1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

06.09.2012 / Lukáš Chuchválek

06.09.2012 18:00, Extraliga juniorů - 1. kolo

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Kurka, Vrba, Kulhánek, Kulich, Čeček, Souček, Bartoš, Puškár - Marek, Koudela Jankovský - Chvátal, Bičiště, Podsedníček - Semirád, Březina, Rovný - Školoud, Němec, Dostálek
1

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Zadražil, Pavlas, Tobola P., Dundáček, Tobola H., Žáček, Březka - Horký, Zídek, Vala - Přidal Mikeš, Kuchta - Štěpán, Střecha, Gregar - Lupač, Vlček
2
Branky a nahrávky: 21. Kulhánek (Kulich, Bičiště) - 3. Vala (Zídek, Horký), 22. Přidal (Mikeš). Rozhodčí: Smitka - Hejl, Kis. Vyloučení: 7:3, navíc Podsedníček (MBL) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Domácím se počáteční aktivita vymstila, protože už ve druhé minutě usedl David Kulich na trestnou lavici a hosté nelenili. O necelou minutu později hráči z Vysočiny několikrát objeli Sejpalovu bránu a Jiří Vala zakončil z nulového úhlu. Puk se odrazil od Sejpalova betonu k překvapení všech do brány.

Po tomto gólu se začala Boleslav více drát dopředu, ale hostující obrana jim nedovolovala příliš Šťastného bránu ohrozit, natož vstřelit gól. Hosté mohli navíc zvyšovat, kdyby předvedl v 15. minutě více chladnokrevnosti Štěpán Zídek a Roman Mikeš, kteří šanci při svých brejcích odmítli. V poslední minutě své šance promarnili i domácí, když Koudela netrefil z blízka bránu a o chvíli později skvělou souhru nedotáhli do konce jeho spoluhráči.

Na začátku druhého dějství zaskočili Boleslavští soupeře svou aktivitou a mohli se radovat z vyrovnání díky Kryštofovi Kulhánkovi, který poslal puk Šťastnému za záda rovněž z velmi ostrého úhlu. Tento gól byl dost podobný úvodní brance. Domácí se však z této trefy neradovali dlouho, neboť Dukla zařadila vyšší rychlost a ve 22. minutě opět poodskočila na rozdíl jedné branky. Asi minutu ostřelovali Sejpalovu branku a využívali individuálních chyb boleslavských obránců, až se trefil Patrik Přidal.

Domácí se však se ztrátou vyrovnaného stavu nechtěli smířit a David Kulich vyslal od modré dělovku, jež těsně minula Šťastného branku. Podobně selhali i ostatní. Hra nabrala vysoké tempo a hrálo se nahoru dolů s množstvím střel a akcí. Územní převahu měla sice Boleslav, avšak její střelecké pokusy se minuly účinkem.

Do poslední třetiny vstoupili aktivněji hosté, kteří tak zamezili tomu, aby se zopakoval začátek předešlé části. Navíc sami mohli několikrát skórovat. Patrik Přidal dokázal zmást domácí beky natolik, že mohl uniknout, ale nechal se v poslední chvíli dohnat. Tobola se Střechou dopadli podobně, ale jejich pokus Sejpala dost protáhnul. Tyto akce byly celkem ojedinělé, jinak se hrálo převážně bojovně s tím, že Jihlava potřebovala udržet svůj malý náskok a Boleslav musela vstřelit gól.

Úspěšnější v tomto směru byli hosté, kteří v mnoha momentech doslova zamkli svou modrou čáru, takže se Boleslavští dostávali těžko před Šťastného, někdy napadali soupeře už na jeho vlastní modré. Občas však nebezpečnou šanci měli, když například v 50. minutě Semirád svou nepříjemnou zvednutou střelou trefil rameno dukelského brankáře. Hráli dost na riziko a o minutu později se jim to málem vymstilo, když si Zídek, Lupač a další dva hráči dělali v útočném pásu, co chtěli. Gólem však jejich po sobě jdoucí akce neskončily.

Boleslav v závěru doplatila na nedisciplinovanost a dvě minuty před koncem hrála v oslabení, kdy málem inkasovala, když Hynek Tobola od modré čáry pálil prudce těsně vedle. Po vypršení trestu sice domácí mohli vyvinout tlak na soupeře, ale už bylo pozdě. Navíc Dukla opět dobře kryla pokusy o průnik do jejich pásma. Utkání tedy skončilo 2:1 pro Jihlavu, která zahájila sezónu tříbodovým ziskem. Boleslav ze zápasu odchází s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, trenér BK Mladá Boleslav - Toto utkání se mi špatně hodnotí, prohráli jsme 1:2 díky vlastním chybám, protože ve druhé minutě jsme si v oslabení dali vlastní gól. Po vyrovnání místo toho, abychom soupeře dostali pod tlak, jsme hned inkasovali po situaci, kdy byli dva naši hráči za bránou a před bránou byl další hráč, který to tam došťouchal. Díky naší nedůslednosti jsme se porazili sami. Bylo vidět, že soutěž začíná, a obě mužstva byla nervózní a jednotlivci dělali v herní činnosti plno chyb. Nezbývá, než pogratulovat soupeři.

Štěpán Moravec, trenér Dukly Jihlava - Pro nás to bylo těžké utkání, byl to hodně vyrovnaný duel. My jsme se dostali do vedení takovým dost šťastným gólem v přesilové hře. Boleslav podobně šťastným gólem vyrovnala a my jsme naštěstí dokázali rychle odpovědět. Myslím si, že jsme tlak Mladé Boleslavi ve třetí třetině přestáli a plnili to, co jsme si řekli. Díky tomu jsme zápas dotáhli do vítězného konce.