3:0
(2:0, 0:0, 1:0)

08.09.2012 / Pavel Kortus ml.

08.09.2012 16:30, Extraliga staršího dorostu - 0. kolo

Banes Motor České Budějovice

Sova - Malovec, Brož, Kadlec, Matoušek, Břečka, Prokeš, Panáček, Ruda, Smejkal, Vavřík, Michálek, Samohejl, Krátoška, Piegl, Kutiš, Vácha, Suchánek, Šafář, Žáček, Koupal
3

HC Dukla Jihlava

Vacek - Čermák, Port, Brussmann, Košař, Žuček, Půža, Mandát M., Kochánek - Anděl, Jícha, Mandát J. - Beran, Mahút, Juráň - Severa, Bambula, Dvořák - Hotař
0
Branky a nahrávky: 10. Samohejl (Smejkal), 20. Žáček (Krátoška, Prokeš), 47. Krátoška (Prokeš). Rozhodčí: Talpa - Flegl, Zíka. Vyloučení: 5:5, navíc Mahút (JIH) 5 + do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Zápas druhého kola extraligy staršího dorostu mezi Mountfieldem České Budějovice a Duklou Jihlava byl odložen. Tato informace byla zvěřejněna po sobotním poledni, kdy byl na 12:30 hodin naplánován start duelu v malé hale. Ta však byla kvůli výpadku proudu mimo provoz. O více než hodinu byl proto posunut zápas českobudějovické juniorky s Litvínovem, starší dorostenci Mountfieldu se s Jihlavou utkali namísto od půl jedné až od 16:30 hodin v Budvar Areně.

MOUNTFIELD začal duel daleko lépe a brzy šel po zásluze do vedení. V 10. minutě se po Smejkalově pasu trefil Pavel Samohejl. Obraz hry se moc neměnil. Domácí diktovali tempo zápasu a do konce první části přidali druhou trefu. Jejím autorem byl jednadvacet vteřin před koncem Josef Žáček, který těžil ze spolupráce Krátošky s Prokešem.

V prostřední třetině si Jihočeši hlídali získané vedení a soupeře z Jihlavy nepouštěli do vážnějších situací. Pokud k nim došlo, vše řešil výborný brankář Trocl, jenž nakonec uhájil čisté konto.

Pojistku v podobě třetího gólu obstaral v 47. minutě Aleš Krátoška, když v přesilovce zaznamenal svůj druhý bod v zápase. Vedení si již domácí hokejisté do konce bez problémů uhlídali a po úvodní prohře si do tabulky připsali první tři body.

Po dvou odehraných kolech nového soutěžního ročníku mají jihlavští mladíci na svém kontě dva body za páteční domácí výhru v prodloužení nad Královskými lvy z Hradce Králové a patří jim šestá příčka. V osmičlenné skupině Střed jsou zatím stoprocentní hráči Písku a Liberce, naopak příští soupeř Jihlavy, havlíčkobrodští Rebelové, nevytěžil z prvních dvou utkání ani bod.

Ohlasy trenérů

František Zeman (trenér Jihlavy): Bez gólu se vyhrát nedá. Udělali jsme tři hrubé chyby a soupeř je vždy dokázal potrestat.