2:1
(0:1, 2:0, 0:0)

27.09.2012 / Miroslav Mayer

27.09.2012 18:30, Extraliga juniorů - 7. kolo

Banes Motor České Budějovice

Bláha - Kolařík, Škopek, Prokop, Kříž, Janásek, Plášil, Pícha - Záhora, Švihálek, Zvoník - Rob, Ciboch, Pašek - Bílek, Trummer, Turek - Svoboda, Reiniš, Brabec
2

HC Dukla Jihlava

Fučík - Pavlas, Tobola, Březka, Polívka, Dundáček, Jícha, Žáček - Kuchta, Gregar, Lupač, Štěpán, Pěška, Prokš, Zídek, Střecha, Přidal, Horký
1
Branky a nahrávky: 33. Rob (Kolařík), 34. Záhora (Zvoník) - 17. Prokš (Gregar). Rozhodčí: Dvořák - Flégl, Jindra. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 173. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

V úvodu zápasu byli Jihočeši aktivnější a snažili se dát co nejdříve branku. První přesilovku Dukly odehráli domácí před brankou Dukly. Ovšem jejich vlastní přesilovka jim už tak nešla. Ze své převhay však Jihočeši nevytěžili ani žádnou větší šanci. Duklu nakopla druhá přesilovka, která ji dostala do tempa. Sevřela domácí před Bláhou a ani po skončení přesilovky jim nedala vydechnout. Nejprve se v šanci ocitl David Horký a to ještě Bláha stačil zasáhnout. O chvíli později se s pukem před brankáře natlačil Marek Prokš a zasunul puk po ledě mezi betony Bláhy. Dukla nadále diktovala tempo hry a domácí se již k ničemu nedostali. Po první části tak Dukla vedla 1:0, protože si dokázla vytvořit šance a jednu proměnit.

Ve druhé části byl k vidění o třídu lepší hokej, než v první části. Hlavní zásluhu na tom měli domácí, kteří zlepšili hru a tlačili se více před Fučíka. První velkou šanci měl Michal Švihálek, který si krásně najel na přihrávku na modrou a jel sám na Fučíka. Ten se ovšem vyznamenal. Další šance Jihočechů už znamenala branku. Luboš Rob zůstal zapomenutý u tyčky, kde ho našel Kolařík. Rob neváhal a trefil odkrytou branku. Domácí i nadále měli tlak a povedlo se jim dát i další branku. Jejím autorem byl Martin Záhora, který na třikrát dopravil puk do branky. Za hosty zahrozil Tomáš Střecha, který trefil dobře postaveného Bláhu. Po dvou třetinách vedli Budějovičtí 2:1.

Závěrečná část zápasu patřila Dukle. Ta se snažila o vyrovnání a tlačila Jihočechy před Bláhu. Pěška trefil v prázdné brance jen domácího obránce Prokopa. Střelu Polívky Bláha stačil vyrazit. V mlýnici před Bláhou byl hodně aktivní Jícha. Domácí se dostali před Fučíka jen sporadicky, aby si mohl Bláha na chvíli oddychnout. Dukla se hodně snažila o vyrovnání, ale domácím, se i s kouskem štěstí, povedlo výsledek udržet. Při závěrečném power-play ještě mohli domácí i branku přidat.

Ohlasy trenérů

Aleš Krátoška (trenér Českých Budějovic): Zápas byl napínavý až do poslední sekundy. Druhou třetinu jsem zaslouženě vyhráli, když se nám povedlo dát dvě branky i naše hra byla dobrá. Ve třetí třetině jsme se trochu zalekli a bránili jsme výsledek. Kluci se snažili, trochu na úkor účelnosti a dělali stoustu chyb. Jsme rádi, že body zůstali doma a budeme se snažit připravit se na další zápas.

Štěpán Moravec (trenér Dukly Jihlava): Z naší strany je to velké zklamání, protože jsme byli celý zápas lepší. Bohužel jsme si vybrali dvě minuty smůly, kdy jsme byli nedůrazní před vlastní bránou a stálo nás to dva góly a vlastně tři body. Kromě těchto dvou minut jsme byli silnější na puku, měli jsme i četnější střelbu, potýkáme se ale s nízkou produktivitou v koncovce. Poslední dvacetiminutovku jsme odehráli jen na polovině soupeře. Ke konci jsme zkoušeli hrát power-play, dostali jsme i výhodu přesilové hry šest na čtyři, měli jsme tam několik šancí, bohužel, nám to do brány nespadlo. Na klucích je vidět, jak moc chtějí, snaží se, makají, vypracují si šance, ale nedokáží se prosadit v koncovce. Na jeden vstřelený gól se vyhrát nedá.