0:3
(0:0, 0:1, 0:2)

25.10.2012 / Tomáš Lysý

25.10.2012 18:00, Extraliga juniorů - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Zadražil, Dundáček, Jícha, Tobola, Čermák, Polívka, Žáček - Horký, Zídek, Prokš - Gregar, Střecha, Pěška - Kuchta, Vantuch, Lupač - Vlček, Štěpán
0

HC Vítkovice Ridera

Svoboda - Hawlík, Bail, Sedlák, Kovář, Deutsch, Jonáš, Cabák - Richter, Němec, Řehák - Walker, Hudeček, Blahuta - Tomi, Bumbál, Chvostek - Pasker, Česlík, Král
3
Branky a nahrávky: 29. Sedlák (Kovář, Němec), 48. Richter (Němec, Řehák), 56. Němec (Blahuta, Richter). Rozhodčí: Polák - Černý, Reich. Vyloučení: 7:6, navíc Horký (JIH) 10 min. OT. - Sedlák (VIT) 10 min. OT., Walker (VIT) 10 min. OT. + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili lépe hokejisté Vítkovic, kteří si také připsali první střelu na domácího gólmana Fučíka. Byla to však Dukla, která hrála první přesilovou hru. S ní však jihlavští hráči naložili špatně a prakticky neohrozili Svobodu v brance hostů. Krátce po úspěšně zvládnutém oslabení měli výhodu jednoho muže v poli také Vítkovičtí. S touto početní výhodou naložili o něco lépe a usadili se před brankou domácích. Nebezpečná byla hlavně tečovaná střela Sedláka, která šla jen o centimetry vedle. Jihlava nakonec oslabení také zvládla a začala být v utkání aktivnější. Vítkovickým v jejich další přesilové hře nedovolila téměř nic. V závěru první třetiny předvedli dvě hezké akce Pěška se Střechou. Nejprve prvně jmenovaný hráč našel Střechu na útočné modré, domácí útočník si nabruslil mezi kruhy, ale jeho střela byla nepřesná. O pár minut později ukázali oba podobnou kombinaci, ale na Pěškovu přihrávku před gólmana Svobodu domácí útočník o malý kousek nedosáhl. I proto se v první třetině stav zápasu neměnil.

Jak domácí zakončili první třetinu, tak začali tu druhou. Aktivně napadali vítkovické hráče, což přineslo ovoce v podobě přesilové hry. Hosté se ale ubránili a naopak při vlastní početní převaze jednoho muže na ledě ukázali, jak lze snadno tuto výhodu využít. Erik Němec vyhrál buly pro Lukáše Kováře, ten našel na modré čáře volného Adama Sedláka, který tvrdou a hlavně přesnou střelou vymetl všechny pavučiny levého horním rohu jihlavské branky - 0:1.

Krátce po obdržené brance měla Dukla velkou příležitost k vyrovnání. Během jedné minuty byli vyloučeni dva hostující hráči a Jihlava hrála šedesát tři vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři. V ní byl aktivní zejména domácí obránce Zadražil, jenže Svoboda jeho dvě střely zneškodnil. Zanedlouho si stejnou početní převahu, navíc o dvacet jedna vteřin delší, zkusili také hokejisté Vítkovic. Výsledkem byla velká příležitost hostů, kteří tak dlouho kombinovali před brankou Dukly, až se jeden z jejich hráčů dostal ke střele. Následná dorážka projela přes půl brankoviště a nechybělo málo, aby puk skončil podruhé v domácí síti. Ke konci třetiny hráli Jihlavští ještě jednu přesilovou hru, jenže ta se jim vůbec nepovedla. Hráči s Ježkem na hrudi téměř neohrozili branku hostů, takže před poslední třetinou šli do šaten spokojenější hráči Vítkovic.

Třetí třetina již byla ve znamení aktuálně třetího celku extraligové tabulky juniorů. Hosté byli dlouhé minuty nastěhováni před domácím gólmanem a jen díky jeho výborným zákrokům se vývoj zápasu neměnil. Při dalším oslabení Dukly však už gól padl. Erik Němec nahrál zpoza branky najíždějícímu Karlu Richterovi, který i s troškou štěstí prostřelil Fučíka - 0:2. Od této chvíle již Vítkovice kontrolovaly hru a byly lepším týmem. Konečnou podobu výsledku stanovil Erik Němec, když se po nahrávce od Martina Blahuty dostal do rychlého protiútoku - 0:3.

Poslední minuty utkání se nesly ve vlažném tempu. Jihlavští již neměli sílu ani na čestný úspěch a prioritou hostů bylo ohlídat Svobodovi čisté konto. To se jim také povedlo. Dukla jen potvrdila, že se jí tuto sezonu domácí utkání nedaří, naopak hosté prodloužili sérii vítězných zápasů na osm.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): První třetina byla z naší strany dobrá a hráli jsme to, co jsme chtěli. Soupeř nás asi trochu podcenil, což bylo vidět při rozcvičení před zápasem. Druhá třetina už byla vyrovnaná, bohužel z naší strany tam byla nevyužitá přesilovka pět na tři a osobní trest našeho hráče na deset minut, čímž se nám rozhodila základní sestava. Třetí třetina už byla z naší strany horší a dostali jsme další dva góly.

Jakub Petr (HC Vítkovice Steel): My jsme sem dnes přijeli v silnější sestavě. Měli jsme sérii výher a hráče jsme na to upozorňovali, aby nepodlehli uspokojení. Ve druhé třetině jsme měli dost vyloučených, to bylo dáno možná právě tím uspokojením. Třetí třetina ale už byla dobrá. Jihlava je kvalitní tým, my máme tři body, takže až na druhou třetinu panuje spokojenost.