4:3sn
(1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)

08.09.2012 / Vojtěch Vopat

08.09.2012 12:00, Extraliga juniorů - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Zadražil, Pavlas, Tobola P., Dundáček, Tobola H. Žáček, Březka - Vala, Mikeš, Přidal - Prokš, Střecha, Horký - Štěpán, Vlček, Lupač - Kuchta, Gregar, Vantuch
4

HC Slovan Ústí nad Labem

Petrásek - Holeček, Smetana, Grin, Vegner, Ságer, Zdvořáček, Neumann, Málek - Štěpánek, Hanzl, Pořický - Musil, Kubáč, Fojt - Janák, Piewak, Bačák - Strnad, Jindřich
3
Branky a nahrávky: 12. Mikeš, 23. Horký (Střecha, Vantuch), 23. Tobola H. (Mikeš), rozhodující nájezd Horký - 18. Kubáč (Grin, Vegner), 53. Hanzl, 59. Hanzl. Rozhodčí: Blecha - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Úvod sobotního utkání juniorů se více podařil jihlavským hráčům. I přes dvě vyloučení domácích se více držela hra u brány hostů. V polovině první dvacetiminutovky došlo k nedorozumění při předávce puku v kruhu u gólmana hostů, čehož využil Roman Mikeš, který poslal kotouč ke vzdálenější tyčce Petráskovy brány. K závěru třetiny měli ještě příležitost hosté. Ondřej Kubáč se po přihrávce od Jakuba Grina ocitnul sám před domácím brankářem Šťastným. Kotouč mířený na tyčku nakonec skončil odrazem za zády gólmana - 1:1.

Tři minuty po začátku prostřední části zápasu se radovali domácí. David Horký si položil brankáře a pak už pouze kotouč přeletěl jeho ležící tělo. Neuběhla ani minuta a Jihlava se radovala znova. Petr Strnad odjel na trestnou lavici za hákování, čehož využil Hynek Tobola. Po přihrávce od Romana Mikeše posílá puk pod beton brankáře Petráska - 3:1. Slovan měl ještě příležitost, když na trestnou lavici odjel domácí Filip Březka za nedovolené bránění, ale všechny akce se podařilo Šťastnému zlikvidovat.

Poslední dvacetiminutovka patřila hostům. Prvně se Martin Hanzl dostal před lehce zmateného Šťastného a následně poslal puk do prázdné brány. Dvě minuty před koncem třetiny odjel na trestnou lavici ještě Marek Prokš a hosté toho využili. Martin Hanzl opět střílel na domácího brankáře, tentokrát se mu podařilo poslat kotouč nad beton jihlavského gólmana – 3:3.

Ani prodloužení ovšem o vítězi dnešního zápasu nerozhodlo a tak museli přijít nájezdy. David Horký se jako jediný trefil za záda Petráska a tak o vítězi rozhodl. Domácí Dukla tedy nakonec vyhrála za stavu 4:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (trenér Ústí): „Dvě třetiny jsme vypadali, jako kdybychom hokej hráli poprvé a až třetí třetinu jsme se probudili."

Štěpán Moravec (trenér Jihlavy): „Minimálně první dvě třetiny jsme Ústí přehrávali a zaslouženě jsme vedli. Po dvou individuálních chybách našich obránců jsme dvě branky dostali. Jsem rád, že jsme vyhráli nájezdy, ale mrzí mě, že jsme zápas nerozhodli už ve třetí třetině."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie