3:4p
(0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)

18.10.2012 / Vlasta Hledíková

18.10.2012 18:00, Extraliga juniorů - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Zadražil, Tobola H., Dundáček, Jícha, Polívka, Tobola P. - Vantuch, Pěška, Prokš - Horký, Gregar, Přidal - Kuchta, Střecha, Štěpán - Lupač
3

HC Sparta Praha

Bílek - Skřivánek, Březina, Müller, Bodnár, Vacek, Bílek, Veselý - Procházka, Brzobohatý, Škop - Matějček, Brém, Eis - Pokorný, Arnošt, Sekerka - Slavíček
4
Branky a nahrávky: 37. Přidal (Gregar, Jícha), 39. Střecha (Štěpán , Lupač ), 54. Prokš (Pěška) - 15. Procházka (Skřivánek ), 40. Škop (Brzobohatý), 44. Matějček (Brém, Sekerka ), 63. Matějček (Brzobohatý). Rozhodčí: Jeřábek - Černý, Dřínovský. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

V první třetině byla Dukla aktivní. Gólman hostí zlikvidoval několik nebezpečných akcí, které se mladým hráčům Dukly nepodařilo proměnit. Po první třetině odcházeli hosté do šaten s jednobrankovým náskokem zásluhou Martina Procházky - 0:1. Hostující David Skřivánek nastřelil puk před bránu, tam se ve skrumáži nejrychleji zorientoval právě Procházka, který dorazil puk do odkryté klece.

Druhá třetina přinesla do utkání mnoho zvratů. Díky výborné práci gólmanů na obou stranách kluziště se skóre dlouho neměnilo. Ve vlastním oslabení se hráč Sparty Tomáš Brém dokázal osvobodit a nadělal tak mnoho starostí domácí obraně. V posledních pěti minutách druhého dějství se ovšem stav měnil hned třikrát. O první změnu se postaral Patrik Přidal, který se trefil do odkryté brány Pražanů - 1:1. Po dvou minutách následovala střela Tomáše Střechy, která skončila za zády hostujícího strážce brankoviště, na světelné tabuli svítilo skóre 2:1 ve prospěch domácích hokejistů. Soupeř se ovšem s tímto stavem nespokojil a odpověď přišla ještě před koncem třetiny, kdy Fučíka prostřelil Luděk Škop - 2:2.

Na začátku posledního dějství ohrozili junioři z Jihlavy Pavla Bílka několika nebezpečnými akcemi. Gólman Sparty byl velmi pozorný a do brankoviště nepustil ani jednu z těchto ran. Ve třetí minutě poslední části z protiakce pokořil gólmanskou jedničku Jihlavy pro toto utkání Martin Matějček - 3:2. V této části hry měli domácí několik šancí, které prověřili pozornost brankáře hostí. V 53. minutě se opět měnilo skoré zásluhou Marka Prokše. V posledních minutách základní hrací doby už se nic zásadního nestalo, proto utkání dospělo až do prodloužení. Do jeho začátku vstoupili hosté v oslabení kvůli faulu Dominika Müllera. V prodloužení byli hosté aktivnější, což se jim vyplatilo - Martin Matějček za pomoci Brzobohatého rozhodl utkání, které nakonec skočilo 4:3 ve prospěch hostů.

Juniorští hráči z krajského města Vysočiny dokázali napravit nepovedený vstup do utkání a srovnat se soupeřem krok. I když měli na začátku prodloužení početní výhodu, vítězství, a tím i dva body do tabulky, se jim získat nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Kromě prvních deseti minut jsme byli horším týmem. Za to, co jsme předvedli, můžeme být rádi za bod. Hráči to mají v hlavách, dvakrát se vyhrálo, ale dneska tam nebyla jiskra. Musíme dále pracovat a zlepšovat to.

Jiří Zelenka (HC Sparta Praha): Dva body jsme potřebovali. Výkon nebyl ideální, dělali jsme hrubé chyby a tím jsme vytvářeli příležitosti pro domácí. V dalších zápasech se musíme vyvarovat hrubých chyb v obraně. Doufám, že to dokážeme odstranit, abychom neztráceli body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie