3:4sn
(1:0, 2:0, 0:3 - 0:1)

27.10.2012 / Luboš Olszar

27.10.2012 12:00, Extraliga juniorů - 16. kolo

HC Oceláři Třinec

Svoboda - Běhal, Pisarik, Bezuška, Kurzok, Valíček, Hurtík - Bajtek, Kasperlík, Mach, Pargáč, Šjafotdinov, Ohera, Vyčesaný, Franek, Juhász, Matuš, Bartoň, Jaroš
3

HC Dukla Jihlava

Fučík - Tobola, Polívka, Jícha, Dundáček, Žáček - Kuchta, Gregar, Lupač, Štěpán, Vantuch, Pěška, Vlček, Prokš, Zídek, Horký
4
Branky a nahrávky: 15. Matúš (Běhal), 28. Hurtík (Matúš, Jaroš), 39. Jaroš (TS) - 52. Zídek (Dundáček), 56. Prokš (Polívka, Zídek), 60. Horký (Dundáček, Zídek), rozhodující nájezd Pěška. Rozhodčí: Husička - Smilek, Lotko. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 49:40. Průběh utkání: 3:0, 3:4.

Průběh utkání

Do utkání nastoupili lépe hosté, kteří se prakticky ihned po úvodním buly vrhli o útoku a zatápěli třineckým hráčům. Jejich vysokou aktivitu sice zastavilo vyloučení, avšak hra v oslabení jim neudělala sebevětší problém a dvě minuty dokázali efektivně ubránit. Po této přesilové hře Třince se pak hrál vyrovnaný zápas, ve kterém jsme mohli vidět pár slibných šancí na obou stranách. Druhou přesilovou hru už Oceláři dokázali využít rychle během osmi sekund. Radim Matúš tečoval střelu Jiřího Běhala, která odrazem od levé tyče branky zapadla až za záda Tomáše Fučíka.

I přes znova aktivnější hostující tým přinesla druhá periody góly pouze do branky Dukly. Pavel Hurtík se nejprve předvedl tvrdou střelou od modré čáry, která se zatřepotala až v síti jihlavské branky. Proti této přesné ráně byl brankář hostů, Tomáš Fučík, bezmocný. V závěru třetiny byl v gólové šanci faulován Tadeáš Jaroš a rozhodčí tak nařídili trestné střílení. Jaroš si během nájezdu rozpohyboval gólmana hbitými pohyby a zakončil mezi betony Fučíka, 3:0.

Ve třetí dvacetiminutovce hosté zahájili stíhací jízdu za vyrovnáním. Snaha o snížení stavu se z počátku na skóre vůbec neprojevovala, až v druhé polovině třetiny začaly padat branky. Štěpán Zídek vsítil první gól hostů se štěstím, když jeho střelu od modré tečoval někdo z houfu třineckých hráčů mezi tři tyče domácí branky. Další gól padl během přesilové hry Jihlavy. Hosté stříleli doslova ze všech pozic a odražený puk dorazil do odkryté klece Marek Prokš. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby se Dukla rozhodla pro hru v šesti bez brankáře a dokázala z toho vytěžit vyrovnávající branku. Ve skrumáží před bránou domácích se nejlépe zorientoval David Horký, který protlačil puk do sítě.

Prodloužení na rozdíl od třetí periody ovládali především Oceláři. Radim Matúš se dostal do velké šance, ale vyražený kotouč z obtížného úhlu dorazil pouze do tyče branky. V závěru prodloužení se do podobné situace dostal Jaroš, avšak ani ten nedokázal dorazit puk do odkryté části branky a vystřelil vysoko nad.

Nájezdy začal Štěpán Zídek za Duklu a proměnil svůj pokus střelou k levé tyči bránky. První nájezd za Oceláře jel Filip Bajtek, který před bránou prudce zabrzdil a upadl, což znamenalo vedení Jihlavy 0:1. Druhou sérii nájezdů proměnil za hosty Ondřej Pěška, střelou do pravého víka a za domácí tým Radim Matúš, blafákem do bekhendu. Ve třetí sérii neproměnil nájezd Prokš a Tomáš Franek trefil pouze horní tyč branky, a tak se Jihlava raduje z dvoubodového zisku.