyrážečkou a tělem Veselého. Následně měl příležitost Jan Mandát, ale z těsné blízkosti brankáře hostů neprostřelil. V závěru první dvacetiminutovky ještě zvýšil po krásné situaci Simon Beran - 2:0.

Druhá část zápasu se jihlavským až tak nedařila. Na trestnou lavici odjížděl hradecký Martin Pumr za vysokou hůl. Právě v oslabení, po chybě jihlavských hráčů, se puku chopil Daniel Šeps, domácím ujel a přesně trefil horní růžek Vackovy brány. O půl minuty později se na stejném místě ocitl i Daniel Voženílek, který kotouč vybojoval od domácích hráčů a následně se rozjel a nekompromisně zakončil - 2:2.

Ve třetí třetině měl největší šanci Jan Mandát, když trefil tyčku hradecké branky. HKrálovští lvi ale také nebyli bez šancí. Matěj Klust zkoušel rychlou střelu od modré hned po buly, trefil se však pouze do Vackovy lapačky. Gól, který by řešil remízu zápasu, však nepadl, a tak přišlo na řadu prodloužení. V posledních patnácti vteřinách prodloužení byl vyloučen Lukáš Bezděk za hákování. Toho Jihlava využila a vzala si oddechový čas. Když domácí hráči následně přijeli na led, vyhráli buly a puk putoval mezi Romanem Čermákem a Lukášem Jíchou na modré čáře. Roman Čermák nakonec vycítil příležitost a jeho střela skončila až za zády brankáře Veselého. Dukla nakonec vyhrála nad Hradcem Králové 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (trenér Hradce Králové): „Soupeř byl šťastnější v power-play 4 na 3, ale my jsme sem přijeli neprohrát, což se nám podařilo. Blahopřejeme soupeři."

František Zeman (trenér Jihlavy): „Do dnešního utkání jsme vstoupili velice dobře. První třetinu jsme předváděli výborný hokej, vyhráli jsme ji 2:0. Kluci si mysleli, že soupeř se už nezvedne, ale dal nám v naší přesilovce dva góly. Kluci se ale zvedli a šli za vítězstvím. V prodloužení jsme klukům namalovali, jak mají tu situaci zahrát a klobouk dolů, že se jim to tak dobře podařilo."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie