0:5
(0:2, 0:3, 0:0)

24.10.2012 / Luboš Vácha, Richard Wagner

24.10.2012 17:00, Extraliga staršího dorostu - 10. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Novák (31. Vaněček) - Cívka, Ludvík, Klofáč, Hlídek, Bancíř, Vacek J., Vala L., Ficek, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki
0

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Brussmann, Košař, Žuček, Kochánek, Port, Půža, Mandát M. - Severa, Mandát J., Dvořák, Mahút, Bambula, Hotař, Jícha, Beran, Vykouk, Anděl
5
Branky a nahrávky: 6. Beran (Bambula), 8. Severa (Beran), 28. Mandát J., 31. Brussmann (Beran), 32. Jícha (Mandát J.). Rozhodčí: Kareš - Kis, Kukeně. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 48. Střely na branku: 11:39. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

Svůj ostrý palebný kolotoč zahájili hokejisté jihlavské Dukly v úvodu šesté minuty. Hosté si po kombinační hře v středním pásmu vytvořili silný tlak, z něhož vzešel drzý průnik Simona Berana, jenž si po zpracování Bambulovy přihrávky ještě prokličkoval mezi dvěma Rebely až na kruh
a pohotovou dělovkou nad rameno propálil Nováka. Za zhruba dvě a půl minuty vybojoval puk v rohu Kochánek. Obránce Hlídek se mu zodpovědně postavil do cesty a touš mu sebral, jenže zariskoval, vznikla z toho nedokončená klička. Ke slovu se tak přidal Beran, který si od modré vyhlédl u brankoviště číhajícího Jiřího Severu. Ten doslova vykoupal domácího brankáře a zakončil přesně nad beton. Posléze vyvezl puk zpoza branky Jícha. Zkoušel to dvěma způsoby, jenže ani jeden mu nedovolil dostat jej za brankovou čáru. Novák ukázal svou bystrost, když ještě zlikvidoval následnou šanci dotírajícího Anděla.

Jihlavští ale pokračovali. Ve svém oslabení se k volnému puku na pravém kruhu dostal Jan Mandát a jednoduchým příklepem rozvlnil síťku domácí klece. Krátce na to udeřili hokejisté Dukly znovu, navíc opět v jejich početní nevýhodě. Čtyři minuty před koncem Mandátova trestu vypálil z pravého kruhu Jan Brussmann, který přesně mířenou střelou vyhnal Nováka na střídačku. Na jeho místo nastoupil Vaněček. Ten se v brance ohřál necelou minutu a už lovil kotouč ze sítě také. Aktivní Mandát vzal rozum do hrsti, chytře se vyháčkoval na pravém křídle. Následovala křižná nahrávka, se kterou užitečně naložil Lukáš Jícha. Rebelové se ke slovu dostali v 33. minutě, když se do akce dva na jednoho svorně hrnuli Polák s Bancířem. Střela prvně jmenovaného však byla nepřesná, a tak Svoboda nemusel zasahovat.

Hosté už svůj stav spíše kontrolovali. Několik příležitostí měli i ve třetí části. Vaněček už byl ve své formě, což znemožnilo Jihlavským navýšit. Po akci dva na jednoho zkoušel zakončovat Beran, avšak nedokázal přejít přes hůl jednoho z obránců. Vzápětí měl svou další slibnou šanci Mandát, jenž z bezprostřední blízkosti doslova narval kotouč do Vaněčkovy helmy. Brankář se chvíli oklepával, ale nakonec bylo vše v pořádku, mohl tak pokračovat. O bekhendové zakončení se pak pokoušel Mahúta. Vaněček ukázal co v něm je, bleskově se přesunul a svým betonem perfektně zastavil nebezpečnou akci soupeře. Rebelové nedokázali s Jihlavou srovnat krok, ta si po vysoké výhře odvezla všechny body.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Soupeř nastoupil do utkání velice aktivně, hrál důrazně a zaslouženě se dostal do dvoubrankového vedení. I když samozřejmě po našich chybách. Nás sužuje marodka, nastupují hráči z mladšího dorostu a hrajeme kolikrát v počtu čtrnácti lidí. Po první třetině jsme hráli se strachem a od té druhé už na ledě vládlo jedno mužstvo. Já jsem klukům poděkoval za třetí třetinu, že se soupeři vyrovnali. Ono se to možná zdá, že soupeř polevil, ale já si myslím, že ne. Že se dál snažil dát góly, ale kluci se semkli. My jsme si řekli, že tu třetí třetinu odehrajeme se ctí a zkusíme se připravit na další utkání. To se podařilo, neinkasovali jsme. Já musím soupeři pogratulovat k vítězství, protože náš soupeř má svoji kvalitu a proto je na tom třetím místě.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): My jsme přijeli do Havlíčkova Brodu s jasným cílem - odvézt si tři body, které si také odvážíme. Já si myslím, že za první dvě třetiny se nemáme za co stydět. Ve třetí třetině jsme si výsledek pohlídali a odvážíme si tři body. Domácí hráli tak, jak hráli. To není náš problém, že hráli v takovém složení. My jsme si sem zkrátka přijeli pro tři body a také si je odvážíme.