2:3
(0:1, 1:0, 1:2)

20.10.2012 / Petr Eliáš

20.10.2012 18:00, Extraliga staršího dorostu - 14. kolo

IHC Králové Písek

Mazuch - Hájek, Rod, Hřebíček, Červinský, Horažďovský, Koutenský, Hanus - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Březina, Duchoň, Šuhaj, Marcilis, Točík
2

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Čermák, Košař, Žuček, Půža, Mandát M., Port, Brussmann - Mandát J., Dvořák, Mahút, Bambula, Beran, Jícha, Vykouk, Anděl, Severa
3
Branky a nahrávky: 27. Suchan (Vlk), 59. Točík (Schwamberger) - 20. Mandát J. (Bambula, Severa), 46. Jícha (Bambula), 58. Mandát J. (Jícha, Čermák). Rozhodčí: Pražák - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:7, navíc Suchan (PIS) 10 min. OT - Čermák (JIH) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Úvodní část hry příliš hokejové krásy nenabídla. Oba dnešní soupeři bojovali spíše s přesností přihrávek. Do vedení šli nakonec hosté, kteří dokázali v závěru první dvacetiminutovky skórovat po pěkné akci, kterých jsme dnes viděli opravdu málo. Úvodní branku zápasu vstřelil Jan Mandát.

Hokejové trápení obou týmů pokračovalo i v druhé třetině. Písku se však podařilo srovnat krok, když Josef Vlk zakončil takřka do prázdné branky po střele svého spoluhráče při přečíslení dva na jednoho. Do závěrečného dějství tak oba dnešní soupeři vstoupili za stavu 1:1.

Závěr utkání zvládli lépe hosté z Vysočiny. Po ubráněném oslabení pět na tři uklidil kotouč do prázdné branky Lukáš Jícha a pár minut před koncem třetí třetiny parádně zakončil individuální akci Jan Mandát. Písečtí sice v poslední minutě snížili zásluhou Dominika Točíka, ale více už nestihli. Dukla tak zaslouženě zvítězila v poměru 3:2.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (trenér IHC Písek): Včerejší utkání v Havlíčkově Brodě nás stálo hodně sil. V prvních dvou třetinách jsme nehráli zrovna excelentně. Ztrátu jsme začali dohánět až ve třetí části. Jihlava hraje tvrdý a neúprosný hokej, dobře bruslí. Dnes jsme neměli ani štěstí v koncovce. Smůla byla v přesilovce pět na tři, kdy jsme netrefili prázdnou branku. Neproměňovali jsme šance, které jsme měli. Na dva góly se dnešní utkání nedalo vyhrát.