0:4
(0:2, 0:0, 0:2)

08.12.2012 / Jitka Čechová

08.12.2012 12:00, Extraliga staršího dorostu - 26. kolo

BK Mladá Boleslav

Ašenbrenner - Groer, Herciq, Nastoupil, Nedbal, Plíšek, Semrád, Tržický - Černý, Krupička, Borovec, Ďurač, Eftimov, Skořepa, Marks, Sedmík, Durdil
0

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Čermák, Kochánek, Pospíchal, M. Mandát, Port, Žuček - Severa, J. Mandát, Balaštík, Dvořák, Mahút, Bambula, Beran, Jícha, Anděl
4
Branky a nahrávky: 9. Jícha (Anděl, Čermák), 18. Jícha (J. Mandát, Čermák), 41. Anděl (Severa), 45. J. Mandát (Mahút). Rozhodčí: Jebavý - Špringl, Kettner. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 18:33. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

První třetina nepřinesla bůhvíkolik šancí, ale pokud někdo z toho mála dokázal těžit, byla to určitě Jihlava. Nutno podotknout, že na rozdíl od Mladé Boleslavi hrála v první třetině hned tři přesilovky. Tu první sice nevyužila, ale z tlaku, kterých si i po jejím vypršení ještě dokázala udržet, už gól padl. Po obkroužení Ašenbrennerovy klece zasunul podél tyče Lukáš Jícha.

Druhé vyloučení Tržického Boleslavští přestáli a navíc si následně sami připsali dvě solidní šance. V jednom případě udělal chybu jihlavský brankář, když si příliš vyjel, ale nakonec puku do cesty přece jenom beton postavil. Zasahoval i podruhé, to když se až před něj prosmýkl Ďurač. Nedáš – dostaneš opět zafungovalo, když se podruhé trefil Jícha. Tentokrát přímo v přesilovce. Domácí hráli poprvé v početní výhodě až v závěru dějství, neúspěšně.

Druhá třetina góly nepřinesla. V útočném pásmu podstatně častěji operovala Jihlava, které díky dvougólovému vedení působila jistějším dojmem. Jan Mandát – opět v přesilovce – zahrozil hned nadvakrát, nejprve nastřelil tyčku a potom se ještě trefil do Ašenbrennerovy masky. Svoboda měl na druhé straně podstatně méně práce, zákroky si vlastně připsal až po vyloučení spoluhráče Anděla. Ani šikovná střela Skořepy ale domácím trn z paty nevytrhla.

Na obou stranách pak padlo ještě po jednom vyloučení a jestli z toho někdo něco dohromady měl, byla to spíš Dukla, která hrozila i ve vlastním oslabení. Bambula i Jícha dali v krátkém sledu Ašenbrennerovi poměrně zabrat a jestli někdo držel akcie Bruslařského klubu stále ve hře, byl to právě jeho brankář.

Úvod třetí periody si Boleslavští určitě představovali jinak. Místo tlaku, o který se měli logicky pokusit, dostali hned po 20 sekundách hry přes prsty. Lukáš Anděl totiž efektivní střelou poslal svůj tým už do třígólového vedení. A než se Středočeši stačili rozkoukat, lovili kotouč ze sítě i počtvrté. Jan Mandát bez větších potíží zvedl puk nad Ašenbrennerovo rameno.

Jihlava měla zápas poklidně dohrávat, což se jí vzdor tomu, že následně čtyřikrát faulovala, také dařilo. Svěřence trenéra Křivohlávka, kteří se stále potýkají se zraněními a nemocemi, se nedokázali pustit do jakéhokoliv odporu a hosté tak bez jediného zaškobrtnutí dokráčeli až do konce.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, trenér BK Mladá Boleslav: Utkání se mi samozřejmě nehodnotí nijak dobře. Bohužel se tenhle komentář hodí na prakticky každý náš zápas v poslední době. Nějací kluci, co byli zranění, se nám vrátili, jenže vzápětí dva tři zase odejdou. Ta sestava je nestabilní, pořád něco měníme. Ale na to se asi nemůžeme vymlouvat. Celá hra začíná v obraně a v té děláme hrubé chyby, které soupeř gólově trestá. V první třetině jsme sice dvakrát inkasovali, ale pak jsme přestáli tu druhou. Je škoda, že nás to nepostavilo na nohy. I když jsme si v kabině říkali, že to hodíme za hlavu, že začneme znovu, tak to prostě nepřišlo. Naopak jsme hned v prvním střídání dostali gól na 3:0 a všechno bylo pryč.