2:3p
(2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

01.12.2012 / Štěpán Duda

01.12.2012 12:00, Extraliga juniorů - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Dundáček, Tobola, Březka, Jícha, Žáček, Polívka - Pěška, Zídek, Horký - Lupač, Mikeš, Gregar - Kuchta, Vantuch, Vlček
2

Rytíři Kladno

Exner - Hájek, Tomáš, Kolářík, Vodák, David, Znamenáček - Redlich, Gottlieb, Véber - Novák, Janeček, Slánský - Vyšín, Šilhavý, Kalla - Král, Fiala
3
Branky a nahrávky: 5. Gregar (Lupač), 8. Horký (Dundáček, Zídek) - 38. Novák (David), 54. Kalla (Gottlieb, Tomáš), 64. Tomáš (Redlich, Véber). Rozhodčí: Kareš - Čížek, Kis. Vyloučení: 3:2, navíc Tomáš (KLA) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 31:24. Průběh utkání 2:0, 2:3.

Průběh utkání

Do prvního dějství vstoupila aktivněji Dukla a už v první minutě si vytvořila gólovou příležitost, ale výborným zákrokem Exnera zůstal stav bez branek. David Horký se ve třetí minutě postavil tváří v tvář Exnerovi, tato šance zůstala také nevyužita. Stav se změnil v páté minutě, nabídku od Marka Lupače využil na sto procent Martin Gregar, který bekhendovou střelou nedal gólmanovi hostí šanci- 1:0. Dukla stále tlačila Kladno. Do dvougólového vedení se Dukla dostala v osmé minutě, Štěpán Zídek nahrál na modrou Filipovi Dundáčkovi, který vystřelil a jeho střelu před brankářem tečoval David Horký za záda Exnera- 2:0. První velkou šanci Kladna měl Jan Vyšín, jeho samostatný únik skončil pouze střelou do ochranné sítě. První třetinu zaslouženě vyhrála Dukla, byla aktivnější a nepouštěla Rytíře do gólových příležitostí.

Začátek druhé třetiny byl z obou stran opatrný. Dukla se snažila zvýšit náskok. Držela puk v útočném pásmu, ale chyběli tomu střely. Kladno si utvářelo šance z rychlých protiútoků. Velkou část akcí, zkazily nepřesné přihrávku a to jak na straně domácích, tak i na straně hostů. Třetinu velice kouskovala zbytečná vyloučení. Hostům se nakonec podařilo snížit, akci po pravém křídle, kterou vedl David, který posunul puk na Patrika Nováka. Střela Patrika Nováka se otřela o tyč a zapadla za Fučíka – 1:2. Do konce třetiny se hrál opatrný hokej. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu.

Do třetí třetiny vstoupila aktivněji Dukla. Štěpán Zídek vybruslil z rohu a z mezikruží vystřelil. Exner byl však pozorný a střelu vyrazil betonem do rohu. Ve čtyřicáté páté minutě se Martin Jícha dostal k puku na červené čáře. Prokličkoval do útočného pásma, vypálil, jeho střelu jen Exner vyrazil a Jícha měl i dorážku, ale tak skončila na horní síti hostující branky. Kladno si vzalo v padesáté první minutě oddechový čas. Od té doby byly Rytíři jednoznačně lepším týmem. V padesáté čtvrté minutě se Kladno dočkalo vyrovnání. Po přihrávce Jiřího Kally se mezi betony Fučíka trefil Martin Gottlieb- 2:2. Kladno dokázalo srovnat a vybojovalo si prodloužení.

Do prodloužení vletěli hosté jako uragán, byli aktivnější, více bruslili a chtěli zápas pro sebe rozhodnout. V šedesáté třetí minutě oslabil Dukla Erik Polívka, který zahákoval kladenského útočníka. Rytíři sehráli přesilovku bravurně a v šedesáté čtvrté minutě rozhodl utkání střelou k pravé tyči Dan Tomáš 3-2. Domácí promarnili dvougólový náskok a musí se spokojit pouze s bodem.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec(HC Dukla Jihlava): Utkání jsme velice dobře rozehráli. Vedení 2:0 musí tým udržet. Oba góly co jsme dostali, byli po našich hrubých chybách. V prodloužení jsme se nechali zbytečně vyloučit. Kladno to přesilovku sehrálo výborně. V zápase jsme byli lepší. V první třetině jsme měli dát víc gólů.

Otakar Vejvoda(Rytíři Kladno): Začali jsme jako mistři světa. Byli jsme rádi, že jsme nedostali víc gólů. Obou straně to bylo dobrý utkání. Jsme rádi i za výhru v prodloužení.