3:2
(1:0, 1:0, 1:2)

11.10.2012 / David Suchý

11.10.2012 18:00, Extraliga juniorů - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Zadražil, H. Tobola, Polívka, P. Tobola, Dundáček, Jícha - Gregar, Mikeš, Prokš - Horký, Vala, Přidal - Kuchta, Střecha, Štěpán - Vlček, Vantuch
3

Berani Zlín

Svoboda - Talán, Urbanec, Janota, Macharáček, Strojil, Zbořil - Matula, Sedláček, Haloda - Kovařík, Popelka, Kundera - Janeba, Doležálek, Al Muaqet - Mika, Skočík, Kratochvíl
2
Branky a nahrávky: 5. Kuchta (Štěpán, Dundáček), 26. Gregar, 46. Vala (Jícha) - 57. Kovařík (Zbořil), 60. Kovařík (Popelka, Kundera). Rozhodčí: Jeřábek - Dřínovský - Měkýš. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

Že mají domácí chuť s nepříznivou sérií něco udělat, předváděli od první minuty a první pětiminutovku nepustili Zlín do žádné akce. Z tlaku následovala branka. V čase 4:40 dala Dukla první branku. Když Štěpán poslal na středu puk na rozjetého Petra Kuchtu všichni čekali, že situaci 2 – 1 bude řešit nahrávkou zpět do prázdné branky. Ale když mladý útočník přejel modrou čáru a poslal rychlý pas zpět Štěpánovi, tak obránce puk smolně tečoval a ten projel pod brankařem až za brankovou čáru – 1:0. Poté se ještě musel blýsknout Svoboda proti střele Mikeše a na druhé straně předvedl ledové nervy Fučík proti útočícímu Alovi.

Branka hostů mohla začít druhou třetinu. Když na Fučíka uháněl sám Skočík, všichni čekali co udělá. Fučík se, ale naznačením zmást nenechal a vytěsnil nedotaženou backhandovou kličku mimo 3 tyče. Zato na druhé straně už brankař zpytovat svědomí mohl. Skóre se opět měnilo a opět pod taktovkou domácích. Martin Gregar,který po utrženém hitu vlétl na obránce, obral ho o puk, počkal si až se brankař pohne a klinicky přesnou střelou o tyč nedal Svobodovi šanci – 2:0. Šanci na branku měl i Prokš, který ale výborný pas na levý kruh nevyužil a přestřelil. Domácí se tlačili za prvním vítězstvím po šesti zápasech a mohl je k němu přiblížit Horký. Ten, ale tváří v tvář Svobodovi selhal a díky parádnímu dvojzákroku zlínské dvaačtyřicítky zůstalo skóre stále 2:0.

Pokračující hlad po brankách byl vidět na hráčích Jihlavy, kteří se dál hnali před Svobodu. Probíhala 46. Minuta když Dukla měla čtyřminutovou přesilovou hru. V ní fauloval ještě jeden z hostů, a tak Jihlava dostala možnost přesilové hry 5 na 3. Tu také využila. Po velikém závaru dokázala Dukla přeci jenom proměnit a to z hole Jiřího Valy – 3:0. Dukla jako by se bála o výsledek a stažená ve svém pásmu dávala šance hostům. V závěru se jí to krutě nevyplatilo. Při faulu Vlčka, Psg zatlačilo domácí do pásma až z toho vyústilo snížení. Pumelicí z kruhu snížil Lubomír Kovařík – 1:3. A bylo ještě hůř. V čase 59:09 zadělal na drama střelou z mezikruží Lubomír Kovařík – 2:3. I přes hektický závěr se, ale domácím podařilo vyhrát a zvítězili tak po šesti prohrách.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): „Dneska pro nás důležitý 3 body. Snad už jsme to konečně zlomili. Výborná první třetina, kdy jsme soupeře k ničemu nepustili. Trošku jsme polevili v té druhé, nicméně jsme pořád měli navrch. V té poslední jsme se trošku zatáhli, abychom ten výsledek udrželi. Nicméně škoda těch posledních dvou minut, kdy jsme přestali úplně hrát. Bohužel je vidět, že neumíme hrát pod tlakem a budeme muset na tim zapracovat. Zapracovat na psychice hráčů.

Robert Svoboda (PSG Zlín): „Měli jsme špatný vstup do utkání, soupeř byl první třetinu lepší, hrál hodně obětavě a také nás přestřílel. V prostřední části se hra srovnala, ale nedali jsme branky a po našich individuálních chybách soupeř zvýšil na 2:0. V závěru jsme ještě měli šance na vyrovnání, ale domácím dnes skvěle zachytal brankař, kterému pomohli hráči svou obětavostí. Rozhodla čtyřminutová přesilovka, ve které Jihlava zvýšila na 3:0. Každopádně je to pro nás ztráta, protože jsme přijeli pro tři body.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie