4:2
(2:1, 1:1, 1:0)

23.11.2012 / Diana Váňová

23.11.2012 18:00, Extraliga staršího dorostu - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Mandát M., Čermák, Košař, Port, Žuček, Půža, Brussmann - Anděl, Jícha, Mandát J. - Beran, Bambula, Balaštík - Hotař, Dvořák, Vykouk
4

IHC Králové Písek

Mazuch - Červinský, Hřebíček, Kajtman, Hanus, Koutenský, Hájek - Vlk, Suchan, Schwamberger - Točík, Holub, Volf - Marcilis, Duchoň, Šuhaj
2
Branky a nahrávky: 1. Anděl (Čermák), 10. Balaštík, 32. Jícha (TS), 60. Anděl (Čermák) - 20. Koutenský (Točík), 35. Hřebíček (Schwamberger). Rozhodčí: Humpolíček - Klein, Mlčoch. Vyloučení: 10:9, navíc Volf (PIS) 5 min + trest do konce utkání, Hřebíček (PIS) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 47. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Domácí vstoupili do zápasu velice úspěšně, již v první minutě se radovali z gólu, když Lukáš Anděl tečoval střelu Romana Čermáka od modré až za záda píseckého Mazucha. I poté předváděli Jihlavští pohledný hokej. Ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal Vojtěch Balaštík, který střelou do šibenice navýšil skóre utkání - 2:0. Hra byla i nadále ovlivněna častými vyloučeními. V poslední minutě se ve vlastním oslabení prosadil také Písek. Hostům se povedlo vyvézt kotouč až ke Svobodovi a v podstatě z ničeho vytvořit šanci. První střelu ještě jihlavský gólman pokryl, po skrumáži mu však puk do branky dorazil David Koutenský.

Začátek druhé třetiny patřil Dukle, která neustále dotírala před Mazuchovou brankou. Písecký gólman však zůstával pozorný a vytrvale kazil jihlavské snahy o dvougólový odskok. Toho se domácí dočkali ve 32. minutě, kdy bylo nařízeno trestné střílení za podražení. Nájezdu se ujal Lukáš Jícha – počkal si na pohyb gólmana a poté už se nemohl mýlit. Dukla se však z branky neradovala dlouho. Ve 35. minutě hosté využili přesilovou hru – Milan Hřebíček využil zakrytého výhledu jihlavského strážce branky a propasíroval puk do sítě. Hosté měli v další minutě obrovskou šanci vyrovnat, Svoboda však svůj tým podržel a i přes tlačenici před brankou dokázal zakročit betonem. Aktivita hostů neopadala, ale zakončení jim chybělo.

V poslední dvacetiminutovce se bojovalo doslova o každý metr ledu. Hru přerušovala častá vyloučení, která také ovlivnila její celkový obraz. V 51. minutě se do větší šance dostal Jan Mandát, jeho střela totiž vypadla Mazuchovi z lapačky. Jihlavský útočník a ani nikdo z jeho spoluhráčů se však k dorážce neměli. Písek v závěru vyzkoušel i hru bez brankáře, ovoce to ale nepřineslo. Naopak Lukáš Anděl uklidnil domácí tým gólem do prázdné branky.

Jihlava tak i potřetí v sezóně porazila Písek, v tabulce ho o bod přeskočila a dostala se tak na druhé místo. Dalším soupeřem dorostenců bude v sobotu Hradec Králové, který figuruje na šesté příčce a na Jihlavu nyní ztrácí 13 bodů.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsme velice bojovné utkání. Měli jsme řadu šancí v první třetině, kdy jsme vedli 2:0. Mohli jsme dát, jak se říká, uklidňující gól, bohužel se nám to nepodařilo a dvacet sekund před koncem první části jsme dostali kontaktní branku, která soupeře trochu posadila do sedla. Od 21. minuty jsme viděli hodně bojovné utkání z obou stran. Já si moc cením toho, že jsme utkání ubojovali a tři body zůstaly doma. Musíme to brát tak, že jsme jsme de facto porazili druhý tým tabulky. Za to klukům do kabiny patří veliký dík.